FOTO: 16. Tek po Lavričevi poti Habjanu in Stržinarjevi

21.9.2014 | 19:20

Fotografije: T. J. G.

Fotografije: T. J. G.

Gradišče - Danes sta Planinsko društvo Šentvid pri Stični in občina Ivančna Gorica pripravila že 16. Tek po Lavričevi poti, ki je za razliko od lani, ko je deževalo, presenetil s toplim in sončnim vremenom. 107 tekačev se je pomerilo na kar zahtevni 10-kilometrski progi, na kateri je prepričljivo slavil domačin Toni Habjan (AD Hitrost) s časom 38:50. Drugi je bil Matej Uhan (DTP Trebnje) s časom 40:47, tretji njegov klubski kolega Bojan Vidmar, četrti Aljaž Zalar (ŠD Lončar), peti pa Tomaž Oven iz Ivančne Gorice.

FOTO: 16. Tek po Lavričevi poti Habjanu in Stržinarjevi
FOTO: 16. Tek po Lavričevi poti Habjanu in Stržinarjevi

Med ženskami je znova zmagala Marjeta Stržinar iz Novega mesta s časom 50 minut, druga je bila Tina Leščanec iz Metlike, tretja Marjeta Plahuta (AK Radeče), četrta Nataša Dežman iz Šentvida, peta pa Helena Bučar (Brezmejni.si).

Tek sodi v okvir akcije Slovenija teče – olimpijski teki 2014 in v okvir Tekov Dolenjske za pokal Dolenjskega lista, hkrati pa je potekalo tudi državno prvenstvo v teku Telekom Slovenije. Na krajših tekih so se pomerili tudi otroci, organizatorji pa so poskrbeli tudi za krajši 3-kilometrski tek.

Celotni rezultati bodo objavljeni na spletni strani društva Marathon Novo mesto.

Naslednja preizkušnja bo v nedeljo, 28. septembra, v Dolu, kjer TŠD Kostel pripravlja 17. Mednarodni turističnorekreacijski tek ob Kolpi, znan pa je tudi datum zaradi poplav odpovedanega kostanjeviškega teka. Potrebno je bilo namreč prireditev prilagoditi ostalim tekom. Tako bo tek v nedeljo, 12. oktobra, ob 10. uri.

T. J. G.

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava