dolenjska

Smukova prepričana, da je napočil čas za sodelovanje 

22.9.2014 | 20:40 | J. A., Foto: DROT

Špela Smuk (Foto: DROT)

Špela Smuk (Foto: DROT)

Foto: DROT

Foto: DROT

Trebnje - Na skorajšnjih lokalnih volitvah se v boj za župansko mesto v Trebnjem ponovno podaja Špela Smuk (DROT), ki se ji je ta položaj na prejšnjih volitvah v drugem krogu izmuznil za pičlih 300 glasov. Včeraj je Društvo za razvoj in oživitev Trebnjega (DROT) predstavilo tudi svojih 64 kandidatov za člane občinskega sveta ter za svete krajevnih skupnosti.

Kot poudarjajo v DROT, so skupaj najboljša ekipa, ki obljublja izpolnitev realnih načrtov za boljšo prihodnost občine Trebnje. Smukova je občinska svetnica v dveh mandatih in aktivna članica društva, v zadnjih letih je svoje moči in energijo usmerila v projekt Dobrote Dolenjske, s katerim je s sodelavci ustvarila nova delovna mesta, še več pa jih je posredno pomagala ohraniti.

"Program temelji predvsem na krepitvi občinskega proračuna iz evropskih kohezijskih sredstev za obdobje 2014-2020 in ustvarjanju investitorjem prijaznih pogojev gradnje poslovnih objektov ter znižanju nadomestila za uporabo stavbnih zemljišč in ravno zaradi teh ukrepov ustvarjanju novih delovnih mest in krepitve občinskega proračuna po principu manj je več. V kampanjo stopam pod geslom: Čas je za sodelovanje! Želim si sodelovanja z vsemi. S svojim preteklim delom sem tudi dokazala, da je edino sodelovanje vseh nas ključ do uspeha in svetle prihodnosti naše," poudarja Smukova.

Kdor redno spremlja njeno delo v občinskem setu, se bo spomnil, da je bila ena prvih v Trebnjem, ki je opozarjala, da je treba vrtec za romske otroke urediti v romskem naselju, kar se je kasneje tudi zgodilo, v času, ko je zmanjkovalo mest v vrtcu, se je zavzela za gradnjo novega, 14-oddelčnega vrtca, letos je ona in njena svetniška skupina predlagala ureditev nogometnega igrišča pri CIK, kar je konec poletja postala realnost.

V DROT pravijo, da je njihov primarni načrt razvoj gospodarstva in ustvarjanje novih delovnih mest, želijo poskrbeti tudi za razvoj kulture, turizma, športa, športne infrastrukture in rekreacije, kmetijstva, infrastrukture ter lokalnih oziroma krajevnih skupnosti.

Pozornost usmerjajo tudi na občinsko upravo, za katero obljubljajo, da bo v primeru izvolitve Smukove povezovalna in strokovna in da bodo s posebnim oddelkom poskrbeli za spremljanje evropskih razpisov in pripravo projektov zanje, svoj oddelek pa bi dobila tudi mladina.

‹ nazaj

Galerija (6)

drot001
drot002
drot003
drot004
drot005
drot006

Komentarji (30)

23.9.2014Ocenitrbanc 
Končno ena pogumna za premagat tisto gnezdo Lojzekovo
23.9.2014Ocenipolde 
Upam, da vam uspe. Čas je za spremembe na bolje!
23.9.2014Ocenitoti 
20 %
23.9.2014Ocenišmoren 
Špela Smuk, Jože Povšič, Janez Slak, Gorazd Marinček, Goran in Dejan Smuk to je sanska ekipa DROT-a
23.9.2014Ocenitanja 
kapa dol Špeli, da se je odločila. Kdorkoli jo pozna, ve da je ženska na mestu. Toliko dobre volje, energije, idej in pripravljenosti delat in pomagat, premore le malokdo. Jaz imam trebnje rensično rada in zato si iskreno želim, da bodo ljudje tej megli in razvajanju naredili konec in volili Špelo.
23.9.2014Ocenitinko 
zaradi tega ker niso resni bo samo 5% in oni lahko pripeljejo trebnje do propada
23.9.2014OceniTine 
Bravo Špela, Moja familija te bo cela podprla. Dost je blo Kastelcev, Pepelnjakov in Perparjev
23.9.2014Ocenitaja 
Tinko, oprosti, brez zamere, škoda, da sploh imaš možnost govora. Na tako bedo od tvojega komentarja pa res ne bi nasedel tudi največji nasprotnik. Sem pa sigurna, da boš z veseljem koristil marsikaj iz programa samo tega ne boš priznal, za zjokat, res si...
23.9.2014Ocenijoc 
Če je pa Povšič zraven in še Slak ji ne dam glasu pa pika in verjamem da še marsikdo ne.
23.9.2014Ocenimat 
Pa Matkota iz Roden je bil pri nas naSDS - u še pred enemu tednom na sestanku in zgleda da JE PRI DROTU IN PRI SDS-U ČLAN. Kolaboracija....

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava