dolenjska

Pravljični grad v dolini Krke oživel

23.9.2014 | 10:55 | S. Mirtič

Za snovno kulturno dediščino že več let marljivo skrbijo člani viteškega reda  Jurija in Volka Engelberta Turjaškega – Seinsenbergensis. (Foto: S. Mirtič)

Za snovno kulturno dediščino že več let marljivo skrbijo člani viteškega reda Jurija in Volka Engelberta Turjaškega – Seinsenbergensis. (Foto: S. Mirtič)

Žužemberk - Ob letošnjih dnevih evropske kulturne dediščine je bilo minuli vikend pestro in živahno tudi v žužemberškem gradu, ki slovi kot eden najslikovitejših gradov na Slovenskem. Za živahen utrip so poskrbeli marljivi člani TD Suha krajina, ki so skupaj z viteškim redom Jurija in Volka Engelberta Turjaškega – Seinsenbergensis s prijateljskimi društvi v soboto in nedeljo, skrbeli za program.

Grajska gospoda, vitezi, grajske gospodične in otroci so skozi igro prikazali življenje na gradu, ga obogatili s številnimi delavnicami - lokostrelstva, mečevanja, srednjeveške ter renesančne glasbe in tudi plesa. Prireditve so sprejeli kot izziv, da bi vsem starostnim skupinam predstavili kulturno in naravno dediščino Žužemberka in tudi širše in to jim v veliki meri uspeva.

Organizatorji so bili zadovoljni z obiskom, zadovoljni pa so bili tudi najmlajši, ki so preživeli pravljično noč in dan s številnimi prostovoljci.

‹ nazaj

Komentarji (3)

23.9.2014OceniJože 
Zares lepo vse pohvale Lado, Če te nebi bilo v Žužemberku bi bil trg prazen kot Kočevski Rog.
24.9.2014Ocenijohan 
Proračun občine pa kar precej manj oskuben. Tole pravljičarstvo še zdaleč ni zastonj, Jože.
24.9.2014Ocenivitez 
Johan - ne seri. Vsi smo tam prostovoljno in zastonj, hrano in pijačo prinesemo sabo, ustopnine ni, če gdu kej da, da, če ne tud prav. Nehi nakladat in lagat.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava