dolenjska

Viktorija Rangus, edina kandidatka za županjo Šentjerneja

23.9.2014 | 08:45 | Besedilo in foto: L. Markelj

Viktorija Rangus, kandidatka SDS za županjo občine Šentjernej.

Viktorija Rangus, kandidatka SDS za županjo občine Šentjernej.

Šentjernej - Na listi SDS se bo na lokalnih volitvah za župansko funkcijo v občini Šentjernej potegovala domačinka iz Gorenjega Maharovca, prof. športne vzgoje Viktorija Rangus.

Od leve proti desni: Rastko Reven, Stane Bregar, Albert Pavlič, Viktorija Rangus in Matjaž Judež.

Od leve proti desni: Rastko Reven, Stane Bregar, Albert Pavlič, Viktorija Rangus in Matjaž Judež.

Kot je včeraj na novinarski konferenci povedal predsednik občinskega odbora SDS Matjaž Judež, so v občini potrebne spremembe in enako obravnavanje vseh občanov, zato so sestavili listo kandidatov za občinski svet, v kateri niso le člani stranke, ampak tudi iz civilne družbe in prihajajo iz vseh koncev občine, in zato so za župansko kandidatko izbrali Viktorijo Rangus.

»Do sedaj nisem bila aktivna v politiki, a nagovorili so me ljudje, mnogi nezadovoljni s stanjem v Šentjerneju. Saj je bilo veliko narejenega na področju razvoja, a ne pri odnosih. Če se neke stvari lotim, se jo s srcem, in tako bo tudi pri županski nalogi. Sem odgovorna, predvsem pa imam rada ljudi,« pravi Rangusova, ki stavi tudi na svoje izkušnje vodenja, saj je bila dva mandata ravnateljica OŠ Šentjernej, prej je poučevala.

Kandidati OO SDS Šentjernej za volitve v OS so: Viktorija Rangus, Albert Pavlič, Vida Judež, Stanislav Grubar, Silvija Goršin, Matjaž Judež, Anica Kos, Miha Gregorič, Helena Bevc, Aleš Medle, Tatjana Stipan, Boštjan Lah, Marija Verbič, Aleš Trbanc, Stanislav Bregar, Erik Textor in Janez Kovač.

Albert Pavlič, Viktorija Rangus in Matjaž Judež.

Albert Pavlič, Viktorija Rangus in Matjaž Judež.

Prepričana je, da mora biti občina v prvi vrsti servis ljudem, zato jim bo prisluhnila in skušala kar najbolje uresničiti njihove potrebe. Kot prvo nalogo občinskega sveta, v katerem ne bo iskala koalicije, ampak računa na podporo svetnikov pri dobrih projektih, vidi v spremembi komunalnega odloka, saj so vsi prispevki za občane previsoki.

SDS zato že zbira podpise občanov. Rangusova namerava opraviti tudi revizijo celotnega pokritja občine s komunalnim omrežjem. Njeni prioriteti bosta izgradnja novega vrtca v Šentjerneju in mosta v Mršeči vasi, sicer pa želi iti naproti domačim društvom, da bi dobili brezplačne prostore v kulturnem centru, spodbujati razvoj gozdno-lesnih verig in kratkih oskrbnih verig s kmetijski in sadjarskimi pridelki, pri čemer bi nastala nova delovna mesta.

Rangusova, ki bo, če bo izvoljena, funkcijo županje opravljala profesionalno, se bo trudila za zmanjšanje smradu s Ceroda, ki pesti mnoge občane, za popestritev sejemske dejavnosti, na občini bo uvedla možnost plačila položnic brez provizije, organizirala bo zbore občanov in se lotila racionalizacije občinske uprave, kjer je bilo premalo storjenega.

SDS in kandidatka za županjo Viktorija Rangus v nedeljo, 28. septembra, ob 20. uri v Kulturnem centru Primoža Trubarja organizira dobrodelni koncert z ustanovo Vrtnica, na katerem bodo zbirali sredstva za vse občane, ki so jih prizadele nedavne poplave in vodna ujma. Menda se bo koncerta udeležil tudi predsednik države Borut Pahor. Nastopili bodo: KD Godba slovenskih železnic s pevko Nuško Drašček, oktet Šimel idr., dogodek bo povezoval Matjaž Merljak. V dobrodelni akciji, ki jo Odbor za pomoč prizadetim v poplavah v občini Šentjernej pelje skupaj z Ustanovo VRTNICA za pomoč ljudem v stisk, so do sedaj zbrali že 15 tisoč evrov – poleg občanom jih bodo razdelili tudi gasilcem, ki so se znova zelo izkazali.

O kazenskih ovadbah v zvezi z neuspelim kandidiranjem za ravnateljico domače osnovne šole v zadnjem letu Viktorija Rangus pravi, da pozna le eno ovadbo, a so vse zadeve neosnovane, kar bo dokazala, namen vseh pa je njena diskreditacija v javnosti, tudi kot kandidatke za vodenje šole.

Če bo izbrana za županja, je to mesto seveda ne zanima več. Njen strankarski kolega, dolgoletni občinski svetnik Albert Pavlič meni, da se Rangusovi dogaja krivica, »najhitrejša pot za njeno sanacijo so volitve. Je poštena ženska s hrbtenico,« je dejal o županski kandidatki.

Albert Pavlič je spregovoril tudi o dosedanjih in bodočih aktivnosti SDS v Šentjerneju, »ki je prepoznavna po dejanjih in ne obljubah, ter kot stranka povezovanja. Pomembni so nam le problemi v občini in reševanje njihovih vzrokov, ne le posledic.«

Pavlič tako omenja uspeh pri vrnitvi plačil vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje, ter znižanje komunalnega prispevka, kar se je sprva zdelo nemogoče. A tu skupaj s CI Glas ljudstva še niso rekli zadnje, »dokler ne bomo komunalni prispevek pošteno uredili še za okoliške vasi,« pravi. V stranki jih skrbi, kako je občina v resnici zadolžena in kako polna oz. prazna je občinska blagajna.

SDS je tudi stranka povezovanj, pravijo, in tako so se listi pridružili tudi člani Nestrankarske liste Staneta Bregarja. Kot je slednji, dolgoletni občinski svetnik, povedal na novinarski konferenci, so zlasti v zadnjem mandatu tesno in dobro sodelovali z SDS, »ki je šla najbolj naproti malemu človeku. Zazrti smo v prihodnost in iščemo rešitve.«

Med glavnimi nalogami je omenil iskanje novih virov energije, kjer vidijo priložnost v vseslovenskem projektu elektrifikacije prometa, ter v iskanju rešitev in odprav posledic poplav v šentjernejski dolini, ki vse pogosteje prizadenejo občane. Na to temo je na konferenci spregovoril Rastko Reven iz Idrije.

‹ nazaj

Galerija (7)

RANGUS01
RANGUS02
RANGUS03
RANGUS04
RANGUS05
RANGUS06
RANGUS07

Komentarji (88)

23.9.2014—   (1) (1)OceniUps!!! 
Vika, nobenih šans nimaš .
23.9.2014Ocenija,ja 
Vika,kaj ti je tega treba?Dokler bo Berto zraven svetu bo Hudoklin župan.
23.9.2014 1 (1) (0)Ocenibonbon 
Naj bo kdorkoli župan, samo da ne bo ponovno Franc. Sicer pa se je edino berto v preteklih letih zoperstavljal Francu velikemu. Niti Civilne iniciative ne bi bilo, če ne bi berto začel z vsemi akcijami za znižanje komunalnega prispevka v Šentjerneju. Da pa ne govorimo o skupini Lista za prihodost, ki se še ob bertotovih akcijah ni uspela izpostaviti!
23.9.2014Oceniva 
Žau nobenih pogojev ninaš za zmago na volitvah,dokler boš imela Bertota ob sebi.
23.9.2014OceniNajboljša županja bo v Št.jerneju 
Naj ona dobi podporo, ter bo za vas bolje skrbela kot ključavničar, ter vrgla okostnjake iz omar.
23.9.2014Oceniva 
Naj oma dobi potporo,v temu ie problem ker nebo podpore.
23.9.2014Ocenimimo 
Berto! Si inteligenten mož, vendar tu si usekal mimo! Viko za županjo??? Tudi sam veš, da nima šans! Si ujetnik rokometno - sorodstvenega lobija? Ne verjamem. WTF?
23.9.2014 1 (1) (0)Ocenimarjan 
Ej, Vika, pa kaj ne poznaš svoje žlahte? Nismo vsi glih z aSDS!
23.9.2014 1 (1) (0)Oceninorci 
zdaj ste začeli še z žlahto. Nekaj podobnega je v kao anonimnem pismu dobil en drug kandidat SDS pred dnevi. Žlahta, sramota in to. Ste res predvidljivi, levaki.
23.9.2014 2 (2) (0)OceniJOSEFF 
NI MA ŠANS, če se ni izkazala v šolstvu potem bo stežka dobila glasove??

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava