posavje

Tomo Jurman županski kandidat SMC

23.9.2014 | 11:30 | M. L.

Tomo Jurman. (Foto: SMC -lokalni odbor Brežice)

Tomo Jurman. (Foto: SMC -lokalni odbor Brežice)

Z včerajšnje predstavitve v Brežicah. (Foto: SMC - lokalni odbor Brežice)

Z včerajšnje predstavitve v Brežicah. (Foto: SMC - lokalni odbor Brežice)

Občina Brežice. (Foto: M. L.)

Občina Brežice. (Foto: M. L.)

Brežice - Brežiški lokalni odbor stranke SMC je včeraj predstavil svojega županskega kandidata. To je Tomo Jurman - predsednik SMC – lokalnega odbora Brežice. Na tiskovni konferenci je odbor predstavil tudi kandidate za občinske svetnike in razvojni program. Kot so še sporočili predstavniki odbora, njihovega županskega kandidata javno podpira tudi stranka DeSUS, v čemer vidijo dokaz širše sprejemljivosti njihovega razvojnega programa.

Poslanec stranke SMC Igor Zorčič je predstavil ustanovitev stranke v lokalnem okolju, kandidat za župana Tomo Jurman pa je v nadaljevanju razgrnil razvojni program, s katerim bodo, kot so poudarili, izboljšali kakovost bivanja prebivalcev občine Brežice.

»Središče razmišljanja v lokalnem odboru stranke SMC za Brežice je človek, občan občine Brežice. Prav zaradi takšnega razmišljanja v našem razvojnem programu ne govorimo zgolj o investicijskih projektih, temveč o njihovih učinkih na kakovost bivanja vsakega posameznika. Interese občanov je mogoče spremljati skozi različne skupine, zato smo naš program osredotočili predvsem na najbolj ključne in hkrati navedli tudi ukrepe za doseganje zastavljenih ciljev. Vsak posameznik ima znotraj svoje interesne skupine aktivno vlogo, skozi katero pomembno vpliva na skupno zadovoljstvo. Ima možnost, da predlaga primerne ukrepe in tvorno sodeluje pri njihovemu uresničevanju,« je poudaril Tomo Jurman.

Ukrepe, ki jih je v razvojni program vključil brežiški lokalni odbor stranke SMC, je razdelil na skupine. Tako napoveduje ukrepe »za sedanje in bodoče podjetnike, za iskalce zaposlitve, za kmete, za prebivalce na podeželju, za udeležence izobraževalnih procesov, za mlade družine, za starejše občane, za rekreativne in tekmovalne športnike, za ljubitelje kulture in za vse nas«.

Predstavniki odbora so napovedali, da bodo spremljali učinek omenjenih ukrepov v praksi. Izkoristili bodo prav vsako priložnost, da izboljšamo občanom kakovost bivanja. Primere dobrih praks bodo iz tujine prenesli v občino Brežice.

»Poudarjamo, da se bomo zavzemali za izboljšanje kakovosti bivanja naših občanov in spodbujali vlaganja s katerimi bomo to najučinkoviteje dosegli. Učinke našega dela bomo merili z zadovoljstvom naših občanov,« je poudaril županski kandidat Tomo Jurman. »Naša vizija je, da občina Brežice postane v širšem okolju prepoznana kot razvojno naravnana, prijazna do občanov, privlačna za vlagatelje, bogata s poslovnimi priložnostmi in zanimiva za turiste. Postala bo stičišče vseh, ki iščejo prijetno okolje za bivanje, ter priložnosti za ustvarjanje, sodelovanje in izobraževanje. V takšni občini bodo želeli živeti tudi naši otroci."

‹ nazaj

Komentarji (34)

23.9.2014OceniZA SPREMEMBE 
Kadidat je v žarišče postavil človeka in aktiviranje vseh sil za lepše življenje, ki je bilo ključno za preživetje sleherne skupnosti v zgodovini človeštva, in to velja še danes. Deli in vladaj je velja le za diktature. Naš up, Ivan Molan, se je v 10 letih spridil in pokazal tudi slabe lastnosti, kot npr.: javno oblljubiti, nato požreti obljubo in narediti po svoje; poameznika je zahrbno izločil in mu celo škodovati! Da, res gospod Molan, pobrskati bo treba po spominu. Takih lastnosti ne sme imeti pravi voditel, ki ga izvoli ljudstvo. Spremembe so nekaj povsem normalnega, to so pametne glave ugotovile že pred 2000 leti. Torej sem za spremembo in naj pokaže kakšen je in kaj zmore gospod Jurman.
23.9.2014–1 (0) (1)Ocenipepi 
Ta politika je pa osladna stvar v Brežicah. Kandidati samo preračunavajo kako prelesičiti ljudi. Vsi bodo vse pocenili vsi so za človeka v življenju pa niso bili nikjer kot na golf igrišču. Nikoli niso šli ne na vaško veselicoa li na kolturni dogodek. Samo skozi šipo se smehljali in kalkulirali v kateri stranki se da lažje priti do držanih in občinskih jasli. Res je edina ovira v Breižcah samo še župan Molan, ki ne dovoli prisklednikom izpeljati njihove podle načrte. Zato ga bodo z vsemi topovi poskušali odstraniti. Upam da jim to zaradi nas občank in občanov ne bo uspelo.
23.9.2014–1 (0) (1)OceniMaja 
Kako naj me prepriča kandidat, ki se je že večkrat šel te igre, pa celo ni bil izvoljen v občinski svet. Kako naj ga podprem kot občanka, če ga še sosedje, ki ga poznajo, niso podprli. Slabega ste izbrali!!! Pa da ne govorim o ljudeh okoli njega. Sami bivši LDSovci. Pa Teropšič, halo? Posavski muzej je dolga leta stagniral....Slabo, tu ni nič Cerarjevega
23.9.2014 1 (1) (0)OceniAmalija 
Gospod Jurman, napišite nam kam ste pretopili svoje premoženje? Ste ga prepustili ženi ali skrili v bančne oaze?! Ali z uspešnim podjetništvom vse zapravili? Nekateri imamo dober spomin in pametne brskalnike!!! 2005 ste za trenutek vstopili v občinski svet OB in ga kaj kmalu tudi zapustili. Zamenjali ste Mokroviča, ki o svojem premoženju ni želel poročati. In ja, tudi vi niste želeli poročati KPK o izvoru svojega premoženja. Zdaj pa bi bili pošten župan?????
23.9.2014–1 (0) (1)Ocenimiha 
a ni bil ta Jurman zastopnik za olja in maziva TOTAL? hehe ka ni šla prodaja zdej je pa treba preživet? ej ej lokalni odbor SMC, kak ste pa s tem kandidatom mim vstrelil. No sej ne čist mim hehe to je bil strel v lastno koleno. Že kej boli? :)))) če še ne pa še bo hahaha
23.9.2014Ocenigaga 
mali naduvanko je že bii LDSov županski kandidat, takrat slab zdaj še slabši
23.9.2014 1 (1) (0)OceniMar 
Gor berem SDS filozofijo da mora župan hoditi po veselicah. Jaz upam da Jurman ko bo župan ne bo hodil na slikanje po veselicah in pasjih procesijah kot to dela Molan.
24.9.2014 1 (1) (0)Ocenidenis 
Molanko kupuje volitve z občinskim denarjem, naj gre v podjetništvo in pokaže kaj zna ali pa za tekoči trak, delovnih mest ni v Brežicah...Krško se trikrat hitreje razvija...Molanko pa z občinski proračunom kupuje volitve...Molanko zgodba o uspehu je BGS, kjer mi delavci gnijemo za 500 EUR, plača zamuja 2-3 mesece...To je SDS
24.9.2014 1 (1) (0)OceniJože 
Ne vem kje je 3000 delovnih mest, ki jih je na prejšnih volitvah obljublal Molan???
24.9.2014 1 (1) (0)OceniBrežice okolica 
denis, a si v službi ? Koliko je zadolžena krška občina in koliko brežiška ? A za tekočim trakom se pokaže, kaj človek zna ? Od kje denar SMC -jevim kandidatom, bi se jaz vprašal, ne pa bedarije o proračunskem denarju za volitve sedanjega župana.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava