dolenjska

Lista Ivana Kralja cilja na zmago in obljublja spremembe

23.9.2014 | 09:50 | B. B.

Lista Ivana Kralja cilja na zmago in obljublja spremembe
Lista Ivana Kralja cilja na zmago in obljublja spremembe
Lista Ivana Kralja cilja na zmago in obljublja spremembe
Lista Ivana Kralja cilja na zmago in obljublja spremembe
Lista Ivana Kralja cilja na zmago in obljublja spremembe
Lista Ivana Kralja cilja na zmago in obljublja spremembe

Brusnice - »Demokracija in holesterol, sta besedi, ki sta k nam pred 25 leti prišli z zahoda. Holesterol poznamo in smo se nekako sporazumeli, kaj pomeni in kako se ga lotevamo, demokracijo pa si vsak razlaga po svoje. In zato smo tam, kjer smo.«

S temi besedami je predstavitev svoje Liste Ivana Kralja, s katero se bo 5. oktobra potegoval za sedeže v novomeškem občinskem svetu, začel uspešen podjetnik iz Brusnic Ivan Kralj.

»Ne mislimo kazati s prstom, treba pa je povedati, kaj nas moti in kaj bi bilo potrebno spremeniti. Mestna občina Novo mesto je ujetnik političnih strank in nekaterih osebnih interesov. Mi nismo privesek katerekoli stranke, ki bi razbijala volilno telo in nato s kuhinjo v občinskem svetu povezala ter umirila stvari še za nadaljnja štiri leta. Mi želimo spremembe. Vse se seveda ne da v enem dnevu, a če bomo kot rastoča knjiga dan za dnem dodajali vsebino, bo kmalu vse drugače,« je prepričan Kralj.

Poudarja, da večina njihovih kandidatov, prvi na listi je Matjaž Smodiš, prihaja iz realnega sektorja, kjer vedo, da le trdo delo daje rezultate. »Teh pa v Novem mestu manjka. Pravi rezultati so zadovoljstvo ljudi in kdor z njimi ni zadovoljen, naj da glas nam. Pričakujem zmago, z njo pa obljubljam spremembo.«

Na naše vprašanje, kako lahko obljublja spremembe, ko pa vendar nimajo županskega kandidata, doslej pa niso niti nobenega podprli, je Kralj dejal: »Od županskega kandidata pričakujem, da kandidira odgovorno. Mi, priznam, še nismo dozoreli za to. Jaz bi sicer lahko kandidiral, a ne morem, dokler ne predam poslov v podjetju na mlajši rod in to še ni končano. A imamo dobro listo in če na volitvah dobimo polovico mandatov v občinskem svetu, lahko upravljamo z občino.«

Nosilec liste Matjaž Smodiš v občinskem svetu napoveduje trdo delo. Na vprašanje, kaj si misli o umeščanju športne dvorane v Portoval, je dajal, da so lobiranja in posamični interesi pripeljali do nelogičnih, neekonomskih in nerazumljivih zgodb. »Nobenega razloga ni bilo za tako hiter nakup zemljišč, še preden smo imeli znanega investitorja. To je velik madež na novomeški občini, ki je s to potezo naredila medvedjo uslugo športu. Tudi lokacija se mi z vidika prometa ne zdi primerna. Dvorane se navadno gradijo na robu mesta, velodrom bi bil povsem primeren. Sploh pa ne potrebujemo velike nove športne dvorane, ker tudi nimamo športa, ki bi jo redno napolnil. Reševati moramo objekte, ki jih imamo, se pravi dograditi in obnoviti šolske telovadnice.«

Druga na listi je Vesna Vesel, Kraljeva desna roka v njegovem podjetju Arex, tretji je Stane Galič, direktor občinske uprave v Šentjerneju, sicer Novomeščan, četrta novinarka Jerca Božič Kranjec, Kralj pa je šele na petem mestu, kar priča o precejšnji meri samozavesti, s katero se lista, na kateri so povečini politični novinci, spušča v volilno tekmo.

‹ nazaj

Komentarji (27)

23.9.2014Ocenipreferenčni glas 
Dobro bi bilo imeti v občinskem svetu Matjaža Smodiša, preferenčni glas pa naj prinese dovolj glasov še za Jerco Božič Kranjec.
23.9.2014Ocenibutec&butec 
Pred volitvami bi vsi imeli spremembe. Potem je pa spet vse po starem in samo za izvoljene.
23.9.2014OceniJan 
Zato je pa morda letos res čas, da se ne voli starih strank in ne starih ljudi, ki so že korenine pognali na Rotovžu in v stalih občinskih službah, zavodih in podjetjih. Slabše ne more biti, pa če ukinemo občino.
23.9.2014OceniJohan 
Ivek ima na listi "najvišjega" kandidata. Glede na to, da je bil nekaj časa v Rusiji, je pričakovati, da bo zakuhal kakšno revolucijo v Podgurji.
23.9.2014OceniNejc 
Ivan, škoda, da ne kandidiraš za župana. Moj glas imaš.
23.9.2014Ocenik.l 
Mene so prepričale noge od dame v rdeči oblekci..Tako da gre glas Kralju :)
23.9.2014OceniDekle 
Lepa združba. Samo g. Galič doma iz Mirne peči, bil direktor občine Šentjernej sedaj pa kandidatura v Novem mestu! Tudi Matjažu ne vem, kaj mu je to potrebno, sploh ne paše v politiko. Se mi zdi vse skupaj sestavljeno na silo in umetno!
23.9.2014Ocenimatjaš 
Je to ta Kralj, ki je hotel graditi trgovski center v Mirni Peči, po več letih pa zemljišče prodal kmetijski zadrugi Trebnje in s tem zabil nož v hrbet KZ Krka Novo mesto?!
23.9.2014OceniPOTIHEM 
Ivan K. - v Šentjerneju te čaka obljuba - hotel - sedaj le razvalina in sramota tvojega nakupa - te ni sram!!!
24.9.2014Oceniajpes in bilance 
dnarja ni, dnarja - Abankapress.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava