dolenjska

Križman: V prvem tednu bi začel s projektom pitne vode

23.9.2014 | 12:40 | B. B.

Križman: V prvem tednu bi začel s projektom pitne vode
Križman: V prvem tednu bi začel s projektom pitne vode
Križman: V prvem tednu bi začel s projektom pitne vode

Novo mesto - Rafko Križman, direktor Komunale Novo mesto pred tem pa dolga leta prvi mož Agencije za šport, je za županski kandidat strank ZaAB in Zares. Na prvo mesto v svojem programu postavlja boljše sodelovanje občine s tukajšnjim gospodarstvom.

»Ključna gospodarska subjekta na našem območju sta Krka in  Revoz, način dogovarjanja pa poteka preveč enosmeren. Vključiti jih je treba v politično in gospodarsko življenje tako, da bomo skupni partnerji  pri politiki in prihodnosti Novega mesta,« pravi Križman.

Med projekti, ki bi se jih lotil, najprej omeni pitno vodo. »Ta je oporečna. Projekt hidravličnih izboljšav je pripeljan do točke, ko ga lahko začnemo takoj izvajati. V prvem tednu svojega mandata bom z izbranim izvajalcem podpisal pogodbo o začetku projekta in občani bomo drugo leto pili čisto vodo brez prekuhavanja,« obljublja in dodaja, da v njegovem programu ni nič takega, kar ne bi mogel uresničiti.

Nadaljuje z mestnim jedrom, ki je potrebno obnovo zunanje podobe, pa tudi infrastrukture. »Narodni dom in tržnica visita na zadnji nitki.«

Športna dvorana, ki jo je občina načrtovala za evropsko prvenstvo v košarki, po njegovi oceni ni izvedljiva, saj je projekt zasnovan prebogato. »Potrebujemo dvorano, ki bo služila potrebam Novega mesta in okolice. Za športno dvorano v Češči vasi je gradbeno dovoljenje že izdano in projekt se lahko začne. V načrtu imamo tudi povezavo med Češčo vasjo in Brodom. S tem odpremo reko Krko življenju in prebivalcem ter oba brega povežemo.«

Romsko problematiko bi Križman reševal skupaj z državo, a pri tem opozarja, da je to naša problematika in da se moramo vanjo vključiti aktivno ter skupaj z Romi.

Omenja tudi energetska samozadostnost, pri čemer bi izkoristil energetski potencial reke Krke oz. njenih jezov, na področju kulture pa opozarja na bližajočo se 650-letnico mesta in potrebo po obnovi določenih kulturi namenjenih zgradb.

Na področju sociale bi sistemsko uredil prehrano otrok v vrtcih in šolah, kot vodilo svojega dela pa navaja sodelovanje.

‹ nazaj

Komentarji (30)

23.9.2014Oceniriba 
vsi imajo rešitev za vse... ni mi jasno kako je Nm ob takih sposobnežih kot je recimo rafko v takem dreku kot je...
23.9.2014OceniJan 
Košarkaš in učitelj telovadbe o gospodarstvu. Jao.
23.9.2014OceniMatija 
Čudi me, da kot direktor Komunale ne more nič naredit, da ne bi bila voda vsak tretji dan nepitna.
23.9.2014OceniIDIOTI 
Počasi prihajajo na plano imena in priimki oseb, kateri so zminirali novomeško športno dvorano v Portovaldu. Rafko je ves čas držal fige v žepu in blefiral okoli izgradnje in vso stvar miniral že od samega začetka. Jasno ni sam, ob teh obljubah počasi prihajajo osebe na plano, katere so vse minirale. Drugače pa nujno najprej potrebujemo obvoznico, prej kot vse druge bedarije, katere so včeraj na TV Slovenija komentirali. Jasno, da je voda tudi ena od prioritet. PROKLETI IDIOTI KAKO LAHKO TAKO BLEFIRAJO !!!
23.9.2014Ocenirafko, rafko 
KAj je pa delal do sedaj 4 leta, a kar v prvem tednu se bo lotil vodovoda. Kdo mu je pa branil da ni začel že do sedaj.Verjetno se je zbudil pred volitvami, a mu je zmanjkalo časa, takoj po volitvah pa nazaj spat, pol pa v penzjon.
23.9.2014Ocenisenad 
pa dobar je ovaj Rafko, pa ja ga volim
23.9.2014OceniPeter-2 
Lej ga frajerja, kaj je pa do sedaj počel in naredil, da NM ne bi kar par tednov ostalo brez pitne vode tako kot sedaj. Sedaj mu je pa županski stolček zadišal in obljublja vse, kar mu na misel pride. Prav malopridno obljublja, da bo za pitno vodo poskrbel po volitvah, da ga ni sram malopridneža.
23.9.2014OceniViktor 
Komunala je pripravila projekte za novi NM vodovod, Križman osebno pa je pomagal dobiti 12 MIO EUR iz evropskih sredstev, ki jih pa modeli na občini niso hoteli pobrati, ker bi morali prispevati 2 MIO NM denarja, ki pa ga imajo že razdeljenega za deležnike pri RICu in CERODu. Bedniki.
23.9.2014Ocenine me hecat!!! 
Za energetsko samozadostnost bi izkoristil energetski potencial reke Krke? Pa on to resno??? A taki dvorni norčki so direktorji v Novem mestu?
24.9.2014OceniArne 
Aleluja! Končno je nekomu v NM politiki potegnilo, da je tudi Krko mogoče energetsko koristiti. To seveda niso velike hidrocentrale, ker je hitrost pretoka seveda prešibka, je pa možno in edino smiselno vsaj ob jezovih, ki jih imamo nekaj, postaviti majhne elektrarne. Tega je v Sloveniji kar veliko, samo pri nas živimo v prejšnjem stoletju. Upam, da Križman ne bo ostal pri besedah! Mu pa izrekam čestitko, da je pomislil na to. Očitno je govoril z nekom, ki se na to spozna.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava