mladi dopisnik

Športni dan

24.9.2014 | 10:55 | Nina Rogina in Sara Puhek, 8. r., novinarski krožek

Športni dan

Dragatuš - V četrtek, 18. septembra, smo imeli učenci od 6. do 9. razreda športni dan osnovne šole Dragatuš pohod od Radencev do Damlja. Z avtobusom smo se zjutraj odpeljali do Radencev, kjer je bil začetek našega pohoda. Učitelj Srečko nam je na kratko opisal, kod bomo hodili, da smo si lažje predstavljali.

Kmalu smo bili pri izviru Trpotec, njegova voda po ljudskem pričevanju ohranja večno mladost. Šli smo tudi mimo izvira Potok. Prišli smo do vasi Breg, kjer smo si ogledali mlin z jezom, ki je eden najstarejših mlinov ob Kolpi in je edini od sedemnajstih, ki še občasno deluje. Učitelj nam je povedal, kako se je skozi zgodovino spreminjalo število prebivalstva. Vsakih nekaj let se je število zmanjševalo, danes jih je še 5 ali manj. Tukaj smo tudi pomalicali in smo šli naprej.

Prišli smo do Kobiljače, ki je najdaljša jama ob reki Kolpi in je dolga 360 metrov. Nekateri učenci smo šli tudi vanjo, a smo prišli le nekaj metrov, saj se nato jama razcepi, zato gredo naprej lahko samo jamarji. Nekje ob poti smo videli tudi francoski kamen, ob katerem so ubijali Francoze. Prišli smo do vasi Kot, do najjužnejše točke Slovenije. Nato smo šli do Damlja, kjer nas je že čakal avtobus in smo šli nazaj v šolo.

Bil je zanimiv pohod.

‹ nazaj

Galerija (3)

sportni dan01
sportni dan02
sportni dan03

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava