kronika

Kolesar v bolnišnico, voznik pobegnil

25.9.2014 | 11:40 | B. B.

Kolesar v bolnišnico, voznik pobegnil

Včeraj okoli 14. ure sta pri bencinskem servisu na Belokranjski cesti v Novem mestu trčila 32-letni kolesar in voznik osebnega avtomobila, ki je pred prihodom policistov odpeljal s kraja nesreče. Hudo poškodovanega kolesarja, so reševalci odpeljali v bolnišnico. Policisti okoliščine prometne nesreče še preiskujejo.

Okoli 16. ure pa je 15-letni kolesar na cesti med Čatežem in Gabrovko v ovinku izgubil oblast nad kolesom in padel. Lažje poškodovanega so oskrbeli v novomeški bolnišnici.

Poostreno v Beli krajini

Policisti posebne skupine za nadzor prometa Postaje prometne policije Novo mesto so včeraj popoldan preverjali psihofizično stanje voznikov na območju Bele krajine. Šest kršiteljev, starih med 33 in 68 let, je imelo v litru izdihanega zraka med 0,31 in 0,75 miligrama alkohola.

Med kršitelji je bil tudi voznik začetnik, pod vplivom alkohola pa so vozili štirje vozniki osebnih avtomobilov, kolesar in voznik kmetijskega traktorja.

68-letnemu vozniku, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,75 miligrama alkohola, so policisti odvzeli prostost in ga pridržali.

Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so kršiteljem izdali plačilne naloge in na sodišče naslovili obdolžilne predloge.

Čistilniki in gorivo

V okolici Šentjerneja je v noči na sredo nekdo vlomil v prostore podjetja in ukradel visokotlačne čistilnike. Povzročil je za okoli 2000 evrov škode.

V okolici Sevnice je med v torek ali sredo nekdo iz rezervoarjev treh kmetijskih traktorjev iztočil gorivo.

Albanec nezakonito čez mejo

Brežiški policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje pri Obrežju izsledili in prijeli 37-letnega državljana Albanije, ki je nezakonito prestopil državno mejo. Tujcu so odvzeli prostost in ga po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

S plinsko pištolo

Včeraj dopoldan je na mejni prehod Obrežje pripeljal mercedes vito. Policisti so opravili temeljito mejno kontrolo, pregled potnikov in prtljage in pri sopotniku, državljanu Bolgarije, našli in zasegli plinsko pištolo z vstavljenim nabojnikom in naboji. Zaradi kršitve zakona o orožju so tujcu izdali odločbo o prekršku.

‹ nazaj

Komentarji (13)

26.9.2014Ocenikr en 
zanimivo koliko je nesreč z udeležbo kolesrjev!? Ali se ni za vprašat zakaj? Ali so vedno krivi le avtomobilisti? Kolesarji naj najprej pazijo nase in ne se držat pravil, da imajo vsepovsod prednost. So premalo opazni, pa še običajno se pripelje zhitrostjo in še z desne...... Kontrolo policistov tudi kolearjem!
26.9.2014Ocenipoboljšali so se 
Zadnič videl dva, mogoče celo profi kolesarja, da sta se vračala z velodroma proti Novemu mestu, po kolesarski stezi ! Vauuu, to je blo presenečenje.
26.9.2014OceniSe izboljšuje 
Tudi sam opažam, da pemtnejši profesionalci na ozki in prometno izredno obremenjeni prečenski cesti vse pogosteje uporabljajo kolesarsko stezo. Tako je recimo pred par dnevi šibala skupina otrok z adrijinimi dresi (razen enega posameznika) lepo po stezi. Žal pa so bili spet brez spremstva (kaj ni to obvezno?). Tako se jim je že pri Čefidlju eden najmanjših izgubil in krenil na napačen odcep, pa se potem vračal - v glavnem sam križaril sem pa tja po cesti med avtomobili.
30.9.2014 1 (1) (0)Ocenidej no dej  
Govori se o eminnentni osebi iz ozadja novomeške politike... menda je prišel peš pogledat in odšel. Ne privoščim mu to, vsaj toliko srca bi imel , da bi to normalno speljal ne pa pobegnil - pa kdorkoli je bil ..... Ker je prava oseba in vešča prikrivanja ., bo verjetno pobegli voznik ostal neznan.....
1.11.2014OceniJan 
Nadaljujmo zaceto!
2.11.2014OceniKRILL 
Nihče ne uide !
2.11.2014Oceninnn 
Spoštovano uredništvo, zakaj javnost ne sme vedeti, da je bil pobegli voznik g. ****? Zakaj je pobegnil, pa lahko pove sam. Je morda naključje, da se je to zgodilo na poti iz gostinskega lokala?
2.11.2014 1 (1) (0)OceniUredništvo 
@nnn - Ker ščitimo vas, bralce. Za tovrstne obtožbe ne zadostuje, da ste slišali to od nekoga, ki pozna neko, ki sicer ni bila zraven, a je slišala od enega, ki je potrdil tretjemu.. In ne bi bilo prvič, da od nas s sodnim nalogom zahtevajo IP številke, zato pa nenehno opozarjamo, da pazite na zapisane besede, sploh pa, ko uporabljate osebne podatke. Če pa imate za zapisano dokaze, nam jih prosim pošljite na spletno.urednistvo@dol-list.si ali nas pokličite. Ko bomo lahko zadevo preverili, jo bomo z vso odgovornostjo tudi objavili, hkrati pa ščitili vašo anonimnost. lp, uredništvo
2.11.2014Oceniobčan 
Ja, to je žal res. Novinarstvo je kaj kmalu lahko kruta zadeva. Bo pa zanimivo, kako se bo vse skupaj odvilo, glede na dosedanje "aktivnosti" prav okoli tega primera. Mnogi "vedo" dejansko stanje in to "menda" dokaj podrobno. Menda ! !? ... Živi bili pa videli, oziroma brali pa čeprav uradno verzijo. Bomo primerjali s tistimi, "ki vedo". Jaz ne vem(!), me pa zanima.
2.11.2014Oceninnn 
Spoštovano urednik(ca), prav dobro se zavedam, da je moja IP številka izsledljiva in če bi govoril neresnico, tudi kazniva. Do zaključenih volitev nisem želel pisati, sem pa čakal novico z vaše strani. Nesrečo je povzročil kolesar, ki se je peljal v napačno smer enosmerne ceste. Torej zakaj zapustiti kraj prometne nesreče s hudo poškodbo kolesarja, če evidentno nisi kriv? Jutri pa le zavrtite tel. št. Policije, pa vam bodo potrdili informacijo.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava