novice

Mošt je letos dovoljeno dosladkati

26.9.2014 | 09:05 | B. B.

Foto: M. B. J.

Foto: M. B. J.

Novo mesto - Parametri dozorevanja grozdja, ki jih tedensko objavlja KGZ Novo mesto, kažejo, da kakovost grozdja ne dosega povprečja zadnjih let. Zaradi obilice dežja v preteklosti in nižjih temperatur, so sladkorne stopnje nižje, pojavlja se tudi gniloba.

Za vinorodno deželo Posavje je KGZ Novo mesto izdal dovoljenje za obogatitev mošta oz. dosladkanje. Upoštevajoč parametre dozorevanja in trenutnega zdravstvenega stanja grozdja, iz KGZ Novo mesto na osnovi četrtega in hkrati zadnjega vzorčenja letos, svetujejo trgatev še ostalih nepobranih sort, razen tam, kjer zdravstveno stanje še dopušča zorenje na trti.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava