Janez Jerič z listo Straža za vse

26.9.2014 | 19:00

Janez Jerič

Janez Jerič

Z leve: Zlatko Resman, Jožica Košir Bobnar in Janez Jerič na današnji novinarski konferenci.

Z leve: Zlatko Resman, Jožica Košir Bobnar in Janez Jerič na današnji novinarski konferenci.

Straža - Za mesto župana občine Straža se poteguje tudi Janez Jerič, ki se na volitve podaja z listo Straža za vse. Ta se, ko so zapisali v programu, zavzema za gospodarsko, socialno, transparentno in v prihodnost usmerjeno občino. Pravijo, da bodo prekinili s slabimi praksami projektov, ki jih je bilo v preteklosti veliko, saj povzročajo materialno in okoljsko škodo ter koristi posameznikov.

Jerič bo, če bo izvoljen, nepoklicni župan, tako da bo v mandatu privarčeval okoli 130.000 evrov, ki jih bo namenil pospeševanju delovanja in razvoju obrobnih krajev v občini. Lotil se bi racionalizacije in optimizacije občinske uprave, ustanovil družbo Komunalno ekološki center na podlagi javno-zasebnega partnerstva, da bi zaposlili do deset ali več delavcev.

»Poudarek bomo dali na pomoči pri ustvarjanju novih delovnih mestih za mlade pa tudi na socialno podjetništvo. Zavzemali se bomo za pritegnitev novih investicij v občino, tudi s pomočjo kohezijskih sredstev,« je našteval Jerič in dodal, da bo prioriteta tudi oživitev industrijske cone Novolesa in vzpostavitev Gospodarske cone v Zalogu.

Skupaj s člani liste bo, kot je dejal, pomagali tudi ljudem v stiski, poskrbel za izboljšanje trgovske oskrbe občanov, ustanovitev vaških odborov, opremljanje vseh večjih naselij s sodobno informacijsko infrastrukturo in ureditev daljinskega ogrevanja v Straži, oblikoval socialni program za otroke in program za tretje življenjsko obdobje …

V programi so med drugim še zapisali, da Lista 'Straža za vse' ne bo tolerirala neetičnega obnašanja občinskih oblasti, materialnega okoriščanja posameznikov z občine, nepravičnega prerazporejanja občinskih sredstev, skrajne revščine med občani, povzročanje ekološke škode in ignoriranja civilnih pobud.

Na listi Straža za vse poleg Janeza Jeriča, ki je njen nosilec, za občinski svet kandidirajo Jožica Košir Bobnar, Zlatko Resman, Tina Lavrič, Primož Kulovec, Mojca Resman, dr. Simon Kulovec, Irena Turk, Jadran Šnidaršič, Matjaž Cikanek, Petra Pucelj Cikanek in Jan Jerič.

M. Ž.

Komentarji (4)

26.9.2014OceniMatija 
Straški župan ima pa bajno plačo, če bi z nepoklicnim županovanjem privarčeval 130 000 evrov.
27.9.2014Ocenitinč 
Za tisto kar je delal je še tisto preveč. Poglejte na splet zaključne račune Občine Straža kako si je g.Krštinc za obsežno delo vsako leto podelil nagrado tudi po 3000€. Tako so sami napisali. In to v tistih časih, ko je največ ljudi v občini pristalo na cesti, mal tudi na njihov račun. Ne vem kje ima obraz ta gospod kandidirati !
27.9.2014OceniJUŠK 
Si pozabil povedati, da so vse skupaj potrdili svetniki. Očitno so imeli fige v žepih. Kjer si je g. Petkovič, ki je spet listi vendar v drugi, poskrbel za svojo bližnjo in to na nekorekten način. Nekateri pač znajo dobro igrati. Več imaš, več hočeš imeti ! To je naša Straška realnost !
30.9.2014OceniSimona 
Ja res je, ko gledam koliko si g. Krštinc privošči v Zalogu oz. razkazuje moč verjetno z tujim denarjem. Gledala sem predstavitve g. Krštinca, ki v svojem programu meša programe občine, ki jih ima v glavi in predvolilni program, ki bi moral biti sestava idej. Pa nič. G Ravbar ima nekaj novega a samo to kar že sam dela. Predstavitev g. Pluta je bila dobra, čeprav mal politično obarvana. G. Jerič z tremo a imajo presneto dober program, ki ga je predstavil v Dolenji Straži. Videti je, da g. Plut in Jerič nastopata odkritosrčno, pri naslednjih dveh pa je opaziti ljudi, ki so željni oblasti. Kdo bo izvoljen pa bodo presodili ljudje.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava