košarka

Krka in Olimpija sezono odpirata s superpokalom

27.9.2014 | 08:20 | STA

Foto: A. M.; arhiv

Foto: A. M.; arhiv

Ljubljana/Novo mesto - Potem ko se je košarkarska vročica po končanem svetovnem prvenstvu nekoliko polegla, bodo na sceno stopili igralci v klubskih dresih. Najboljša slovenska kluba Union Olimpija in Krka se bosta v torek ob 18. uri pomerila v superpokalu, ki ga bo letos gostil Šenčur.

Več skrbi imajo v taboru Krke, saj imajo nekateri igralci težave s poškodbami. Poškodovana sta Jaka Lapornik in Aleksis Wangmene, medtem ko sta Tomaž Bolčina in Nebojša Joksimovič staknila virusno obolenje. "Do tekme je sicer še dovolj časa, videli pa bomo, ali se bo situacija obrnila na bolje, ali na slabše," je povedal trener Krke Aleksandar Džikić. "To je zadnja tekma pred začetkom lige ABA. Jasno je, da tako eni kot drugi hočemo zmagati," je še dodal 43-letni srbski trener na včerajšnji novinarski konferenci v 15. nadstropju ljubljanskega hotela Plaza. Krka bo uvodno tekmo lige ABA odigrala prihodnjo soboto proti Cedeviti.

Pri Olimpiji večjih težav s poškodbami nimajo. "Ne morem zagotoviti, da bo tekma lepa na pogled, ker naša uigranost še ni na ravni, na kateri bi morala biti, enake težave pa imajo verjetno tudi Novomeščani. Vsi si želimo sezono začeti z zmago, saj je to odlična popotnica pred začetkom lige ABA," je dejal trener Union Olimpije Aleš Pipan. Nekdanji slovenski reprezentančni trener je še dodal, da ga skrbi natrpanost urnika. Olimpijo namreč po superpokalu v torek, v petek že čaka prva tekma v ligi ABA proti Ciboni.

Branilec Krke Američan Malcom Ray Armstead si pred tekmo želi dobre igre: "Igrali bomo na vso moč in narekovali ritem igre, predvsem v obrambi. Želimo slediti napotkom našega trenerja in igrati tako, kot se bomo dogovorili pred začetkom tekme."

Tudi igralec Olimpije Dino Murić si želi zmage: "Neke posebne filozofije ni. To je prva tekma sezone in lepe košarke zagotovo ne bo. Vsaka ekipa si želi zmago, saj je to najlepši začetek nove sezone. Dali bomo vse od sebe, da tekmo dobimo, in tako z odlično popotnico začnemo tekmovalno sezono, ki bo dolga in naporna."

Slovenski superpokal poteka od leta 2003 in je tradicionalni uvod v novo sezono, ki se bo s 1. krogom lige Telemach začela 11. oktobra. Hkrati bo za oba slovenska predstavnika to tudi zadnji test pred začetkom lige ABA. V desetih izvedbah superpokala (leta 2006 tekmovanja ni bilo) so sedemkrat slavili igralci Union Olimpije, trikrat pa so zmagali košarkarji Krke. Lani je v Portorožu Olimpija s 63:60 premagala Krko.

Tekma letošnjega superpokala bo v torek ob 18. uri v Šenčurju, saj po tradiciji to tekmovanje Košarkarska zveza Slovenije zaupa klubu, ki si je v prejšnji sezoni zagotovil prvoligaški status. Vstopnice za ogled tekme v predprodaji stanejo sedem evrov.

* Zmagovalci superpokala:

2013: Union Olimpija - Krka 63:60

2012: Krka - Union Olimpija 84:81

2011: Krka - Union Olimpija 80:72

2010: Krka - Union Olimpija 72:61

2009: Union Olimpija - Elektra Esotech 95:62

2008: Union Olimpija - Helios Domžale 67:52

2007: Union Olimpija - Helios Domžale 90:71

2005: Union Olimpija - Pivovarna Laško 88:79

2004: Union Olimpija - Pivovarna Laško 67:61

2003: Union Olimpija - Krka 81:63

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava