novice

Najboljša slovenska kampa sta ponovno Terme Čatež in Kolpa

28.9.2014 | 12:00 | M. K.

Predstavniki nagrajenih kampov (Foto: avtokampi.si)

Predstavniki nagrajenih kampov (Foto: avtokampi.si)

Portorož - V okviru sejma Bonaca v Marini Portorož je včeraj potekala podelitev nagrad najboljšim slovenskih in hrvaškim kampov. Četrti izbor Naj kamp Adria 2014 je potekal na kamping portalu www.avtokampi.si, pod pokroviteljstvom podjetja Adria Dom, ki je največji proizvajalec mobilnih hišic v regiji, so sporočili organizatorji.

Izbor najboljšega kampa je potekal od maja do sredine septembra. Kampisti so lahko glasovali za 52 kampov iz Slovenije in 154 iz Hrvaške, ki so bili razvrščeni v devet različnih kategorij glede na regijo in velikost. Skupno je bilo zbranih nekaj več kot 41.000 glasov.

Najboljša slovenska kampa Terme Čatež in Kolpa

V kategoriji večjih slovenskih kampov je prvo mesto že četrtič zaporedoma pripadlo kampu Terme Čatež, ki kampistom poleg samega kampiranja na parcelah omogoča tudi bivanje v indijanskih šotorih, plavajočih gusarskih hišicah in na kavbojskem vozu. Gostje kampa so pohvalili tudi urejenost termalnega dela z bazeni in tobogani. Na drugo mesto se je uvrstil kamp Adria iz Ankarana, tretji pa je Kamp Šobec iz Lesc, kjer je februarski žled sicer povzročil veliko škode na drevesih, vendar so ob prizadevnem delu škodo hitro odpravili in kamp odprli že v aprilu.

Med manjšimi kampi v Sloveniji je največje število glasov prejel kamp Kolpa iz Vinice. Trud družine Kadunc, ki upravlja kamp, je neizmeren in vsako leto poskrbijo za zanimive novosti. V zadnjih letih so izboljšali dostop do kampa, prenovili sanitarni objekt, iz gline zgradili objekt – kolesarske vile in dodali otroško igrišče. Drugo mesto je pripadlo kampu Dolenjske Toplice, tretje pa presenetljivo kampu Korita iz vasi Soča, kjer so letos postavili štiri lesene glamping hišice, sporočajo organizatorji glasovanja.

Najboljši hrvaški kampi za sezono 2014

Med večjimi kampi v hrvaški Istri je največ glasov slovenskih kampistov zbral kamp Lanterna iz Poreča. Gre za enega največjih kampov ob hrvaški obali in prejemnika številnih evropskih nagrad kot so ADAC BestCamping in Leading Campings of Europe. Na drugem mestu je kamp Valkanela iz Vrsarja in na tretjem poreški kamp Zelena Laguna.

V kategoriji manjših istrskih kampov si je prvo mesto prislužil kamp Ulika iz Rovinja, kjer so letos obogatili ponudbo z novim zunanjim bazenom in možnostjo kampiranja tekom celega leta. Drugo mesto je zasedel Kranjski kamp iz Premanture, tretje pa je kamp Diana iz Banjol.

Slovenski kampisti zelo radi obiskujejo tudi kampe v Kvarnerju, predvsem na otokih Krk in Lošinj. Vsako leto v tej regiji beležijo 25% obisk s strani Slovencev, ki so tudi letos prvo mesto dodelili kampu Čikat v Malem Lošinju. V kampu so pred sezono tik ob morju uredili nove parcele, kamp pa bo od letos odprt tudi v zimskem času, kar je zanimiva obogatitev turistične ponudbe otoka. Drugo in tretje mesto sta letos osvojila kampa s Krka, in sicer je bil drugi kamp Njivice, tretji pa kamp Ježevac.

Kamp Lopari iz Nerezin na otoku Lošinj je postal najboljši manjši kamp iz Kvarnerja. Drugo mesto je osvojil kamp Mali iz Baške in tretje kamp Bor iz mesta Krk.

V kategoriji večjih kampov iz Dalmacije je prvo mesto že četrtič zapovrstjo osvojil kamp Straško iz Novalje na otoku Pag. To je tudi dokaz, da je bila odločitev o usmeritvi kampa v ponudbo za družine pravilna. Kampisti v Straškem pohvalijo odlično urejenost parcel in sanitarij ter izredno dobro organiziranost animacije. Drugo mesto je osvojil kamp Park Soline iz Biograda, tretje pa kamp Kozarica iz Pakoštanov.

V Dalmaciji deluje zelo veliko manjših kampov in tako je v tej kategoriji sodelovalo kar 30 kampov. Zmagovalec je kamp Biograd iz Biograda na Moru, drugo mesto je pripadlo kampu Slanica z otoka Murter in tretje kampu Filip iz Sv. Filip i Jakova.

V zadnji kategoriji izbora Naj kamp Adria 2014 so sodelovali kampi s ponudbo nudističnega kampiranja. Prvo mesto si po mnenju kampistov zasluži kamp Koversada iz Vrsarja, ki deluje že vse od leta 1961. Na drugem mestu je kamp Kovačine z otoka Cres in na tretjem kamp Valalta iz Rovinja, ki se letos lahko pohvali tudi nagrado ADAC BestCamping.

Rezultati glasovanja za Naj kamp Adria 2014

Naj kamp Adria 2014 - Večji kampi - Slovenija
1. mesto - kamp Terme Čatež
2. mesto - kamp Adria
3. mesto - kamp Šobec

Naj kamp Adria 2014 - Manjši kampi - Slovenija
1. mesto - kamp Kolpa
2. mesto - kamp Dolenjske Toplice
3. mesto - kamp Korita

Naj kamp Adria 2014 - Večji kampi - Istra, Hrvaška
1. mesto - kamp Lanterna
2. mesto - kamp Valkanela
3. mesto - kamp Zelena Laguna

Naj kamp Adria 2014 - Manjši kampi - Istra, Hrvaška
1. mesto - kamp Ulika Rovinj
2. mesto - Kranjski kamp
3. mesto - kamp Diana

Naj kamp Adria 2014 - Večji kampi - Kvarner, Hrvaška
1. mesto - kamp Čikat
2. mesto - kamp Njivice
3. mesto - kamp Ježevac

Naj kamp Adria 2014 - Manjši kampi - Kvarner, Hrvaška
1. mesto - kamp Lopari
2. mesto - kamp Mali
3. mesto - kamp Bor

Naj kamp Adria 2014 - Večji kampi - Dalmacija, Hrvaška
1. mesto - kamp Straško
2. mesto - kamp Park Soline
3. mesto - kamp Kozarica

Naj kamp Adria 2014- Manjši kampi - Dalmacija, Hrvaška
1. mesto - kamp Biograd
2. mesto - kamp Slanica
3. mesto - kamp Filip

Naj kamp Adria 2014- Nudistični in mešani kampi - Hrvaška
1. mesto - kamp Koversada
2. mesto - kamp Kovačine
3. mesto - kamp Valalta

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava