FOTO: Skoki v Krko

28.9.2014 | 16:00

FOTO: Skoki v Krko
FOTO: Skoki v Krko
FOTO: Skoki v Krko
FOTO: Skoki v Krko

Novo mesto - Po dveh odpovedih, ki jim je botroval visok vodostaj reke Krke, zaradi katerega niso mogli zagotoviti varne tekme, so v soboto na Kandijskem mostu le izpeljali prireditev, ki je, podobno kot lani, privabila veliko množico Novomeščanov.

Novo mesto je zaključek tekmovanja gostilo drugič, najbolj zaslužen za to pa je na Mirni živeči Mokronožan Tomaž Strel, ustanovitelj slovenskega pokala, ki so ga s sedmimi tekmami letos izvedli že četrtič.

V Novem mestu se je z višine 13 metrov v mrzlo Krko - na začetku tekme so namerili vsega 12 stopinj Celzija, globina pod mostom pa je znašala nekaj manj kot 5 metrov -  pognalo 12 tekmovalcev, ki so tekmovali v skokih na noge, na glavo (lastovka) in figurativnih skokih.

Med tekmovalci je bilo tudi nekaj pogumnih domačih fantov, ki sicer ne tekmujejo v pokalu. Skakali so na noge, zmagal pa je Andraž Muhič. Da skoki z višine niso mačji kašelj, je na lastni koži občutil že prvi skakalec, Novomeščan Mitja Javornik, ki mu je pri nekoliko ponesrečenem doskoku pritisk dobesedno izbil zrak iz pljuč, tako da so mu morali pomagati celo reševalci. K sreči se je vse skupaj končalo brez posledic, drugemu skoku pa se je Javornik vseeno raje odpovedal.

V kategoriji lastovka je na koncu slavil vedno elegantni 76-letni Tržačan Pino Auber, v figurativnih skokih pa je žirijo najbolj navdušil Srb Borko Miladinović. Skupni zmagovalec slovenskega pokala je sicer postal Aleš Karničnik iz Maribora, drugi je Jan Vončina, tretji pa Pino Aubar.

Tekst in foto: B. B.

Galerija

Komentarji (3)

28.9.2014Oceniqa 
Sliki pod številko 12 in 13 sa super. Zelo sem se nasmejal :) Dobro da je bilo po zaključku tekmovanja vse ok.
28.9.2014Oceninm 
Odlična tekma in dogodek.
29.9.2014Ocenierka 
Bravo B.B., čudovita foto-galerija. Le tako naprej.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava