dolenjska

Vandalizem, laži, blatenje

30.9.2014 | 14:30 | Besedilo in fotografije: L. Markelj

Vandalizem, laži, blatenje

Šentjernej - Lista – Skupaj za prihodnost, Slovenska demokratska stranka, Nestrankarska lista, Civilna iniciativa - Glas ljudstva, Nova Slovenija - krščanski demokrati ter trije kandidati za župana: Viktorija Rangus, Samo Hudoklin in Radko Luzar so včeraj popoldne sklicali skupno novinarsko konferenco – razlog negativna predvolilna kampanja, ki jo čutijo v teh dneh na različne načine.

Podrt jambo plakat kandidata za župana Sama Hudoklina.

Podrt jambo plakat kandidata za župana Sama Hudoklina.

»Omejujemo se od diskreditiranj volilnih konkurentov, od blatenja in omadeževanja kandidatov za župane in občinskih svetnikov, od širjenja laži, vandalizma ipd., kar se v zadnjem času dogaja,« so dejali zbrani.

Študentski klub Ptjeln organizira v četrtek, 2. oktobra, ob 20. uri v veliki dvorani Kulturnega centra Primoža Trubarja predvolilno soočenje vseh štirih kandidatov za župana in predstavitev šestih strank oz. list, ki kandidirajo v občinski svet.

K skupnemu nastopu so jih spodbudili, kot pravijo., laži o kadriranju in diskreditiranje na terenu, neresnični in verjetno naročeni članki v dnevnem časopisu, kjer se namiguje, da ima stranka SDS dva županska kandidata, Rangusovo in Sama Hudoklina, da je slednji član SDS, da za vso kampanjo zadaj stoji Albert Pavlič, ki je znan nasprotnik aktualnega župana, itd.

Samo Hudoklin (na levi) je  zelo razočaran nad nizko politično kulturo v šentjernejski dolini.

Samo Hudoklin (na levi) je zelo razočaran nad nizko politično kulturo v šentjernejski dolini.

Samo Hudoklin je razočaran nad tako nizko politično kulturo v občini, saj pravi, da je vedno deloval povezovalno. Vse navedbe v članku označuje za laži, s katerimi je bil oškodovan. Ravno tako tudi s podrtjem njegovega jambo plakata v Rojah, za kar se je moral nekdo zelo potruditi. »Stvar smo prijavili policiji in je evidentirana, kaj več od tega pa se verjetno ne bo zgodilo,« pravi Samo Hudoklin. Na nekaterih plakatih mu neznanci rišejo tudi brke, barvajo zobe itd.

»Nekdo hoče delati zmedo med volivci ter župana Hudoklina prikazati kot žrtev v boju z mano. A tu gre za boj med dvema pristopoma dela oz. za boj za drugačen, boljši Šentjernej,« je prepričan Albert Pavlič, ki poudarja, da kot regijski predsednik SDS menda pa že ve, da Samo Hudoklin ni član njihove stranke. »S kadriranjem pa se do volitev ne ukvarjamo,« so dejali zbrani kandidati za šentjernejskega župana.

»Po njihovem je vedno za vse kriv Franc Hudoklin. Dejstvo je, da je vsem trem protikandidatom edini cilj zrušiti mene kot župana. Tega so se lotili na nepravi način in upam, da bodo volivci to videli. Tudi v njihovih programih ni tistega, kar bi moralo biti, nekateri so prodali svoja imena za mesta drugih v občinski upravi, ki si jih nekateri želijo,« pravi Franc Hudoklin.

»Očitno se nekdo boji novega vetra, moti ga naše sodelovanje,« so na posebni novinarski konferenci dejal zbrani ter imeli pri tem v mislih sedanjega dolgoletnega župana Franca Hudoklina, ki pa namige, da za negativno kampanjo stoji on, odločno zavrača.

Simon Kajtna je izrazil razočaranje nad delom občinske volilne komisije, saj njegova predsednica Klementina Zeme ni želela ugoditi prošnji njihove liste CI Glas ljudstva za seznam članov volilnih odborov in namestnikov, s katero bi se povečala transparentnost pri delu volilnih zaupnikov na terenu. "Saj je njihovo delo vendar javno!" Prejeli so le seznam volišč.

»Zakon ji tega izrecno ne prepoveduje in od nekoga v OVK bi pričakoval, da bo spodbujal transparentnost volitev. Sicer verjamemo v poštenost, a vseeno je treba biti pazljiv,« pravi Kajtna in dodaja, da Šentjernej potrebuje več sproščenosti in spoštovanja posameznika.

‹ nazaj

Galerija (13)

KAMPANJA01
KAMPANJA02
KAMPANJA03
KAMPANJA04
KAMPANJA05
KAMPANJA06
KAMPANJA07
KAMPANJA08
KAMPANJA09
KAMPANJA10
KAMPANJA11
KAMPANJA12
KAMPANJA13

Komentarji (23)

30.9.2014–1   (1)   (2)   Ocenijanez 
Zdej so se pa taprav zbral skp. Pavlč bo gore premikal. Drug bodo pa plesal, če bo kaj muske. Bo treba skp držat tud po volitvah, če še ni znanu. Pa dnarja bu zmankal, tud za plakate, kaj šele za druge reči. Pubje.
30.9.2014–1   (1)   (2)   Oceniplakati 
Kolikor sem seznanjen so člani liste CiGL sami prispevali za svoje plakate, torej iz svojih žepov, kar pomeni, da dobro vedo, kako je potrebno s svojim delom in znanjem streči, da je vse skupaj čimbolj racionalno. F.H. pa se preserava s strankarskim denarjem, SLS ga je kar nekaj dobila pravi stric supervizor. Pa kakšen katalog pošilja SLS po domovih, je hujši kot od Relaxa, v njem pa polno občinskih projektov zavitih v SLS. Pa veliko fešto imajo v petek, veliko prodanih duš bo nastopalo, šentjernejski oktet, Frančiči,... Bo kar nekaj stalo... Ljudje božji, upam da boste končno spregledali in bo 5. oktobra tega enoumja konec
30.9.2014 2   (2)   (0)   OceniSantos 
V ŠENTJERNEJU ŠE NIKOLI NI BILO IN NIKOLI NE BO POLITIČNE (IN DRUGE) KULTURE !
30.9.2014–1   (0)   (1)   Ocenikoncert 
V petek ne bo nobena fešta! Kolikor je meni znano, gre za poslovilni koncert ob počastitvi odhoda F.H-ja. Igrali bodo Frančiči, oktet pa še kdo, Sama elita!
30.9.2014–1   (0)   (1)   Ocenioton 
Ja, Janez, zakaj ni dnarja v občinski blagajni in zakaj je šentjernejska občina zadolžena krepkih 600 EUR na prebivalca, ni krivda Sama Hudoklina! Za to bi moral odgovarjati tisti, ki ima v rokah škarje in platno že pet mandatov.
30.9.2014—   (1)   (1)   Oceniobčanka 
Fantje in dekleta iz CIGL-a! Nikar ne obupajte, če vam rušijo jumbo plakate, če rišejo vašemu kandidatu brke in črne zobe, če o vas pišejo laži v naročenih člankih itd.To samo dokazuje, da ste izredno močni in nekomu zelo "nevarni". Pripravite se še na kaj hujšega, kajti vrhunec predvolilne gnojnice šele pride. Ne glede na vse, vem, da boste zmagali in ponosna sem na vaše delo in trud, ki ste ga vložili, Vesela sem, da ste šli kandidirat na te volitve. Niste več politični cicibani, postali ste velemojstri. Moj glas je 5. oktobra vaš, zato, ker imam rada inovativne in pogumne ljudi.
1.10.2014 1   (2)   (1)   Ocenijanez 
Pa saj to je gladko jasno. Skupaj nastopijo, da poberejo čimveč razpršenih glasov, na koncu pa se glasovi vseh v drugem krogu združijo v enega kandidata že zaradi dejstva, ker so tisti, ki so volili enega izmed treh, proti Franclnu.
1.10.2014—   (1)   (1)   Oceniobčan 
Kaj je Janez? Prpa dela. Kar naj dela ...
1.10.2014 2   (2)   (0)   OceniResnica 
Ko je že govor o neprimernem političnem vedenju, samo vprašanje - ali je bilo prerivanje prvaka lokalne in regijske SDS ob poskusu nasilnega vstopa na območje čistilnih naprav (ob otvoritvi le te) častno dejanje? Mogoče celo herojstvo?? Kdo je pravzaprav začetnik ( in najbolj goreč ) vsakokratnega predvolilnega ( in siceršnjega ) političnega blatenja v občini? V teh primerih ne gre za Franca Hudoklina ! On je vsaj pri tem spoštljiv in diplomatski!!
1.10.2014–1   (0)   (1)   Oceni???? 
Resnica- Praviš, da je F. Hudoklin v predvolilni kampanji pošten in diplomatski?! Mal ga serješ.. Laž, ki je bila namerno izrečena, da je Samo H. član SDS..., a to je zate pošteno in diplomatsko?!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava