dolenjska

Jože Kobe: HOČEM IN ZMOREM - ZA VAS!

1.10.2014 | Naročnik objave je Liberalno gospodarska stranka

Jože Kobe: HOČEM IN ZMOREM - ZA VAS!

Jože Kobe, Vaš občan, z 29 letnimi izkušnjami v gospodarstvu in občinski upravi, kandidiram za Vašega župana, Naše Mestne občine Novo mesto. Po izobrazbi sem inženir strojništva, diplomirani ekonomist in mag. državnih in evropskih študij.

HOČEM, da Mestna občina Novo mesto res postane »mestna občina« in regionalno središče ter Občanom in obiskovalcem prijazna občina.

ZMOREM, ker sem v zadnjih osmih letih vodil praktično vse večje projekte na področju gradnje cest in okoljske infrastrukture v občini. Za navedene projekte sem skupaj s tričlansko ekipo iz EU in RS proračuna ter drugih skladov EU pridobil 23,9 MIO EUR, kar predstavlja 81 % vseh navedenih virov občine v zadnjih osmih letih. Prav tako sem od novembra 2009 do konca leta 2010 kot direktor vodil občinsko upravo. Ko sem jo prevzel je bilo 11 MIO EUR dolga oz. neplačanih zapadlih obveznosti, po dobrem letu dni sem jo predal v vodenje nasledniku s pozitivno nulo.

ZA VAS bom občino preoblikoval. Trenutno ima Občina na razpolago za naložbe le dobrih 5 mio EUR letno. Tako je odvisna predvsem od tega, koliko tujih virov bo občina pridobila za nove naložbe, za kar pa je potrebno znanje, izkušnje, vizija in hotenje.

Glede na poznavanje delovanja občine, načrtovanje in vodenje projektov, ter pridobivanje tujih virov, bo vodenje občine operativno od prvega dne mojega nastopa mandata. Takoj bom nadaljeval z dosedanjo pozitivno prakso pridobivanja tujih virov in na ta način zagotovil nadaljnji razvoj občine tako, kot si to zasluži.

Med ključne projekte mandata uvrščam:

- zanesljivo in kvalitetno oskrbo s pitno vodo,
- povečanje delovnih mest z ureditvijo in razširitvijo poslovno gospodarskih con (Cikava, Brezovica),
- ureditev starega mestnega jedra, mestne tržnice in Narodnega doma
- izgradnjo Centra za ravnanje z odpadki,
. ureditev cestne infrastrukture,
- za šport in rekreacijo je potrebna izgradnja kolesarskih stez in kolesarnic po občini, ureditev velodroma v večnamensko športno dvorano, sprehajalne poti ob Krki in Težki vodi,
- izgradnja in posodobitev kanalizacijskih omrežij.

Med ključna načela postavljam mojo opredelitev, da je župan najvišji občinski uradnik izvoljen s strani občanov in mora on kot celotna občinska struktura delati za dobro Vas OBČANI!

Oglasno sporočilo

‹ nazaj

Komentarji (47)

1.10.2014–5 (4) (9)Ocenimatej 
Končno kandidat, ki zna voditi in izpeljati projekte! Ima moj glas!
1.10.2014–8 (2) (10)Ocenimatej 
Končno kandidat, ki zna voditi in izpeljati projekte! Ima moj glas!
1.10.2014–8 (2) (10)Ocenibine 
Jožeta odlikujejo dejanja! Istočasno so se začeli projekti centralne čistilne naprave in hidravličnih izboljšav. Projekt čistilne naprave je vodil Kobe in je že zaključen 2 leti. Projekt hidravličnih izboljšav se vleče na komunali že skozi dva mandata, vodo pa je potrebno prekuhavati eno tretjino leta!
1.10.2014–5 (4) (9)Ocenibine 
Če bi politika poslušala Kobeta bi imeli za 2 mio eur vložka občine + (7 mio eur EU in državnih sredstev) moderno večnamensko športno dvorano za igre z žogo, pokrito atletsko progo, velodrom in izvedeno evropsko košarkarsko prvenstvo. Politika je namesto tega namenila 3 mio eur za projektno dokumentacije in njivo na Portovalu Dvorane tam ne bomo nikoli videli (saj projekt v višini 35 mio eur ni izvedljiv) plačali smo odškodnino FIFI in še naprej ostaja za sanirati velodrom.
1.10.2014 1 (4) (3)OceniJan 
Upam da bodo ljudje sprevideli, da rabimo sposobnega človeka, ne pa strankarskih razprtij. Najprej drugi krog, potem pa na zmago!
1.10.2014 6 (8) (2)Ocenimarko 
En in isti komentator, ki komentira vse, naj to povem,da mi greš pošteno na K s tem Jožetom! BI ga volil, samo ker pa povsod težiš pod vsako brezvezno novico z istim besedilom, sem si pa rekel, da ne želim met psihopatov na občini. Miljone si pa nekam zarin!
1.10.2014 2 (2) (0)OceniJan 
Tako ja marko. Ker ti gre nekdo ki komentira novice na živce ne volit kogar si imel namen in kdor ti najbolj ustreza. Škoda ker Kuli ne kandidira, bi za cvečk pa adojka dubu.
1.10.2014 2 (6) (4)OceniJanez 
Najbrž je Jože edini kandidat, ki bi res delal.
1.10.2014–1 (2) (3)Ocenimanja 
Ni edini kandidat, ki bi delal, najmanj 4 so. Je pa res, da je on eden od teh 4 in upam, da jim uspe.
1.10.2014 4 (7) (3)OceniMarinka 
Bravo marko, se strinjam - če si lasten štab komentira članke mora biti pa res precej hudo, sploh če vsi komentaji prihajajo iz enega IP naslova :) Ne vem kako to, da se ni še Miha oglasil, ki svoj post kopira pod čist vse mogoče teme povezane s temi volitvami... Me tole spomni na Smolarjevo pesmico: jaz sem mali psihopat, psihopat,.... :)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava