dolenjska

NSI: »V Šentjerneju so nujne spremembe!«

1.10.2014 | 08:10 | Besedilo in foto: L. Markelj

Franc Šolar, Milena Drnovšek, Luka Luzar in Blaž Bratkovič.

Franc Šolar, Milena Drnovšek, Luka Luzar in Blaž Bratkovič.

Šentjernej - V šentjernejski občinski svet kandidira tudi lista Nove Slovenije – krščanski demokrati. Včeraj popoldne so predstavili svoj program in kandidate za svetnike.

Luza Luzar, predsednik OO NSi Šentjernej.

Luza Luzar, predsednik OO NSi Šentjernej.

Kot pravi predsednik OO NSi Luka Luzar, ki je bil ta mandat tudi edini občinski svetnik iz te stranke, so se kljub temu, da so bili v opoziciji, vedno trudili delovati dobro za širšo skupnost in povezovalno. Meni, da so spremembe v Šentjerneju nujne, zlasti na županskem položaju. »Nobenega od treh protikandidatov od sedanjega prvega moža občine javno ne podpiramo, vsaj v prvem krogu ne. Menimo pa, da imajo občani dobro izbiro in prav vsi trije bi lahko prinesli spremembe,« pravi Luka Luzar in dodaja, da želi njihova stranka v tem mandatu vsaj podvojiti mandat iz prejšnjih volitev, kar pomeni pridobiti dva občinska svetnika.

Franc Šolar, nekdanji občinski svetnik, poudarja, da so spremembe nujne ne zaradi kakih osebnih zamer, »ampak ta koalicija s Francem Hudoklinom na čelu se je preprosto izpela. V prvem in drugem mandatu je bila šentjernejska občina v državnem vrhu po razvoju in uspešnosti, zdaj je na vrhu na drugi strani, pri zadolženosti. Ne moremo si več privoščiti štiri leta stagnacije in nezadovoljstva ljudi, da jih kdo kaj vpraša le pred volitvami.«

Lista NSi za občinski svet: Luka Luzar, Milena Drnovšek, Blaž Bratkovič, Renata Medle, Franc Šolar, Bernardka Drečnik, Pavel Menič, Jerneja Simončič, Tomaž Hosta, Ana Zagorc, Franc Martinčič, Tomaž Kovačič, Milka Bučar, Stanko Hosta, Martina Janc, Janez Bratkovič in Polona Pavlin Šinkovec.

V programu NSi dajejo prednost izgradnji novega vrtca v Šentjerneju ter mostu v Mršeči vasi ter z ureditvijo vasi, ki so bile do sedaj zapostavljene, doseči bolj uravnotežen razvoj občine. Potrebno je racionalizirati delo občine in občinske uprave, zagnati gospodarstvo in privabiti nove investitorje. Odločno so proti novim obremenitvam občanov z davki, prispevki in drugim, tudi komunalno zgodbo je treba zaključiti pošteno in transparentno ter ljudem bolj prijazno. »Umetnost bo čim več narediti s tem, kar imamo in ne več obremenjevati občanov, a to je naš cilj,« menijo v NSi.

Na novinarski konferenci sta se za uravnotežen razvoj občine zavzela tudi Milena Drnovšek iz Zameškega ter Blaž Bratkovič iz Cerovega Loga, oba na listi za občinske svetnike. Na listi je sicer 17 kandidatov iz 14 vasi, različnih generacij in poklicev, tako da je zastopanost na vseh nivojih pestra, pravijo.

‹ nazaj

Galerija (6)

NSI01
NSI02
NSI03
NSI04
NSI05
NSI06

Komentarji (8)

1.10.2014Oceniobčan 
Bravo Luka! Si poštenjakar, zato je prav, da podvojite mandat v OS. Glede na to, da ste se ideološko rahlo umaknili in je v programu veš gospodarskih vsebin, sem prepričan, da boste cilj uresničili. Srečno!
1.10.2014—   (1) (1)Ocenipotihem 
stranka ki v prvem krogu ne podpira nikogar od županskih kandidatov, tudi v drugem krogu ji ni treba podpirati nikogar - sledi: šlepamo se na sistem z drugo roko je lahko kače lovit - bog Vam pomagaj in nihče drug Vam ne bo pomagal - sanje o drugem svetniku, kaj pa bo če že prvega ne bo!!!!
1.10.2014 1 (2) (1)Oceniše bolj potihem 
Kako s tujo roko kače lovit, najbolj ve Pavlič. Uspeh za znižanje komunalnega prispevka ( za katerega je najbolj zaslužna CI ) z objavo volilnih rezultatov državnozborskih volitev v občini pripiše SDS! Me pa zanima : a SDS šentjernejska NSi ne podpira? Čudn ... Šolar (in NSi kompany ) je pa na Dobu Janezu tako lepo prepeval !
2.10.2014 3 (3) (0)Oceniglasljudstva 
Jaz sem pričakoval, da bodo podprli Samota Hudoklina že v prvem krogu.
2.10.2014–1 (0) (1)Ocenilojz 
Spet en dripac za katerega bi blo najbolje da utihne saj kvasi neumnosti in podtika laži. CI je nastala na pobudo Alberta Pavliča in prav on je najbolj zaslužen za vse dosežke, ki pa so jih dosegli z roko v roki z CI. Na bruhanje mi gredo ti lažnivi klukc iz vrst i skrajnih levičarjev. Oni so itak potomci lažnivcev in lopovov, zato se ni čuditi njihovim dejanjem. Prihaja čas ko bodo morale vse dobro misleče stranke stopiti skupaj in prekiniti način vladavine sedanje koalicije in Hudoklina.. Če pa pogledamo za nazaj pa je edina stranka v opoziciji, ki ima kaj pokazat SDS. Albert pa najbolj sposoben retorik in poznavalec zakonodaje in delovanja lokalne samouprave. To smo se lahko prepričali ljudje, ki smo spremljali seje. Torej glas SDS u in Viki je glas za prihodnost in garancija za uspeh...Se vidimo na volitvah...
2.10.2014—   (1) (1)Oceniše bolj potihem 
lojz kaj se tolk peniš?? Edini samostojni dosežek Pavliča in SDS v dvajsetih letih je malo več evrčkov iz telefoinije in raztegovanje sej občinskega sveta! Za znižanje komunalnega prispevka pa je pretežno zaslužna CI! Sami SDS ne bi uspelo! To je realnost. Seveda pa če to tudi poveš ali pa zapišeš, ja , potem si kar naenkrat levi skrajnež, potomec lopovov in lažnivcev :-))!! Pozabil si napisat, da tudi izdajalcev! Dragi moj, ne druge obkladat z nečim, kar je značilno zate! Samo za konec: če bi9 bil Albert res tako hudičevo sposoben retorik, poznavalec zakonodaje in ne vem kaj še, bi Hudoklinov France županoval le en mandat! Ali pa še to ne! Imel je tudi možnost, da vsaj s pomočjo Nadzornega odbora ( v katerem so sedeli tudi člani SDS in mu občasno celo predsedovali!! ) Hudoklinu nepravilnosti tudi dokaže in ne pa o njih le natolcuje!! V to smo prav tako prepričani vsi, ki dogajanja v občini spremljamo od njenega nastanka!!
3.10.2014 1 (1) (0)Ocenipostar 
Sem bil včeraj na soočanju, ki ga je organiziral študentski klub. Upokojeni poštni manipulant Grubar, ki je tudi na listi SLS, je javno izjavil, da je župan nekaj nakradel zase, ampak, da ga bo vseeno podprl, ker češ, da boljšega tak ne bomo imeli. Sprašujem se, če večina članov, ki so na listi SLS razmišlja tako? Sprašujem se tudi, kaj bo na to izjavo rekel Franc Hudoklin? Bo nemara Jožeta tožil, tako kot je tožil člane CI zaradi razžalitve? Jože Grubar je bil direktno žaljiv! Pred polno dvorano v KC-ju je izjavil, da župan krade! In takšnega človeka imajo na svoji listi?! Halo?!?
3.10.2014Oceniptt 
Jo LOJZ kdo ti je pa to naroču da pišeš? Maš nekaj pik več pri Bertolinu.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava