dolenjska

SMC zaenkrat ne podpira nobenega županskega kandidata

1.10.2014 | 09:00 | L. Markelj, foto: SMC

SMC zaenkrat ne podpira nobenega županskega kandidata

Šentjernej - Včeraj je na novinarski konferenci svojo listo za občinski svet v Občini Šentjernej predstavila SMC (Stranka Mira Cerarja). Kot pravijo, je stranka na lokalnem nivoju trenutno organizirana z lokalnimi odbori, kjer obsegajo območja upravnih enot, lokalni odbor Novo mesto pa vodi Mojca Špec Potočar.

Zbor članov SMC je odločil, da na lokalnih volitvah v občini Šentjernej stranka ne nastopi z županskim kandidatom. Odločitev, kdo je najprimernejši, prepuščajo volivcem. »V primeru drugega kroga pa bodo podprli tistega kandidata, čigar program se bo najbolj približal našim programskim usmeritvam,« pravijo.

SMC zaenkrat ne podpira nobenega županskega kandidata

Ker sta na listi SMC vsaj dva člana LDS, ki sta bila občinska svetnika v sedanjem mandatu (Stanislav Sluga in Igor Kalin – slednji je bil eden od šentjernejskih podžupanov, zdaj pa je celo prvi na listi SMC), mnogi novo stranko povezujejo z LDS, ki pa letos v šentjernejski občinski svet ne kandidira več. A v stranki pravijo, da se večina njihovih članov do sedaj ni politično udejstvovala in tudi člani LDS niso avtomatsko postali člani SMC-ja.

Imena kandidatov za občinske svetnike: Igor Kalin, Karmen Pavlič, Pavel Borse, Katja Janškovec, Stanislav Sluga, Anica Lekše, Sandi Vodopivec, Eva Vide, Gregor Bratkovič, Urška Vide, Marjan Ponikvar, Urška Janežič, Martin Andrejčič, Kaja Kuhelj in Silvo Metelko.

Glavne programske usmeritve SMC: zavzemali se bodo za izgradnjo doma starejših občanov – javno zasebno partnerstvo s sofinanciranjem evropskih kohezijskih skladov, za ustanovitev sklada za finančno pomoč mladim družinam pri reševanju stanovanjske problematike, za sofinanciranje letovanja socialno in zdravstveno ogroženih otrok iz občine, za uvedbo brezplačne pravne pomoči za socialno ogrožene skupine, za ustanovitev podjetniškega inkubatorja Šentjernej, za zagotovitev prostorov, v katerih bodo mlada podjetja lahko pričela s svojimi aktivnostmi, za subvencioniranje nakupa zemljišč v opredeljenih obrtnih conah, za zagotovitev olajšav pri novih investicijah na področju gospodarstva, da bo občina skladu z zakonodajo posamezna naročila posredovala domačim podjetnikom, za ureditev kolesarskih poti, pešpoti in jahalnih poti na območju občine, za dovolj prostih mest v predšolskem varstvu z izgradnjo novih kapacitet pri vrtcu Čebelica, za ureditev športno rekreacijskega centra Hipodrom (ŠRC), za štipendiranje nadarjenih dijakov in študentov, ki se šolajo za profile potrebne v občini, za stalno dežurno službo v Zdravstvenem domu Šentjernej, za stalno informiranje kmetov o javnih razpisih v kmetijstvu, za spodbujanje intenzivne kmetijske dejavnosti, za izgradnjo pločnikov od Šentjerneja proti Kostanjevici in od Šentjerneja proti Dobravi, ter pločnikov v ostalih vaseh (Orehovica,...), za povišanje finančnih sredstev za delovanje Gasilske Zveze Šentjernej, za hitrejši nakup potrebne osnovne in specialne gasilske zaščitne in reševalne opreme. Pripravili bodo akcijski načrt za zagon zidaniškega turizma in trženje domače kulinarike.

‹ nazaj

Komentarji (21)

1.10.2014OceniLujzek 
Vsaj dva bivša člana LDS? Naštel sem jih devet ! In da se večina do sedaj ni politično udejstvovala? Dejte no dejte! Teh dvet sigurno je! Vsaj v občinskem odboru LDS! Eden pa v DeSUS. Zaenkrat pa, sicer le potihoma, podpiraji sedanjega župana. Jasno, da se ne umažejo, če mu spodleti. Me pa resnično zanima, kakšen rezultat bo SMC pod vodstvom liderjev LDS dosegla na lokalni ravni. Verjetnost da bo občutno slabši kot na državno-zboskih je namreč zelo velika. Prav zaradi tistih dveh-treh, ki so v vseh mandatih izdatno in brezpogojno podpirali aktualnega župana! Živi bili, pa videli!
1.10.2014 1 (2) (1)OceniŠentjernejka 
Sem se že spraševala, kam se bo zdaj Kalin prislinil, ko ni več aktualna LDS. Smo pa uspešni Šentjernejčani, smo v koraku s časom, imamo tudi SMC. Čeprav je to stranka na državnem nivoju brez vsebine, kot na šentjernejskem nivoju, brez vsebine.
1.10.2014Ocenibonbon 
Kaj ni na sliki Štemberger? On je županov prijatelj. Ja, kako pa to, Simon, da že v prvem krogu ne podpreš priajtelja Franca? Greš na ziher? Nismo pozabili, brez skrbi! S svojimi metodami se ne boš prislinil v lokalno politiko. Zmagovalci teh volitev bodo načelni in z močnim karakterjem, zato bo dvoživkam odklenkalo.15
1.10.2014 1 (1) (0)Oceniobčan 
Pa to svet ni vidu :(
1.10.2014Ocenipimpek 
Zaradi CI-ja sem imel probleme s pimpekom. Po domače povedano nej več stal. Vprašajte Simona in Marjana, če ne verjamete. Ona dva bosta pričala.
1.10.2014 5 (5) (0)Oceniprogram 
Opa, program pa je zajeten! Saj je še bolj obilen, kot Francljev predvolilni bilten, katerega je poštar komaj stlačil v moj nabiralnik! Ja, kdo vam je pa spisal ta program? Kaj, a je ex LDS štiri leta v luft gledala v občinskem svetu? Kaj ne veste, da je občinska blagajna prazna? Halo, Sluga, Kalin, Štemberger itd !!! Kje pa živite! Za realizacijo takšnega programa bi potrebovali najmanj 3 milijone EUR! Pa koga vi farbate? Kaj ne veste, da smo ena najbolj zadolženih občin v Sloveniji. Na prebivalca to pride slabih 700 EUR! Ne vem zakaj niste v program vključili nekaj bolj realnega: Npr. pro bono sprehajanje psov za delovne občane, ki nimajo časa. Npr. SMC bi vsak dan organizirala sprehode štirinožcev. Ob naročilu treh tedenskih sprehodov bi stranka (občan) prejela še kanglico briketov, vrečko za kakec in bon z 20% popusta za SMC paket praška proti bolham. O joj, ma ne me j...t!
1.10.2014Oceniuh 
Pri Kalinu in Štembergerju nikoli ne veš na čem si....Kakšen človek je to, če se priključi CI samo zato, da vohuni in odnaša informacije?
1.10.2014 1 (1) (0)OceniPatjalen 
Kalin pa sluga tandem...taprava dva...pa to svet ni vidu...kam gre ta nasa obcina..u p.m...
1.10.2014 1 (1) (0)Ocenirojcan 
Kalin- enkrat si že mahal s papirji za avtobusno postajo za šolarje na Rojah - pa za pločnik od Šentjerneja do Roj - daj se že enkrat nehaj ukvarjati z utopijo - tudi če boš še "svetnik" ti ne verjame več nihče - doštudiraj in potem uči neuke občane in otroke v šoli o prihodnosti, to ti najbolj leži - najboljši si ob podeljevanju pokalov na dirkah ko tvojega Franca ni zraven - sram te bodi da si Mihovčan in sprenevedajoči LDS-ovec - kamor veter piha se slabi ptič kalin zaniha!
2.10.2014 2 (2) (0)Ocenitelovadec 
Hm, zakaj pa niso dali na plakat Kalina? Čudno! So ugotovili, da jim to nemara ne bi prinašalo glasov. Mogoče pa nimajo sredstev za predvolilno kampanjo. Nekaj Kalinovih plakatov bi lahko dobili še pri Bertotu. Samo napis Ciknu je bi odrezali, pa bi blo za silo.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava