dolenjska

Na Mirni pester teden pred volitvami

1.10.2014 | 11:15 | J. A.

Dušan Skerbiš (Foto: Lapego)

Dušan Skerbiš (Foto: Lapego)

Milena Drčar (Foto: osebni arhiv)

Milena Drčar (Foto: osebni arhiv)

Mirna - Občani Mirne bodo na nedeljskih volitvah izbirali med dvema županskima kandidatoma, dosedanjim županom, 59-letnim organizatorjem dela  Dušanom Skerbišem in 50-letno diplomirano ekonomistko Mileno Drčar, ki je bila v tem mandatu občinska svetnica, sicer pa je zaposlena na novomeškem ZPIZ.

Drčarjeva je minuli vikend organizirala prireditev Oživimo Mirno. Najmlajši so se zabavali s čarovnikom Brankom in navihano veverico, ustvarjali likovne umetnine in se sladkali s palačinkami, razstavljali so lokalni umetniki, nastopila je gledališka skupina P.L.I.N., kitarist Marko Bilčar in zasedba Suha solza, s svojim orkestrom harmonikarjev se je predstavil tudi virtuoz in večkratni svetovni prvak v diatonični harmoniki Janez Lekše.

"Želja po drugačni Mirni me je spodbudila v to kandidaturo in za nami je dogodek, ki dokazuje, da ta drugačna resničnost, sploh ni tako daleč kot se na prvi pogled morda zdi. Potrebna je le volja, kanček iniciativnosti in složno delovanje nas občanov. Verjamem, da lahko skupaj popeljemo Mirno po novi, drugačni poti," je med drugim povedala Drčarjeva. Sobotnemu dogajanju se je pridružil tudi predstavnik Stranke Mira Cerarja, Trebanjec Igor Teršar in jo javno podprl.

Križem rok v teh dneh ne sedi tudi ne Skerbiš, saj se srečuje z občani, v tem tednu bo odprl poslovno industrijsko cono in energetsko sanirano zdravstveno postajo. Med drugim je dejal, da se njihova občina lahko pohvali, da je v še ne treh letih delovanja pridobila 2,5 milijona evrov iz EU in države, ki so jih namenili naložbam. "Odločil sem se, da kandidiram za nov mandat, saj želim začete projekte dokončati in izpolniti tiste obljube, ki sem jim dal občanom, ko smo se odločali za novo občino," je dejal. Njega sta podprli stranki DeSUS in SD.

.

‹ nazaj

Galerija (2)

Foto: arhiv M. Drčar
Foto: arhiv M. Drčar

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava