kolesarstvo

Kristjan Fajt podaljšal zvestobo Adrii Mobil

2.10.2014 | 08:30 | S. G.

Kristjan Fajt podaljšal zvestobo Adrii Mobil

Ponferrada/Novo mesto - V nedeljo se je v španski Ponferradi končalo kolesarsko svetovno prvenstvo. Na prvenstvu je poleg ekipe Adrie Mobil nastopilo še pet kolesarjev v posamičnih disciplinah. Jon Božič in Gorazd Per sta Slovenijo zastopala med mladinci, David Per in Domen Novak sta bila v ekipi do 23 let. Kristjan Fajt je po nastopu v ekipni vožnji vozil tudi elitno člansko dirko.

Pretiranega rezultata na svetovnem prvenstvu Novomeščani niso dosegli. Še najbolj je blestel Kristjan Fajt, ki je bil član slovenske ekipe v prestižni dirki profesionalcev. Kljub temu, da mu je selektor Goraz Štangelj določil zahtevno nalogo, da skrbi za Luko Mezgeca, je dosegel spoštljivo 72. mesto. KK Adria Mobil Kristjana Fajta zelo ceni kot vestnega pomočnika, ki ko je potrebno tudi sam prevzame vlogo »leaderja«. Je eden stebrov v ekipi in nepogrešljivi del ekipe. Po svetovnem prvenstvu je kot prvi podaljšal pogodbo z Adrio za naslednjo sezono.

Kristjan Fajt: »Dirka je bila precej naporna, saj je skoraj ves čas deževalo. Imel sem zahtevno nalogo, a sem jo z veseljem opravljal. Skrbel sem za Mezgeca, ki pa ni zdržal napada Italijanov in na 180 km zaostal. Po dirki me je pohvalil za opravljeno delo, kar si štejem v čast. Po dirki mi je dejal, da bi si želel kolesarja, kot sem jaz, tudi v svoji ekipi. Prestop v Pro tour ekipo je zame nerealna želja, zato sem z veseljem sprejel ponudbo Adrie in podaljšal pogodbo še za eno leto. V klubu se počutim odlično, imamo dobre pogoje in dirkamo na kvalitetnih dirkah. Vesel sem, da se bom v miru spočil in in v miru pripravil za novo sezono. Zavedam se, kako težko je v današnjem času dobiti ekipo in zahvaljujem upravi kluba za zaupanje in obljubljam, da se bom trudil še naprej, da upravičim zaupanje.«

Poleg članske ekipe so na prvenstvu nastopili še štirje mladi kolesarji. Dva od štirih sta vozila v kategoriji U23. Trener Mervar Boštjan je na kratko opisal njuno vožnjo: »Oba naša kolesarja sta prvo leto med mlajšimi člani in to je velik preskok od mladincev. Oba bosta lahko še trikrat nastopila med kolesarji pod 23 let. Pridobila sta izkušnje, ki jim bodo v naslednjih letih prišle še kako prav. Domen Novak se razvija v dobrega kolesarja, medtem, ko bo David Per moral spremeniti določene stvari in bolj upoštevati navodila trenerjev.«

Oba mladinca na prvenstvu nista zadovoljna z nastopi in poudarjata, da je bil nastop na SP zanju dobra šola.

Jon Božič: »Svetovno prvenstvo je za mladince največja dirka v letu. Dva dni pred cestno tekmo je UCI pripravil tiskovno konferenco, katere so se udeležili Matej Mohoric, Filip Gilbert, Eddy Merckx. To je bila zame ena lepa izkušnja. Klima v slovenski reprezentanci je bila odlična. Svoje delo so odlično opravili maserji in mehaniki. Nad svojim dirkanjem nisem zadovoljen, saj sem pričakoval veliko več«.

Gorazd Per: »Z nastopom na svetovnem prvenstvu ne morem biti zadovoljen saj sem pričakoval več. Je pa bila dobra izkušnja za svetovno prvenstvo naslednje leto«.

Rezultati elite na voljo tu.

‹ nazaj

Galerija (7)

kolo-001
kolo-002
kolo-003
kolo-004
kolo-005
kolo-006
kolo-007

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava