posavje

Ladko Petretič: enakomeren razvoj občine

2.10.2014 | 16:00 | M. L.

Ladko Petretič. (Foto: M. L.)

Ladko Petretič. (Foto: M. L.)

Kostanjevica na Krki - »Po tehtnem premisleku in na prigovarjanje nekaterih občanov sem se odločil, da kot neodvisni kandidat, s podporo volivcev, kandidiram za župana občine Kostanjevice na Krki,« pojasnjuje svojo odločitev za nastop na lokalnih volitvah 2014 Ladko Petretič iz Kostanjevice na Krki, podjetnik, občinski svetnik in kostanjeviški podžupan.

»Za kandidaturo pa sem se odločil predvsem zato, ker želim nadaljevati začrtano delo mojega predhodnika, ob tem pa predstaviti tudi svojo vizijo razvoja kraja in občine, pri čemer vsekakor računam na pomoč in sodelovanje Vas vseh,« je zapisal v uvod svojega predvolilnega programa Petretič, ki bi bil nepoklicni župan.

V svojem programu kot vodilno misel izpostavlja enakomeren razvoj celotne občine. Če bo izvoljen, bo občina zagotovila dokončanje prenove ceste skozi Dolnjo Prekopo, zgradila avtobusno postajališče s parkirišči pri zdravstveni postaji v Kostanjevici na Krki, obnovila Tercijalski in južni leseni most ter druge mostove in zagotovila prostor za kampiranje s postajališčem za avtodome in uredila na otoku kopališče in večnamenski objekt,. Turistično informativni center bodo v Kostanjevici na Krki preselili s sedanje lokacije v galeriji v mestno središče. V Črneči vasi bo občina uredila t. i. Uskoški stolp z okolico.

Občina bo uredila svoj zbirni prostor za kosovni odpad. Poiskala bo vlagatelja za gradnjo kostanjeviških Toplic, za katere že imajo vrtino v Krakovskem gozdu, ter vlagatelje za obrtno cono. Zgradila bo širokopasovno komunikacijsko omrežje po vseh svojih krajih. Petretič napoveduje tudi ureditev stanovanjskega naselja Globočice in Ljubljanska cesta. Če bo izvoljen, bo občina zagotovila prostore za Pihalni orkester Kostanjevica na Krki in sejno sobo ter arhiv v stari pošti.

Napoveduje še vrsto gradenj in ureditev, med temi komunalno urejanje območja občine, prenovo šole v smislu varčevanja z energijo, na več krajih pločnike in drugo.

Kot pravi, bodo v Kostanjevici na Krki posneli film, ki ga bodo vključili v turistično promocijo občine.

‹ nazaj

Komentarji (2)

3.10.2014Ocenijanez 
Ker je občina majhna menda bo zagotovljen enakomeren razvoj. Cesto na Prekopi in toplice se obljublja že več desetletij. Tudi, ko se jo odločilo za svojo občino se je o tem veliko govorilo. Bolj prav bi bilo, da obstoječe uredite in nekatere stvari dokončate. Ste v gospodarstvu in če ne pozabljate je denarja malo. Investitorjev tudi, razen rusi in kitajci, morda pa kdo z bližnjega vzhoda.
3.10.2014Oceniandrejka 
Ma Ladi, nimaš šans, Kičo bo zmagal!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava