posavje

Premierna trgatev kluba je imela dobrodelno noto

2.10.2014 | 17:00 | A. K., Foto: G. R.

Premierna trgatev kluba je imela dobrodelno noto
Premierna trgatev kluba je imela dobrodelno noto

Sremič - V dneh, ko se trgatev pri nas počasi bliža h koncu, so se tudi člani Kluba ljubiteljev Vinske kleti Krško odpravili na Sremič, kjer so na posesti Kmečke zadruge Krško potrgali grozdje sorte laški rizling. Iz njega bodo v Vinski kleti Krško naredili vino posebne polnitve in omejene serije, delež prodanega pa bodo namenili v dobrodelne namene.

Klub ljubiteljev Vinske kleti Krško je relativno "mlad", saj deluje od leta 2012 in trenutno šteje 38 članov. Predseduje mu direktor sektorja komunale na krškem Kostaku Jože Leskovar, ki skrbi, da so skladno z letnim planom izpolnjeni vsi zastavljeni cilji.

''V letošnjem letu smo imeli na Gradu Sevnica občni zbor, po katerem je sledila predstavitev Grajskih mesnin KZ Sevnica. Imeli smo dve strokovni ekskurziji na slovensko primorje in Belo krajino ter številne ostale aktivnosti. Še posebej s ponosom naj omenim, da smo včeraj uspešno opravili prvo trgatev, ki bo tradicionalna. Nadgradili jo bomo z dobrodelno noto, ko kletarji Vinske kleti Krško opravijo svoje delo in vino doseže stopnjo žlahtnosti,'' je po trgatvi povedal Leskovar.

Poslanstvo kluba je sicer širjenje kulture uživanja vina ter druženje in povezovanje ljudi ob različnih priložnostih.

‹ nazaj

Galerija (5)

2014-10-01-arhiv KZ Krško (4)
2014-10-01-arhiv KZ Krško (6)
2014-10-01-foto Goran Rovan (2)
2014-10-01-foto Goran Rovan (3)
2014-10-01-foto Goran Rovan (4)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava