košarka

Šov Armsteada za zmago nad Cedevito

4.10.2014 | 19:10 | B. B.
Foto: ABA, Drago Perko/kosarka.si

Krka : Cedevita 80:72 (21:24, 38:47, 60:55)

Malcolm Ray Armstead

Malcolm Ray Armstead

Šov Armsteada za zmago nad Cedevito
Šov Armsteada za zmago nad Cedevito
Šov Armsteada za zmago nad Cedevito
Šov Armsteada za zmago nad Cedevito

Novo mesto - Malcolm Ray Armstead je po sijajni predstavi v superpokalu proti Union Olimpiji v Leonu Štuklju prikazal še boljšo in z 31 točkami potopil Cedevito. K prvi zmagi Krke nad lanskim finalistom lige Aba na domačem parketu je 14 točk prispeval Kastrati, 12 jih je dodal Hukić.

Cedevita je bolje začela in je ohranjala vodstvo vse do polčasa. Krka je bila večino časa blizu, a je Cedevita v končnici prvega dela prišla do občutnejše prednosti (47:38). Krka je drugi polčas odprla z nizom 10:0 in na krilih izjemnega Armsteada prevzela vajeti tekme v svoje roke. Novomeščani so se dobro borili pod obročem in celo dobili skok z 31:23, trener Aleksandar Džikić pa je s številnimi menjavami ves čas držal visok ritem igre na celem igrišču.

Slaba novica za Cedevito je bila še poškodba Roka Lenija Ukića v tretji četrtini in ko je Kastrati zadel v izteku 30. minute je Krka ušla na +5, tako da je Armstead lahko v začetku zadnjega dejanja dobil celo nekaj minut počitka.

Ko se je vrnil na parket je začel neusmiljeno polniti koš iz vseh položajev. Vse, kar si je zamislil, je končalo v košu, izjemno predstavo, s katero je pokazal, da ima Krka v svojih vrstah izvenserijskega igralca, pa je končal pri 31 točkah, šestih skokih in štirih podajah.

Liga Aba se bo nadaljevala že sredi tedna; Krka bo v sredo v 2. krogu gostovala pri Partizanu.

Aleksandar Džikič, trener Krke:

„Presenetili smo Cedevito. So mogoče celo prvi favorit, da osvojijo ABA ligo oziroma se spet uvrstijo v Evroligo. Mi smo v drugem polčasu naredili vse, kar smo lahko. Zadržali smo jih na 25 točkah, kar je 22 manj kot v prvem polčasu. V 3. četrtini smo dobili samo osem točk. Dovolj dolgo smo zdržali z Armsteadom na klopi, ki je v 25 minutah zadel kar 31 točk. Tudi brez njega smo uspeli najti nekaj rešitev tako v obrambi kot v napadu in to je bilo odločilno. Veliko je bilo govora o slabšem skoku po tekmi z Olimpijo, danes pa smo uspeli nadskakati ekipo z Bilanom, Zubčićem, Delašem, neverjetnimi zunanjimi igralci Ramljakom, Babićem itd. Res imajo dolgo klop. Uspeli smo, osvojili točki in gremo naprej. Težje bodo tekme, ki jih bomo morali dobiti. V tej nismo bili favoriti."

Erjon Kastrati, igralec Krke:

„Zavedali smo se, da bo tekma težka. Cedevita je evoligaško moštvo. Enostavno smo se držali navodil trenerja Džikića ter se borili. To je bilo ključnega pomena za nocojšnjo zmago."

Veljko Mršić, trener Cedevite:

„Pripravljali smo se za Krko. V tekmi proti Union Olimpiji v Superpokalu smo lahko videli njeno kakovost. A tokrat nismo imeli odgovora na igro Armsteada, ki je bil res odlično razpoložen. Prvi polčas smo solidno odigrali, predvsem v napadu. Po odličnem vstopu Krke v tretjo četrtino, ko se je prebudila še publika, se nam je roka skrajšala, nehali smo zadevati in Krka je to izkoristila. Prišli smo v izenačeno končnico. Danes je, za razliko od zadnjih dveh sezon, Krka bila uspešnejša. Ukić je na začetku drugega polčasa začutil krč v mišici. Ker je pred nami še dolga sezona, bi bilo noro tvegati, da bi se sedaj resneje poškodoval. Se je pa v prvem polčasu dobro videlo, koliko nam pomeni."

Luka Babić, branilec Cedevite:

„Vedeli smo, da je težko igrati v Novem mestu. Solidno smo odprli tekmo in si priborili prednost devetih točk ob koncu polčasa. Še enkrat več pa se nam je zgodilo, da smo vstopili v drugi polčas mlačno in dovolili nasprotniku, da je počel, kar je želel. To se nam enostavno ne sme dogajati in to bomo morali hitro odpraviti. Tako smo izgubili tekmo, ki bi jo lahko odločili že v tretji četrtini."

* Dvorana Leona Štuklja, gledalcev 1250, sodniki: Belošević, M. Juras, Jovanić (vsi Srbija).

* Krka: Kastrati 14 (3:7), Rojc 2, Wangmene 8, Armstead 31 (2:3), Mulalić 6 (3:3), Booker 3, Hukić 12 (1:1), Bolčina 4.

* Cedevita: Zubčić 4, Ramljak 6, Pilepić 12 (4:4), Babić 9 (2:3), A. Delaš 7, Bilan 13 (1:3), M. Delaš 6 (2:4), Gordić 4 (1:4), Ukić 11 (1:2).

* Prosti meti: Krka 9:14, Cedevita 11:20.

* Met za tri točke: Krka 7:20 (Armstead 3, Hukić, Kastrati, Mulalić, Booker), Cedevita 5:18 (Pilepić 2, Babić, A. Delaš, Gordić).

* Osebne napake: Krka 24, Cedevita 22.

* Pet osebnih: Booker (36.), Mulalić (39.).

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava