dolenjska

Škufca ne bo imel mirnega mandata

8.10.2014 | 10:15 | J. A.

Župan Franc Škufca in njegova desna roka na sejah, direktor občinske uprave Jacques Gros. (Foto: J. A., arhiv DL)

Župan Franc Škufca in njegova desna roka na sejah, direktor občinske uprave Jacques Gros. (Foto: J. A., arhiv DL)

Žužemberk - V nedeljo smo že pisali, da je dosedanji žužemberški župan Franc Škufca v prvem krogu dobil dobrih 54 odstotkov glasov in gladko pometel s svojimi tremi protikandidati, kar pomeni, da drugega kroga v tej občini ne bo.

Sestava novega občinskega sveta bo pisana, saj so si 15 sedežev razdelili takole: SDS dobi štiri, Razvojna lista Suhe krajine tri, Lista za razvoj Suhe krajine dva, po enega pa SMS, NSi, SLS, Lista Jože Šteingel, Zupančič Jože in Šmihelska lista.

Neuradni rezultati pravijo, da bodo v občinskem svetu sedeli: SDS: Jože Jenkole, Mateja Filipič, Mitja Mavsar, Ksenja Nahtigal Bambič; Razvojna lista Suhe krajine: Marko Zajec, Franc Škufca (na eni prvih sej bo svoj mandat zaradi nezdružljivosti županske in svetniške funkcije najverjetneje prepustil Idi Kastelic), Marija Ban; Lista za razvoj Suhe krajine: Marija Breceljnik, Dušan Papež; Darko Pucelj (SMS); Jože Papež (NSi); Anton Koncilja (SLS);  Jože Šteingel (Lista Jože Šteingel); Jože Zupančič (Zupančič Jože); in Jože Pečjak (Šmihelska lista).

Obeta se podobno nemiren mandat, kot je bil prejšnji, saj ima župan v občinskem svetu najverjetneje spet šest svetnikov, ki bi se utegnili povezati v opozicijo (štirje iz vrst SDS, Darko Pucelj in Jože Zupančič)

Na nedeljskih volitvah so v Hinjah izvolili tudi deset članov tamkajšnje krajevne skupnosti, mandat bodo dobili: Dušan Papež, Štefka Fabjan, Anton Novak, Aleksander Fabjan, Tomaž Papež, Uroš Fabjan, Jožica Grden, Barbara Mavrin, Lovro Gregorš, Urban Boben.

‹ nazaj

Komentarji (45)

8.10.2014 1 (2) (1)OceniBralec 
Ne vem v čem je problem, če se je SDS zavezal, da bo pomagal Suhi krajini bo to tudi storil.Ne verjamem, da bodo ti člani , ki so seveda veliko bolj "bi se reklo v narekovaju pametni" glasovali proti razvoju Suhe krajine!
8.10.2014OceniSj 
Ne vem, kdaj je opozicija že glasovala proti razvoju. Te naučene izraze o razvoju in zaviralcih itd. stalno ponavljajo eni in isti, ki bi radi opravičili svoje slabe odločitve in jih zvalili na opozicijo ... žal jim nekateri verjamejo, ker se o stanju ne prepričajo sami. Sploh pa ima opozicija premalo glasov, da bi lahko karkoli "zavirala", zgleda, da nekateri še tega ne vedo in verjamejo, da je za vse slabe odločitve kriva opozicija.
8.10.2014Ocenism slisu 
Sem slišal da je moral večni kandidat za župan kopališki mojster(še pet bodočih mandatov) zaradi ultimata doma (žene) odstopiti kot svetnik.Tako se govori po hodnikih njegove službe, žužeberški novinar Satan pa je že objavil v gostilni da se bo čibki pridužila jarčka.Spet bo burno, ampak za vsako rit se enkrat najde pokrov.Franci ne se dat, 54 in nekaj promilov nas je s tabo (za nalašč promilov, da bo kopališki mojster imel kaj pisati.) Za napredek Suhe krajine skupaj v boj
8.10.2014–1 (0) (1)Ocenidre 
ni nobene županci je dobvil 1/3 vseh glasov to j premal davbi bil legitimni pretstavnik vseh sploh ker nas nikoli ni zastopal vseh ...............manšina žar..........
8.10.2014Ocenidre 
ni nobene županci je dobvil 1/3 vseh glasov to j premal davbi bil legitimni pretstavnik vseh sploh ker nas nikoli ni zastopal vseh ...............manšina žar..........
9.10.2014 3 (4) (1)OceniJakob Gale 
Spoštovani "dre" - kaj je z vašo tipko "enter", da ponavljate tekst dvakrat? Mislite, da ne znamo prvič prebrati, ali mislite, da potrebujemo, kot vi, da je več kot polovica glasov samo ene tretjina z dvojnim ponavljanjem? Kot da ne bi vedeli kaj je večina in na vsak način želite delati zmedo. Ali je krivda drugje? Več kot polovica glasov ne more nikakor biti ena tretjina, dajte si že to vbiti v trmasto glavo. Ah, ja, ni prostora več v njej. Slama bo kriva, to bo. In pa vzburjenje, ko trapate občane s svojo matematiko in vam godi, da dvakrat preberete eno in isto oslarijo. Da o uporabi materinega jezika (je to vaš materin jezik, saj takšne slovenščine nisem zasledil niti v najhujši luknji v Sloveniji) ne govorim. Pravijo, da je Suhi krajini že v ozračju 0.5 promila alkohola v zraku in vi ste zagotovo zračni konzul. "...manšina žar..." ste napisali. Mislite vse nas, ki podpiramo župana dati na žar, ali kaj? Ne bo šlo, nismo pujski. Na zdravje, dajte še enega. Tistim, ki se bojijo, da opozicija ne bi glasovala za razvoj - mislim, da so to nepotrebna natolcevanja. Verjamem, da če bo glasovanje za razvoj, da ne bo nasprotnikov. Sem pa prepričan, da bo vsaj eden od občinskih svetnikov vedno proti. Proti vsem. Še celo proti sebi, samo to bi mu morali bolj zvito predložiti. In bi zagotovo dvignil roko.
9.10.2014–1 (1) (2)Oceniaut 
župan je dobu 1260 glasov volilcev v abčin je 3850 razlika je 2590 volilcev torej za župana ni glasovalo 2590 volilcev .če je 1260 več kot 2590 je pa nova matematka .narod ima poln kufer vsega samo vojščaki še niso pogruntal kje da smo .B omo spet tri in pol leta poslušal o silnem razvoju treba začet takoj delat za vse enako .kdaj se bomo znebel makadama ,pa slabih asvaltnih cest ki so več al manj v slabem stanju sploh tiste ki so bile asvaltirane nazadnje ,pa vodovod ,itn...................
9.10.2014 6 (6) (0)OceniJakob Gale 
Da ne bo potrebe po tem, da vsakemu razlagam posebej, še posebno ne "aut"-u. Preberite si število VELJAVNIH GLASOVNIC na volitvah, teh je bilo 2.358. Od VELJAVNIH je bivši-sedanji župan dobil 1.260 glasov. Vsi OSTALI SKUPAJ 1.070. Razlika v glasovih je v tem, vi, da vam ne rečem kaj, ker ste res..... da NISO VSI prišli na volišče. Zakaj rinete z glavo skozi zid, ko je več kakor očitno, da vas, razen samih med seboj, nihče ne jemlje resno? Ali res tako hudo boli, ko izgubite? Osebno mislim, da niste izgubili samo na volitvah, ampak ste izgubili kompas. Oziroma na krožnem križišču iščete znak, da je krožnega križišča konec.
9.10.2014OceniJože 
Bravo Suha krajina!! :)
10.10.2014Ocenija pa res 
ljudje niso prišli na volišče v tako velikem številu ker so nezadovolni s stanjem. ker se ne da drgač pa tako .morda bi bilo potrebno drgač delat .

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava