mladi dopisnik

Na Pikinem festivalu

8.10.2014 | 12:40 | Urša Nakani, OŠ Dobova 5. r.

Na Pikinem festivalu

Velenje, Dobova - V ponedeljek, 22. septembra, smo imeli četrtošolci in petošolci osnovne šole Dobova kulturni dan. Odšli smo na Pikin festival v Velenje.

Ob 7. uri smo se zbrali pred šolo in se z avtobusom odpeljali proti Velenju. Ko smo prispeli, nas je pričakala Pika Nogavička - Iris, ki je bila naša vodička za ta dan. Najprej smo si odšli ogledat predstavo Martin Krpan. Predstava je bila smešna in nenavadna, saj smo gledali risanko, zraven pa je dogajanja komentiral gledališki igralec. Po predstavi smo si ogledali razstavo Rastoči svet. To je razstava, ki spodbuja čutila tip, vonj, sluh in vid.

Zatem smo se odpeljali do TRC Jezero in se vključili v ustvarjalne delavnice. Jaz sem bila na delavnici, kjer smo izdelovali sestavljanke in kartonske škatle. Tam je bila tudi Pikina lepotilnica in nas, punce so naličili v prave Pike Nogavičke. Po zaključenih delavnicah smo si lahko kupili spominke in Pikine slastne palačinke.

Za konec smo odšli na igrala, kjer je bila gusarska ladja, Pikina vila Čira čara in še marsikaj. Zelo smo se zabavali in čas nam je hitro minil. Okoli 15. ure smo se odpeljali proti domu. Na avtobusu je bilo živahno. Pregledovali smo spominke, igrali se s sestavljankami in tako kmalu prispeli v Dobovo.

Na kulturnem dnevu sem se imela zelo lepo. Najbolj pa so mi bili všeč predstava, Pikina igrala in slastne palačinke.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava