odbojka

Tekma bolj izenačena, kot kaže izid

12.10.2014 | 10:15 | STA

Foto: arhiv; I. V.

Foto: arhiv; I. V.

Murska Sobota - Novomeški odbojkarji so zabeležili nov poraz. Odbojkarji Panvite Pomgrada so v tekmi 6. kroga 1. DOL za moške v Murski Soboti Krko premagali s 3:0 (24, 17, 20).

* Športna dvorana OŠ I v Murski Soboti, gledalcev 100, sodnika: Miklošič (Maribor), Gril (Limbuš).

* Panvita Pomgrad: Ajlec 8, Pavlović 10, Pelemiš 7, Detela 8, Miličevič, Flisar 4, Bogožalec 21, Zemljak 1, Grabar, Drvarič 1, Fridrih, Vrabl.

* Krka: Brulec 13, Erpič 3, Vrhovšek, Kosmina 10, Zalar, Kastrevec, Smrke 1, Pucelj 1, Bregar 4, Lindič, Turk 10, Vesel, Ožbalt.

Slovenski podprvaki so dvoboj Krko sicer dobili s 3:0, a tekma je bila mnogo bolj izenačena, kot kaže izid. Tekma sicer ni navdušila maloštevilnih gledalcev, ki pa so lahko zadovoljni, da je domača ekipa dosegla tretjo zaporedno zmago in se zanesljivo drži med najboljšimi ekipami prvenstvene razpredelnice.

Še najbolj zanimiv in negotov je bil prvi niz. Sobočani, ki so slabše začeli tekmo, so namreč zaradi slabšega sprejem servisa vseskozi lovili tekmeca in šele, ko je svoje opravil blok, je Panvita po servisu Gorazda Flisarja pri drugem tehničnem odmoru povedla s 16:14. Domači odbojkarji so takoj zatem naredili razliko treh točk, s tako prednostjo so vodili tudi pri izidu 22:19, nato pa se jim je spet ustavilo, po dveh zapravljenih napadih sicer najučinkovitejšega na tekmi, korektorja Panvite Aljoše Bogožalca je bil izid spet poravnan na 22. točki. Sobočani so zatem povedli po bloku Flisarja s 23:22, imeli nato pri 24:23 na voljo tudi prvo zaključno žogo, ki pa jo je tokrat nerazpoloženi domači sprejemalec Dejan Pelemiš poslal v out, tako da je bil izid še enkrat izenačen. Po menjavi servisa je strateško potezo potegnil domači trener Dejan Fujs, ki je korektorja Bogožalca za začetni udarec zamenjal z mladinskim reprezentančnim organizatorjem igre, Urbanom Drvaričem, ki je niz zaključil kar s točko direktno iz servisa, s tem pa končal izenačen prvi niz.

Že v zaključku prvega niza je Krka zamenjala organizatorja igre, namesto Gašperja Puclja je v igro vstopil Tomi Smrke, ki je začel drugi niz, a ni mogel preprečiti, da ne bi imeli gostitelji vse vajeti v svojih rokah. Vseskozi so vodili in gostujoči trener Jernej Rojc je ostal navkljub določenim menjavam v omenjenem nizu praktično nemočen. Ker je bila razlika pred koncem že velikih osem točk (23:15), se je za zamenjavo podajalca odločil tudi domači trener, Drvarič je na igrišču zamenjal Nejca Zemljaka.

Zadnji, tretji niz pa je bil nato spet izenačen. Moštvi sta se izmenjavali v vodstvu za največ dve točki, pri čemer so pri prvem tehničnem odmoru vodili gostje (7:8), pri drugem pa so bili v prednosti domačini (16:14). A so nato Krkaši izid vseeno izenačili na 16. točki, to pa je bilo tudi zadnje izenačenje na tekmi. V tem obdobju je pri Panviti solidno zaigral sprejemalec Jernej Detela, ki je sicer že v drugem nizu zamenjal nerazpoloženega Pelemiša in po dveh zaporednih točkah reprezentančnega blokerja Uroša Pavloviča (blok in napad) je domača prednost narasla na 23:19. Zbrani Sobočani nato razlike niso spustili več iz rok in so tekmo zaključili z blokom za maksimalno zmago s 3:0 v nizih.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava