rokomet

Doma zmagovali, v gosteh izgubljali

12.10.2014 | 10:35 | STA

Krkaši so premoč tekmecev priznali v Ormožu. (Foto: MRK Krka)

Krkaši so premoč tekmecev priznali v Ormožu. (Foto: MRK Krka)

V 6. krogu 1. NLB Leasing lige so rokometaši iz Krškega doma premagali Sevnico. Na domačem parketu so v tem krogu igrali le še rokometaši Sviša iz Ivančne Gorice, ki so ugnali Urbanscape Loko. Krka in Trimo pa sta v gosteh izgubila - Novomeščani v Ormožu, Trebanjci pa v Izoli.

Krško - Sevnica 28:23 (12:13)

Rokometaši iz Krškega so premagali Sevnico z 28:23 (12:13).

* Športna dvorana, gledalcev 300, Klančar in Kočevar (oba Ribnica).

* Krško: Žitnik, Polutnik, Zorič, Dragan 1, Glaser, Ban 2, Škafar, Sobotič 5, Kodrič 2, Sikošek Pelko, Kastelic 1, Sintič 7 (4), Sendelbah, Zoran 3, Vrečar 6, Bogovič 1 (1).

* Sevnica: Brglez, Gerčar, Krnc 1, Djurdjević 6 (5), Cigler 2, Gorenjak 3, Štefanič 2, Kuhar, Brilej 3, Bezgovšek 3, Gjerek, Pernovšek 1, Suholežnik 2, Župevc, Mrgole.

* Sedemmetrovke: Krško 6 (6), Sevnica 5 (5).

* Izključitve: Krško 10, Sevnica 10 minut.

* Rdeč karton: /.

Zasedba iz Posavja je dosegla premierno zmago v sezoni 2014/15, na kolena pa je položila "sosedo" iz Sevnice, ki je - tako kot ekipi iz Izole in Ivančne Gorice - v šestih tekmah zbrala dve točki.

V prvem in večji del drugega polčasu ni kazalo na dokaj visoko zmago izbrancev domačega trenerja Nenada Stojakovića, saj je bila tekma povsem negotova in izenačena. V drugi polovici tekme so bili resda v rahli rezultatski prednosti vseskozi gostitelji, ki so najbolj prepričljivo in udarno predstavo prikazali v sami končnici, ko so po neodločenem izidu 22:22 naredili delni izid 6:0 in povišali na 28:22 ter razrešili vse dvome o svoji zmagi.

V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Marko Sintič s sedmimi in Matic Vrečar s šestimi goli. Šest zadetkov je pri gostih dosegel tudi Miloš Djurdjević, od tega jih je kar pet prispeval po kazenskih strelih s sedmih metrov.

Zasedba iz Krškega bo v prihodnjem krogu v torek, 14. oktobra, gostovala v Mariboru, sevniška pa bo v soboto, 18. oktobra, gostila Slovenj Gradec 2011.

Jeruzalem Ormož - Krka 31:25 (12:10)

Rokometaši ormoškega Jeruzalema so premagali novomeško Krko z 31:25 (12:10).

* Dvorana na Hardeku, gledalcev 300, sodnika: Teršek (Hrastnik) in Žibret (Trbovlje).

* Jeruzalem Ormož: Bratanovič, Balent, Kolmančič 1, Kavčič, Bogadi 4, R. Cvetko, Radujković 5, Čudič 10 (5), Gregorc 2, Veselko, Grizolt, Kocbek 3, Kosi, Mesarić 3, Petrovič 1, Rajšp 2.

* Krka: Štangelj, Božič, Jurečič 8 (3), Lavrič 1, Didovič, Okleščen 2, Rojc 2, Irman 2, Jakše 1, Rašo, Smolnik 1, Vidmar, Adamčič, Cvikl, Potić 2, Klobčar 6 (2).

* Sedemmetrovke: Jeruzalem Ormož 7 (5), Krka 7 (5).

* Izključitve: Jeruzalem Ormož 10, Krka 10 minut.

* Rdeč karton: /.

Ormožani so v izjemno lepem vzdušju na Hardeku dokaj zanesljivo premagali Novomeščane, čeravno pred tekmo tega niso pričakovali.

Prva polovica tekme je minila v dokaj izenačeni predstavi, v drugi pa so "vinarji" pri vodstvu s 15:13 naredili delni izid 5:0 in v 40. minuti povišali na 20:13. Gostje se po tem zaostanku niso več pobrali, izbranci domačega trenerja Saše Prapotnika pa so največ vodili za 12 golov (29:17).

V domači zasedbi je bil najbolj učinkovit Bojan Čudič z desetimi goli, v gostujoči je Jan Jurečič dosegel osem zadetkov.

Zasedba iz Ormoža bo v sredo, 15. oktobra, gostovala v Celju, novomeška pa bo v soboto, 18. oktobra, gostila Istrabenz Pline Izolo.

Istrabenz plini Izola - Trimo Trebnje 23:32 (12:13)

Rokometaši trebanjskega Trima so v gosteh premagali Istrabenz Pline Izolo z 32:23 (13:12).

* Športna dvorana, gledalcev 350, sodnika: Sok in Lah (oba Ormož).

* Istrabenz Plini Izola: Gregorič, Vončina, Žgavec, Jurič 1, Grbec, Božič 7 (1), Stepančič 3, Kojič 1, Žgavec, Čosić 2, Vukovič 3, Gomezelj, Popović 2, Velkavrh 4, Matijašević.

* Trimo Trebnje: Jelovčan, Femec, Zaplotnik, Radelj 1, Skol 12 (6), Kotar, Blaznik, Potočnik 3, Udovič 2, Sašek 3, Ferkulj 2, Grandovec 3, Florjančič 6, Brana, Urbič.

* Sedemmetrovke: Istrabenz plini Izola 2 (1), Trimo Trebnje 7 (6).

* Izključitve: Istrabenz plini Izola 4, Trimo Trebnje 4 minute.

* Rdeč karton: /.

Dolenjci nadaljujejo s sijajnimi predstavami v državnem prvenstvu. Na Primorskem so dosegli že peto zmago v tej sezoni in se zavihteli na tretje mesto, takoj za Velenjčani in Celjani.

Izbranci gostujočega trenerja Romana Šavriča so v prvem polčasu imeli nekaj težav z vselej bojevitimi domačimi rokometaši, v drugi polovici drugega polčasa pa so povsem uveljavili svojo premoč. Tekma je bila nazadnje izenačena pri izidu 18:18, prelomni trenutki dvoboja pa so bili domene Trebanjcev, ki so si postopoma višali prednost do končnih +9.

V zmagoviti ekipi je blestel Rok Skol z 12 goli, Luka Florjančič pa jih je dosegel šest. V domači ekipi je Peter Božič dosegel sedem, Andraž Velkavrh pa štiri zadetke.

Trebanjska ekipa bo v sredo, 15. oktobra, gostila velenjsko Gorenje, izolska pa bo v soboto, 18. oktobra, gostovala pri novomeški Krki.

Sviš Ivančna Gorica - Urbanscape Loka 33:31 (17:14)

Rokometaši Sviša iz Ivančne Gorice so doma premagali Urbanscape Loko s 33:31 (17:14).

* Dvorana OŠ, gledalcev 250, sodnika: Palačkovič (Ljubljana) in Smolko (Gornja Radgona).

* Sviš Ivančna Gorica: Mohar, Slapničar, Tekavec, Nered, Potokar, Marušič 2, Zavodnik 1, S. Stopar 9 (3), Pekolj 6 (1), Košir Matej 1, Kalabić 5, Marinčič 2, Kristan, G. Stopar 6, Bučar, Košir Matic 1.

* Urbanscape Loka: Panjtar, M. Vrbinc, Rakovec, Šibanc, Lapajne 4, Kavčič 1, Štremfelj, Korošec 3, Čebron 1, Cingesar 5, Bradeško 6, Dolenec, Rant, A. Vrbinc, Rebič 4, Setnikar 7 (2).

* Sedemmetrovke: Sviš Ivančna Gorica 4:4, Urbanscape Loka 2:4.

* Izključitve: Sviš Ivančna Gorica 6, Urbanscape Loka 8 minut.

* Rdeč karton: Rakovec (32.), Košir Matej (39.).

Sviš je z zbrano igro dosegel prvo zmago v domačem prvenstvu, potem ko je imel mirnejšo roko v zaključnem delu dvoboja. Čeprav je bila tekma vseskozi izenačena, so imeli domači le nekoliko več zbranosti ob koncu, ko jim je zmago z natančnimi streli zagotovil Simon Stopar. Igralec Ivančne Gorice je v statistiko skupno vnesel kar devet golov, med njimi tudi ključna dva v samih izdihljajih tekme.

Dvoboj so rokometaši Sviša dobro začeli. Z minimalno prednostjo so vodili do izida 6:6, nato pa se nekoliko odlepili šele ob polčasu. A varovanci Roberta Bradeška, ki si je zaradi ogretih živcev na koncu tekme prislužil tudi dvominutno kazen, se po zaostanku ob polovici tekme niso predali. Takoj po odmoru so nanizali tri gole zaporedoma in poravnali izid. Vodili so že s 26:23 in ko se je že zdelo, da bodo Ločani vknjižili še tretjo letošnjo zmago, so se prebudili gostitelji. Predvsem brata Stopar, Gašper in Simon, sta bila v zadnjih desetih minutah, ko sta dosegla kar pet golov, tista, ki sta domačim dokončno priborila pomembno zmago. V dresu Loke je bil s sedmimi goli najuspešnejši Rok Setnikar.

Zasedba iz Ivančne Gorice bo v prihodnjem krogu v petek, 17. oktobra, gostovala v Ljubljani, škofjeloška pa bo dan kasneje gostila Ribnico Riko.

‹ nazaj

Komentarji (1)

12.10.2014Ocenitrebanjc 
Nekaj ne špila s temle člankom. Trimo ni izgubil kot piše na začetku.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava