kronika

Po padcu z drevesa s helikopterjem v UKC

15.10.2014 | 07:00 | M. K.

Po padcu z drevesa s helikopterjem v UKC

V Prelesju, občina Črnomelj, je včeraj zgodaj popoldne moški padel z drevesa in se poškodoval. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Črnomelj so ga oskrbeli na kraju nesreče, ekipa Enote helikopterske nujne medicinske pomoči pa ga je s policijskim helikopterjem prepeljala v UKC Ljubljana.

V dveh nesrečah trije ranjeni

Včeraj ob 12.38 so v naselju Gornje Pijavško, občina Krško, trčila tri osebna vozila. Posredovali so gasilci PGE Krško, ki so zavarovali kraj nesreče, na vozilih odklopili akumulatorje ter počistili razlite motorne tekočine na površini okoli petnajstih kvadratnih metrov. Reševalci NMP Krško so dve poškodovani osebi oskrbeli in prepeljali v ZD Krško.

Minulo noč ob 0.41 je na cesti Novo mesto-Metlika, pri Velikem Cerovcu, občina Novo mesto, voznica z osebnim vozilom zapeljala s ceste. Gasilci GRC Novo mesto so proti naletno in požarno zavarovali mesto nesreče, odklopili akumulator, razsvetlili kraj, nudili pomoč policiji in delavcu avto vleke. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so poškodovano voznico oskrbeli na kraju in jo odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Težave v neurju

Sinoči ob 22.22 je na Viniški cesti v Črnomlju smreka padla na cestišče in popolnoma zaprla promet. Odstranili so jo delavci CGP Novo mesto.

Davi ob 5.09 je podrto drevo oviralo promet na cesti Loška vas-Soteska, občina Dolenjske Toplice. Odstranili so ga delavci CP Dvor. Ob 5.57 pa je podrta smreka ovirala promet na cesti Vavta vas-Drganja sela, občina Straža. Odstranili so jo delavci CGP Novo mesto.

Ob 5.27 so meteorne vode zalile kletne prostore stanovanjske hiše v Vidmarjevi ulici v Novem mestu. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šmihel so iz kletnih prostorov izčrpali

Na cesti na relaciji Raka-Smednik je meteorna voda poplavila cestišče. Delavci CGP Krško so postavili ustrezno signalizacijo.

Našel pravi arzenal

Ob 11.03 je občan v Kostanjevici na Krki v reki Krki opazil neeksplodirano ubojno sredstvo. Pripadniki Državne enote za varstvo pred NUS Dolenjske in Zahodnoštajerske regije so iz reke Krke odstranili 36 kosov pehotnega streliva kalibra 6,5, 1 kos pehotnega streliva kalibra 8,0, 1 kos minometne mine kalibra 45 vse italijanske izdelave iz druge svetovne vojne, 1 kos minometne mine kalibra 50 angleške izdelave iz druge svetovne vojne ter 2 kosa ročne bombe, 4 kose protiletalskih nabojev kalibra 20, 1 kos topovske granate kalibra 37 in 5 kosov tulcev topovske granate kalibra 37 vse nemške izdelave iz druge svetovne vojne. Nevarne najdbe so do uničenja varno uskladiščili.

Danes brez elektrike in vode

Distribucijska enota Novo mesto - nadzorništvo Novo mesto obvešča odjemalce, da bo danes od 11.00 do 14.00 ure zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP VELODROM .

Nadzorništvo Trebnje obvešča, da bo danes od 8.00 do 14.00 ure zaradi del prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP POLJANE PRI MIRNI PEČI in TP OKROGLICA .

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce, da bo zaradi vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah motena dobava električne energije na področju nadzorništva Mokronog od danes do petka, 17. oktobra, med 8. in 14. uro na območju transformatorskih postaj Hrastovica, Pijavice vas, Gorenje Mladetiče in Dolenje Mladetiče.

V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena.

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce, da bo zaradi vzdrževalnih del danes motena dobava električne energije na področju nadzorništva Mokronog med 8. in 14. uro na območju TP Pijavice vas in Zgornje ter Spodnje Mladetiče, na področju nadzorništva Brežice pa med 8. in 11. uro na območju TP Sobenja vas.

Komunala Sevnica pa obvešča uporabnike, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del danes v dopoldanskem času motena oskrba s pitno vodo na vodovodu Sevnica in sicer v Florjanski in Drožanjski ulici.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava