kronika

V eni nesreči pet ranjenih

16.10.2014 | 07:05 | M. K.

V eni nesreči pet ranjenih

V Rosalnicah, občina Metlika, sta včeraj nekaj po peti uri popoldne trčili osebno in kombinirano tovorno vozilo. V nesreči se je poškodovalo pet oseb. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Metlika in Črnomelj so poškodovane oskrbeli in prepeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci PGD Črnomelj so zavarovali in razsvetljevali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, pomagali reševalcem pri prenosu poškodovanih, z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine in očistili cestišče ter pomagali vlečni službi pri odstranitvi vozil.

Že dopoldne ob 10.03 je na cesti Novo mesto–Metlika pri Koroški vasi osebno vozilo zapeljalo s cestišča, se prevrnilo in obstalo pod cesto. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so na kraju oskrbeli eno osebo. Gasilci GRC Novo mesto so mesto nesreče zavarovali, odklopili akumulator, pregledali plinsko napeljavo in vozilo z dvigalom postavili na cesto.

Ob 17.43 se je na avtocestnem odseku Čatež ob Savi-Drnovo v občini Krško pripetila prometna nesreča osebnega vozila, ki se je prevrnilo na streho. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj nesreče, odklopili baterijo na vozilu, vozilo postavili na cestišče in očistili cestišče z vpojnimi sredstvi. Reševalci NMP ZD Brežice so poškodovano osebo oskrbeli na kraju.

Ob 18.42 sta na avtocestnem odseku Drnovo-Čatež ob Savi trčili dve osebni vozili. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj nesreče. Poškodovanih ni bilo.

Zagorela napa; iskrenje v elektro omarici

Ob 7.32 je zagorela napa v stanovanjski hiši v naselju Brege, občina Krško. Pred prihodom gasilcev so domačini začeli z gašenjem požara. Gasilci PGE Krško so ga dokončno pogasili, opravili pregled celotnega objekta in prezračili prostor. Posredovali so tudi gasilci PGD Brege.

Ob 22.54 se je v Gabrjah, občina Brežice, iskrilo v elektro omarici stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Gabrje in Veliki Obrež, ki so požarno zavarovali in pregledali objekt. Napako na omarici je odpravil dežurni delavec Elektra Celje.

Ob 14.56 se je zaradi preboja elektrike v razdelilni omarici dimilo v prostorih tovarne Vipap Krško. Aktivirani so bili gasilci PGE Krško, ki so pregledali prostore s toplotno kamero in jih prezračili, ter resetirali javljalnik.

Ob 8.08 je prišlo do napake na električni napeljavi pred gospodarskim poslopjem v naselju Ravne pri Zdolah v občini Krško. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka in pregledali okolico. Posredoval je dežurni delavec Elektra Celje in gasilci PGD Zdole.

Najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev

Ob 10.07 je občan v sremiškem potoku, občina Krško, našel neeksplodirani ubojni sredstvi. Posredovala sta pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Dolenjske regije, ki sta odstranila in varno uskladiščila minometno mino kalibra 45 mm italijanske izdelave in minometno mino kalibra 81 mm nemške izdelave, obe ostanek iz druge svetovne vojne.

Težave z meteorno vodo

Ob 5.56 je meteorna voda poplavila cestišče med Rako in Smednikom v občini Krško. Posredoval je dežurni delavec CGP Krško.

Danes brez elektrike

Distribucijska enota Novo mesto - nadzorništvo Trebnje obvešča odjemalce, da bo danes od 8.00 do 14.00 ure zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP ČEMŠE, TP GRIVEC, TP OKROGLICA, TP POLJANE PRI MIRNI PEČI, TP ŠENTJURIJ.

Nadzorništvo Novo mesto obvešča odjemalce, da bo danes:

- od 9.00 do 15.00 ure zaradi del prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP NOVOLES SOTESKA;

- od 12.00 do 16.00 ure pa odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP RUPERČVRH.

Nadzorništvo Metlika obvešča odjemalce, da bo danes:

- od 12.00 do 14.00 ure prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP MAJLAND;

- od 13.00 do 16.00 ure odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP OB KRIŽIŠČU;

- od 15.00 do 17.00 ure odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP SEMIČ;

- od 15.00 do 17.00 ure pa odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP PETROL SEMIČ.

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce, da bo zaradi vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah motena dobava električne energije na področju nadzorništva Mokronog danes med 15.00 in 17.00 uro na območju TP Slovenska vas.

V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena.

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce, da bo danes zaradi vzdrževalnih del motena dobava električne energije na področju nadzorništva Brežice med 8.30 in 12.00 uro na območju transformatorske postaje Obrežje Kalin.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava