novice

Lista za prihodnost z vrsto očitkov proti Hudoklinu

16.10.2014 | 09:30 | M. M.

Samo Hudoklin, Radko Luzar in Viktorija Rangus. (Foto: L. M., arhiv DL)

Samo Hudoklin, Radko Luzar in Viktorija Rangus. (Foto: L. M., arhiv DL)

Šentjernej - Pred nedeljskim drugim krogom županskih volitev v občini Šentjernej, v katerem se bosta pomerila sedanji župan Franc Hudoklin in Radko Luzar, so iz Luzarjeve Liste za prihodnost včeraj javno opozorili, da se "laži in blatenje v volilni kampanji Franca Hudoklina nadaljujejo«. V imenu volilnega štaba je Dare Homan med drugim zapisal, da Hudoklin brez dovoljenj gradi ob pokopališču v Dolenjem Gradišču, za podporo izsiljuje društva in klube, krade zamisli njihove liste za svoj program ipd.

Izjavo v celoti objavljamo spodaj:

Laži in blatenje v volilni kampanji Franca Hudoklina se nadaljujejo

Franc Hudoklin, kandidat za župana Občine Šentjernej in njegov volilni štab nadaljuje z zavajanji.

Župan je samovoljno, mimo občinskega sveta in proračuna občine, začel z gradnjo ob pokopališču v Dolenjem Gradišču brez kakršnih koli dovoljenj, s čimer želi občanom dokazati, kako resne so njegove obljube. Z nezakonito dejavnostjo tako nagovarja občane k njihovi podpori.

S ponujanjem naročilnic za pesek nadaljuje z nekontrolirano porabo občinskega denarja.

V podporo izsiljuje društva in klube, ki so zavezani neopredeljevanju političnim opcijam. Podpora društev politični stranki je sporna, saj Zakon o društvih izrecno omejuje spodbujanje neenakopravnosti in razpihovanju narodne nestrpnosti, kar podpora eni politiki vsekakor je.

Tudi podpora SMC je lažna, saj se do podpore stranka SMC ni opredeljevala.

V TV soočenju Vašega kanala je Franc Hudoklin lagal, da kandidatke za ravnateljico ni nagovarjal k opustitvi kandidature za županjo v zameno za mesto ravnateljice, poleg tega pa je obtožil opozicijo, da v ozadju spleta zdrahe. Prav njegova koalicija je enkrat potrdila eno kandidatko kot primerno za ravnateljico, sledila pa je zavrnitev in potrditev druge z jasnim namenom manipulacije.

S tem, ko je več let zanemarjal ureditev mostu v Mršeči vasi, je ogrožal življenja uporabnikov, ter hkrati zavajal, da komunalnega prispevka ni mogoče znižati, moramo opozoriti vsaj na nekatere osebne lastnosti kandidata Franca Hudoklina in njegovo kredibilnost v politiki.

V novih letakih SLS kopirane vsebine volilnega programa liste Skupaj za prihodnost in kandidata Radka Luzarja, ki jih prejemamo občani te dni ne potrebujejo komentarja. V letakih namenjene kmetovalcem kot mladini so povzeta naša programska izhodišča, ki jih v predstavljenemu programu SLS do sedaj nismo zaznali. Kraja idej se nadaljuje. Res blatno."

Volilni štab

Lista Skupaj za prihODNOSt

Dare Homan

stiki z javnostmi

‹ nazaj

Komentarji (43)

16.10.2014Ocenipartizan 
Res sem ogorčen! To je višek vseh viškov! Matjaž Zagorc se gre slikati v imenu Zveze borcev za vrednote NOB Šentjenej na predvolilnem letaku v podporu županskemu kandidatu Francu Hudoklinu!? Mene kot člana ni nihče nič vprašal, zato bom nemudoma izstopil iz naše organizacije! Zahtevam tudi odstop Mataža Zagorca iz te funkcije, ker je samovoljno v imenu našega društva izrazil podporo desničarskemu županu Francu Hudoklinu (SLS)! Nismo vsi v društvui podporniki Franca Hudoklina! Sramota!
16.10.2014Ocenivika 
V kolikor je Franc Hudoklin nagovarjal Viktorijo Rangus k opustitvi od kandidature za mesto županje v zameno za podporo k ravnateljski funkciji, predlagam, da Viktorija Rangus s svojimi pričami to potrdi na tiskovnoi konferenci!
16.10.2014 2 (2) (0)Oceništudent 
Gospod Franc Hudoklin! Študentje se ne bomo udeležili petkovega kostanjevega piknika! Dovolj je bilo demagogije in lažnih obljub. Čas je za nove ljudi! Jaz bom podprl RADKA LUZARJA in večina študentov prav tako!
16.10.2014 1 (1) (0)Ocenisponzor 
Zanima me kdo sponzorira pregrešno drage letake, biltene in publikacije, ki jih v imenu SLS in svoje kandidature naokoli razpošilja Hudoklinov tabor? Bo Franc Hudoklin tako razkošno razsipaval tudi z občinskim denarjem, če bo po kakšnem čudežu spet izvoljen?
16.10.2014 1 (1) (0)Oceniakcija 
Ma pobijte se že enkrat med sabo, da bo mir na vašem konc.
16.10.2014Oceništudentka 
Še enkrat pozivam Franca Hudoklina, naj jasno pove, kako je prišel v svojem imenu oz, v imenu stranke SLS do osebnih podatkov polnoletne šentjernejske mladine, ko jim je pošiljal tisto sluzastvo pismo o izgradnji maldinskega centra, igrišč itd. Je nemara zlorabil svoj županski položaj in pridobil podatke za potrebe svojih političnih interesov??
16.10.2014Ocenismc 
Res me veseli, da SMC ni javno podprla SLS in Franca Hudoklina!
16.10.2014Ocenirockpartizan 
Pa kam smo to prišli? Matjaž Zagorc očitno podpira desničarja Franca HUdoklina? Sramota!
16.10.2014Ocenilaž 
Franc nam je lagal! To je dejstvo. Spomnim se, ko je trdil, da komunalnega prispevka v zakonskih okvirih ni možno znižati. Seveda je bilo možno, obrnili smo faktorje in komunalni prispevek je bil v povprečju za gospodinjsta nižji za cca 58%! Vse v zakonskih okvirjih!
16.10.2014Oceniupokojenec 
Sem član društva upokojencev, domov dobim dopis od našega predsednika Jožeta Starca, in kar ne morem verjet svojim očem. Brez naše vednosti, gospod Starc, daješ hvalospev in javno podporo Francu Hudoklinu v imenu našega društva. Ja, kaj se pa greš, a si koga kaj vprašal, a se zavedaš, da mi nismo politična organizacija? Nas si zlorabil, to je kaznivo dejanje in zrelo za tožbo, zagotovo pa si z dopisom veliko prispeval za razdor v društvu, ki se nam bo zgodil. Očitno si, gospod Starc, ostal tudi brez razsodnosti in glave. Zahtevam javno opravičilo nam upokojencem za tvojo samovoljo, verjemi pa, da nas bo veliko v nedeljo glasovalo za Radkota. Radko, veliko mojih kolegov je s tabo. Ti boš zmagal!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava