kronika

Novomeščan na sodišču zaradi ugrabitve Rajka Hrvatiča

16.10.2014 | 10:15 | K. T. B.

Alen Murn (Foto: K.T.B.)

Alen Murn (Foto: K.T.B.)

Rajko Hrvatič

Rajko Hrvatič

Novo mesto - »Ne vem, česa sem obtožen. Sem izgubil spomin. Dnevno jemljem devet različnih tablet, zaradi česar sem omotičen,« je na novomeškem okrožnem sodišču brezvoljno dejal 46-letni Novomeščan Alen Murn, ko ga je sodnik vprašal, ali je razumel obtožbo, ki mu očita napeljevanje k ugrabitvi in umoru. »Pa vaše začasno prebivališče? Je v Šmarjeških Toplicah?« je še zanimalo sodnika.

Nadaljeval je, da ne ve, kje ima prijavljeno stalno in kje začasno prebivališče, da se ne spominja. Dodal je, da je zdaj v priporu v Kopru.

Če se že tega ne spomni, kje živi, kako se bo šele spomnil dogodkov, ki naj bi se dogajali pred daljnim desetletjem. Tudi zato bo njegovo zdravstveno stanje znova pod drobnogled vzel izvedenec psihiatrije, kot ga je že pred sojenjem v Kopru, kjer je bil obsojen zaradi droge.

Zgodba, v katero se je vpletel, je tako bizarna, da je navadni smrtniki niti v sanjah ne bi mogli zrežirati. A očitno se tudi takšne stvari dogajajo, sploh v krogih, kjer se vrti ogromno denarja. Eden od bogatašev je tudi Rajko Hrvatič, razvpiti primorski poslovnež, s katerim je Murn prijateljeval. Očitno sta stkala zaupne poslovne odnose, saj je Hrvatič Murnu v letu 1999 posodil 400 tisoč nemških mark. Vrniti bi jih moral v dveh letih, kar se ni zgodilo, Murn je kršil tudi pozneje sklenjeni aneks, s katerim sta vračilo dolga odložila še za dve leti, zato ga je Hrvatič tožil. In tožbo dobil.

A ne le s Hrvatičem, Murn ima neporavnane račune tudi z davčno inšpektorico, o čemer podrobneje poročamo v današnji številki Dolenjskega lista.

‹ nazaj

Komentarji (1)

16.10.2014 3 (3) (0)Ocenijaka 
a ni to šef Botra

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava