novice

Volilni štab MKZ zopet o Lubejevi morali, Macedonija povabili na cviček

17.10.2014 | 08:45 | M. M.

Milena Kramar Zupan (Foto: B. B., arhiv DL)

Milena Kramar Zupan (Foto: B. B., arhiv DL)

Novo mesto - Volilni štab Milene Kramar Zupan se je, kot so zapisali, še zadnjič odzval na pozive volilnega štaba Gregorja Macedonija oz. Solidarnosti in Uroša Lubeja. Slednji je nedavno kandidatko pozval, naj se opredeli tudi do županovega klientelizma oz. nepotizma, ne le zadnjega primera v Cerodu. Kramar Zupanova odgovarja, da so se o tem že večkrat javno opredelili in da z vsemi temi primeri ona osebno ter njen štab nimajo popolnoma nič. »Naš problem bi bil, če bi se to dogajalo gospe Mileni Kramar Zupan po izvolitvi,« so med drugim zapisali v odzivu.

V njem so med drugim še opozorili, da Lubej ni jasno odgovoril, zakaj ni poročal o nečednostih v zavodu URS, protikandidatu Gregorju Macedoniju pa hkrati očitali še vrsto nepravilnosti. Kot omenjeno, zaključili so s trditvijo, da zaključujejo tovrstno javno dopisovanje. Odziv v celoti objavljamo spodaj:

Zadeva: Odgovor Lubeju in volilnemu štabu Gregorja Macedonija

V zvezi s pozivom gospoda Uroša Lubeja, da se volilni štab Milene Kramar Zupan javno opredelili tudi do klientelizma župana Mestne občine Novo mesto, smo povedali vse, kar smo imeli. Jasno smo zapisali, kaj mislimo o vsakršnem, tudi županovem, če hočete, klientelizmu in nepotizmu. Z vsemi temi izmi naš štab, niti Milena Kramar Zupan, nima popolnoma nič. Naš problem bi bil, če bi se to dogajalo gospe Mileni Kramar Zupan po izvolitvi.

Zanimivo pa je, da Lubej še zdaleč ni pojasnil svojega dvojnega pristopa v borbi proti klientelizmu in nepotizmu, mimogrede: gospod Lubej, povejte, ste objavili en samcat raziskovalni članek na temo URS oz. kako se je lahko Ursov denar znašel na Koviktovem računu, ste morda podali eno samo ovadbo, kar vam gre sicer dobro od rok? Lubej torej ni pometel svojega praga, pa že vnovič napada.

Enako velja za odgovor volilnega štaba Gregorja Macedonija, ki razen znanih floskul o diskreditaciji in kazenskih ovadbah ni povedal ničesar določnega. Pa bi moral Macedoni poleg zgodbe na URS še marsikaj pojasniti, od njegovih ustanoviteljskih vlog v različnih zasebnih zavodih in poslovodnih funkcij, ki jih je opravljal v njih, ob hkratnem sedenju v občinskem svetu ter obilnem lobiranju in trgovanju (npr.: turistična taksa, oprostitev plačevanja najemnin itd.), do manipulacij z lastništvom zaradi izogibanja grozečih bančnih terjatev, predvsem pa o vzajemnem finančnem toku, na koncu katerega se praviloma pojavljajo ista podjetja in isti ljudje.

Ne glede na Lubejevo izrazito dvojno moralo (enkrat pri Socialnih demokratih, drugič pri Macedoniju skupaj z NSi), kljub vsemu ne gre spregledati, da pri Mileni Kramar Zupan tolčete po oslovi senci, jo pozivate in obsojate za grehe drugih, medtem ko bi morali gospoda Gregorja Macedonija obsojati za njegove, tudi osebne grehe. In to, gospod Lubej, vam nekako ne gre od rok. Prav zato se je tudi sfižila rdeča nit Macedonijeve kampanje, ki je dva meseca napadal, zdaj pa se boji, da bi ga kdo kaj vprašal o njegovih grehih, ki so dokazljivi in na papirjih, čeprav jih javno zanika. Prav to, da Macedoni zanika nekaj, kar bo že v kratkem tudi uradno znano in z veliko verjetnosti tudi predmet kazenskega pregona pa je največji problem njegove kampanje pa tudi osebnosti. Kajti, Macedoni je najbrž pozabil, da na Kapitlju med drugim učijo tudi to, da lahko kamne meče tisti, ki je brez greha.

Višek Macedonijevega blasfemizma pa je zdaj po dvomesečnem pljuvanju na našo kandidatko in njene podpornike jokanje in stokanje ter kazanje s prstom na volilni štab Milene Kramar Zupan, ki je kriv za naročniške akcije različnih časopisov, in ki so si za svoje marketinško orodje izbrali osebno diskreditacijo županskega kandidata Gregorja Macedonija. Halo?! Gospod Macedoni, če so v časopisu zapisane laži na vaš račun, lahko na to odgovorite, ali pa jih tožite, nikar pa zdaj ne kažite s prstom na naš volilni štab. Višek cinizma pa je vaša prošnja naši kandidatki, naj poskrbi, da se o vas ja ne bo kaj grdega zapisalo.

Enako velja za nenehno »nabijanje« naše kandidatke s t. i. mavrično koalicijo in hkratno predstavljanje lastne kandidature za neodvisno. Kako neodvisna je lahko ta kandidatura, če te na eni strani podpira NSi, na drugi pa Solidarnost na čelu z Lubejem? Odgovor prepuščamo v nedeljo volivcem, mi pa lahko jasno povemo, da je po vseh papirjih, ki smo jih dali novinarjem, naša kandidatka Milena Kramar Zupan najmanj toliko neodvisna kot kandidat Gregor Macedoni. In če je naša koalicija mavrična, bomo mi lahko mirno rekli, da je Macedonijeva črno-rdeča.

S tem do konca te kampanje končujemo vsakršno debato z Urošem Lubejem in njegovo Solidarnostjo kot tudi z volilnim štabom Gregorja Macedonija, ker mislimo, da so ljudje tega prerekanja počasi že siti. Se vidimo v nedeljo na Gostišču, kjer vas čakamo z zmagovalnim cvičkom!

Volilni štab Milene Kramar Zupan

‹ nazaj

Komentarji (42)

17.10.2014—   (3) (3)OceniJan 
Saj ja, cviček, morda še odojek. Potem vse naokoli malo popoljuvaš in hkrati zaključiš debato, kao mi imamo prav, boli nas. Takšen bonton in politična kultura nas očitno čakata še naslednja štiri leta. To je pač maksimum kulture in olike, morda inteligence in kar se lahko pričakuje od ljudi ki so 8 let stali za Muhičem, sedaj bodo pa za njo.
17.10.2014 2 (3) (1)OceniAndrej 
Je pa napredek če pogledate! Vseeno bolje izgleda kot Muhič - NE? To je tudi edino kar je bolje v tej zgodbi! Kuljaj - kaj bo za jest v Gostišču?
17.10.2014–1 (0) (1)Ocenimihela 
Bravo! Jasen in utemeljen odgovor Macedoniju in Lubeju.
17.10.2014 1 (2) (1)Ocenibožje oko 
Ah Macedoni izgublja bitko. Kar sploh ni čudno, ko pa ne dela drugega kot napada. On pa kao nedotakljiv... Škoda da posluša slabe svetovalce, Čadonič pa to, zaradi njih bo izgubil...
17.10.2014 1 (1) (0)Ocenilong legs 
@božje oko: čakaj, zdaj bo Macedoni zavrnil vse očitke. Stopil bo pred ljudstvo in se jim za voljo želje po diktatorstvu v naši občini iskreno zlagal.
17.10.2014—   (1) (1)OceniTovariš 
Maske so padle...imamo ulatra rdeče črno koalicijo NSI-Solidarnost, ki podpira ultra desničarja Macedonia. Samo da še vidimo hobotnico, ki stoji za rdeče črno koalicijo. Vera Smodej, Zajci, Povh, Rončevič, Ličan, Grobler. sami priskledniki v URS, Situle, Goge Lokal Patriota. Kjer je v vsaki od teh Macedoni v neki funciji, hkrati pa občinski svetnik, jasen konflikt interesov, korupcija, klientelizem
17.10.2014 1 (2) (1)OceniJanez Novak Nm 
Zavod situla je po podatkih KPK (Supervizor) 16.8.1999 ustanovilo Društvo Novomeških študentov (DNŠ). Nekdanji predsednik tega društva je Macedoni, Marko Dvornik, Marko Zajc, Mitja Ličan, Tadej Kapš so se 11.8.2004 vpisali med ustanovitelje Situle. Delež jim je odstopil DNŠ. Leto za tem je Zavod Situla kandidirala za sredstva Novomeškega finančnega mehanizma in jih tudi pridobil v višini 460.000 €. Prav tako je zavod pridobil subvencije mestne občine v višini 127.012 (Supervizor). S tem denarjem je zavod kupil poslopje nekdanje Ribje in v njem uredil hostl situla. Že takrat je Macedoni kot svetnik igral dvojno vlogo in za svoj žep izsiljeval sredstva od novomeške občine
17.10.2014 2 (3) (1)Ocenijasnovidec 
Gospod Macedoni bo kot župan svoje direktorske izkušnje iz Truma uspešno prenesel na novomeško občino. Torej se nam v parih letih obeta 17 milijonov izgube, toliko kot je ima na "svojem" Trimoinvestmentu. V Trimu so vse polastninili, kar se je dalo, hajd zdaj na novomeško občino, tu je še denar
17.10.2014 1 (1) (0)OceniKrst pri Savici 
Ne boj, mesarsko klanje... je nekoč zapisal Prešeren.... https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10204558730545220&set=a.2893814301427.148311.1142370524&type=1
17.10.2014 1 (2) (1)Oceni3 pisatelji od MKZ 
Gospodje, ste že v letih, v zadnjih 2 tednih ste se res izkazali s količino napisanega, delali ste marljivo, pisali dolge komentarje, zlili na litre gnojnice, ste pa imeli problem z vsebino, ta vas je pa dol nesla. Ker vsebine nimate! Čeprav ste navdahnjeni za znanstveno-fantastično pisanje, ni šlo. Sedaj pa se oddahnite, privoščite si kakšen kozarček, ker je jasno, da je konec z vami. Ste dal vse od sbe pa nej blu dst :P

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava