novice

Solidarnost: Je MKZ pozabila na glasovanje o direktorju knjižnice?

17.10.2014 | 12:00 | M. M.

Direktor KMJ Borut Novak (Foto: B. B., arhiv DL)

Direktor KMJ Borut Novak (Foto: B. B., arhiv DL)

Novo mesto - Poročali smo, da se je volilni štab Milene Kramar Zupan (MKZ), po njihovih zagotovilih, danes še zadnjič odzval na poziv novomeške Solidarnosti, ob tem pa navrgel vrsto očitkov tako na račun Uroša Lubeja iz Solidarnosti kot županskega kandidata Gregorja Macedonija.

Odzvala se je Solidarnost in s primerom imenovanja novega direktorja novomeške knjižnice na laž postavila volilni štab MKZ, češ da njihova kandidatka osebno nima nič s klientelističnim ravnanjem dosedanjega vrha občine. Solidarnost sedaj volilni štab MKZ poziva, naj se opredeli tudi do, po njihovih besedah, dejanja njihove kandidatke v primeru glasovanja za direktorja knjižnice. Očitke na račun Lubejeve dvojne morale pa so v Solidarosti označili za »beg mavrične koalicije pred lastno preteklostjo.« Poročilo v celoti objavljamo spodaj:

Solidarnost Novo mesto: Volilni štab Milene Kramar Zupan naj obsodi še ravnanje Milene Kramar Zupan

Pozdravljamo dejstvo, da je volilni štab MKZ ponovno pritrdil mnenju Solidarnosti Novo mesto in sedaj za nepotizmom in klientelizmom SLS obsodil tudi županov nepotizem in klientelizem v primeru zaposlovanja na občini. Naš cilj ni sprememba obrazov, ampak sprememba ravnanj. Zato nas te prav neverjetne preobrazbe, ki se sicer dogajajo v mavrični koaliciji po osmih letih koruptivnih ravnanj, pravzaprav veselijo. Sedaj morajo v volilnem štabu Milene Kramar Zupan storiti še zadnji korak. Ograditi se morajo še od dejanja Milene Kramar Zupan v primeru imenovanja direktorja/direktorice Knjižnice Mirana Jarca.

Pred dobrim letom dni je namreč županska kandidatka kot članica sveta Knjižnice Mirana Jarca ravnala izrazito po načelih političnega klientelizma. Namesto da bi upoštevala mnenje stroke in zaposlenih, ki so dali prednost kandidatki s številnimi izkušnjami iz knjižničarstva in tudi iz vodenja, je glasovala v prid političnemu kadru, kandidatu mavrične koalicije, gospodu, ki ga je po poročanju Dolenjskega lista policija ravno kar ovadila tožilstvu zaradi domneve korupcije. Milena Kramar Zupan je tedaj medijem dejala: „Ni dovolj, da ima kandidat strokovne reference, mora biti tudi družbeno-politično sprejemljiv.“ Izjava mavrične koalicije, da njihova kandidatka s političnim klientelizmom nima nič, so tako žal neresnične.

Vse ostale obtožbe na račun Uroša Lubeja ali Solidarnosti Novo mesto pa so seveda samo beg mavrične koalicije pred lastno preteklostjo. In predvsem poskus potegniti v lastno blato tiste, ki s škodljivimi praksami preteklosti nimamo prav nič. Prihodnost bo, ne glede na volilni izid, pripadla spremembam, ki smo jim in jim bomo zavezani v Solidarnosti Novo mesto.

Solidarnost Novo mesto

‹ nazaj

Komentarji (18)

17.10.2014–1 (0) (1)OceniStari in mladi so isti 
Madonca. Novo mesto temelji na nepotizmu in klientelizmu. To ni le praksa zadnjih nekaj ali recimo osmih let. Je starejšega datuma. In to ni le reč, način delovanja starih, ampak tudi onih, ki se imenujejo novi, mladi, sveži. Lepo prosim. Poznamo različne družinske naveze in poznamo različne interesne, prijateljske in podobne naveze, ki bremenijo to mesto in preprečujejo najboljšim, da zasedejo mesta. Marsikaj od tega tudi onim, ki sedaj tulijo proti drugim, ni tuje. Tega je dovolj po največjih firmah, zavodih, med študenterajem in upokojenci ... Toliko pa tisti z nekaj spomina in vedenja, vendarle vemo. Lubej, glej bolj celovito, preden pišeš in govoriš.
17.10.2014—   (1) (1)Oceninovomeščanka 
Hvala Bogu, da bo jutri sobota, nato pa nedelja. Obakrat volilni molk!!! Samo blatijo en drugega, vsi enaki, nihče nedolžen.......
17.10.2014 1 (3) (2)Oceninovomeščan 
Morda ni nihče nedolžen, ampak niso vsi enaki. Izbrati je treba "manjše zlo". In to MKZ gotovo ni.
17.10.2014 2 (3) (1)Ocenizadnji odziv MKZ 
Pa da vidimo če bodo držali besedo, ko so zagotovili, da se ne bodo več odzvali!
17.10.2014 1 (2) (1)OceniMatija 
Nosilci liste Solidarnost so že toliko strank zamenjali, da je samo vprašanje časa, kje in kaj bodo ob naslednji priložnosti. Politični nomadi. In niso edini.
17.10.2014 2 (3) (1)OceniObčan 
Občani vemo, da se bo odločalo med Macedonijem in Novakovo druščino. Tudi Muhič je bil le njihova marioneta. Le zakaj bi šla Milena iz 7800,- Eur plače iz javnega zavoda na pol manjšo župansko plačo?
17.10.2014 4 (4) (0)OceniKnjižničar 
Ko je knjižničar prevzel vodenje občinske uprave je bila občina na pozitivni nuli. Ko je šel študirat knjige na delovno mesto bolje plačano od županskega je občino pustil s ca. 13 mio eur minusa.
17.10.2014 2 (2) (0)OceniMiha Gliha 
Bravo Solidarnost! Se je še enkrat pokazalo, da kar noče zmanjkat enih gnilih jajc v štabu MKZ, pa če se Milenca še tako trud, da bi prepričala, da nima nič s tem in da bo zdej pa drugač. Ne se hecat no! Še na plakat noče jit taka kot je, so jo mogl čist popravt, pa pomlajšat za kakšno desetletje. Milenca, nič ne pomaga. Če pa dami slučajno rata, ga je pa tud naj.....
17.10.2014—   (2) (2)Ocenibožje oko 
Lubej, Lubej, saj si mi kar simpatičen, ampak vidim, da si tudi malo "pozabljiv". Ko si pred državnozborskimi volitvami z dušo in srcem podpiral Mileno za poslanko, se še nisi spomnil na vse te "grehe". Vidim da se kar sproti odločaš, da podpreš tisti štab, kjer ti več ponudijo....Če se ne bi presedal z enga stola na druzga, vmes bil še malo civilna družba, bi bil po mojem lahko kar ti župan . Meni je po eni strani kar žal :(
17.10.2014 2 (3) (1)Ocenigiga 
To da je mož Adolf Zupan, ki upravlja Desus po 50 dneh tehtnega premisleka podprl svojo ženo v drugem delu kampanje potem, ko je Mileno podprla že več kot polovica strank stare koalicije. Je jasen znak, da moramo Mileni zaupati. Če ji ne zaupajo njeni svojci in bližnji ji moramo iz sočutja zaupati vsaj ženske. Saj bo občino pod njenim županovanjem tako in tako vodil Borut Novak kot do sedaj. Ona pa bo še naprej vodila ZD in prejemala župansko plačo le kot neprofesionalna županja.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava