Otrok našel puško, med igro se je ta sprožila

17.10.2014 | 14:00

Foto: PMP Obrežje

Foto: PMP Obrežje

Poročali smo o včerajšnji nesreči motorista in avtomobila v naselju Kremen. Kot so danes pojasnili s PU Novo mesto, so krški policisti ugotovili, da je 21-letni voznik kolesa z motorjem v desnem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad mopedom in trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 61-letni voznik. 21-letni povzročitelj nesreče se je lažje poškodoval. Policisti so še ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Kolo z motorjem so zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

BMW lani ukraden v Italiji

Na Mejni prehod za mednarodni cestni promet Obrežje, na izstop iz Slovenije, je včeraj pripeljal voznik tovornega vozila za prevoz osebnih avtomobilov. Policisti so pregledali naložena rabljena vozila in ob preverjanju v schengenskem informacijskem sistemu ugotovili, da je na tovornem vozilu tudi osebni avtomobil BMW 320D, ki je bil lani ukraden v Italiji. BMW so zasegli in o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo. 27-letnega voznika iz Srbije bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja prikrivanja.

Pijan nad sina

Novomeški policisti so sinoči posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru v zasebnem prostoru. 51-letni kršitelj, ki je bil pod vplivom alkohola, naj bi udaril sina in kričal nanj. Tudi po prihodu policistov se ni pomiril in je nadaljeval s kršitvijo, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog.

Med igro našel puško

Novomeške policiste so včeraj popoldan iz bolnišnice obvestili, da so oskrbeli otroka, ki naj bi ga poškodoval izstrelek iz zračne puške. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov je otrok našel odvrženo in poškodovano zračno puško. Med igro naj bi se ta sprožila, izstrelek pa je otroka lažje poškodoval. Policisti so puško zasegli, o ugotovitvah bodo po zaključenem postopku obvestili pristojno tožilstvo.

Spet so kradli

V Novem mestu je v sredo oz. četrtek nekdo vlomil v drvarnico ter odpeljal kosilnico in motorno žago. Lastnico je oškodoval za 600 evrov.

V okolici Šentjerneja pa je nekdo iz gospodarskega poslopja ukradel delovni stroj mulčer in povzročil za 1000 evrov škode.

M. M.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava