kronika

Psa iz jaška rešila gasilca

18.10.2014 | 09:00 | M. Ž.

Psa iz jaška rešila gasilca

Pri pokopališču v Vavti vasi je včeraj nekaj po drugi uri popoldne v jašku za meteorne vode obtičal pes. Rešila sta ga gasilca PGD Vavta vas.

Nesreča osebnega in tovornega vozila

Včeraj nekaj pred poldnevom sta se na cesti Slepšek-Beli Grič v občini Mokronog-Trebelno zaleteli osebno in tovorno vozilo. Gasilci PGD Trebnje so proti naletno in požarno varovali kraj nesreče. Reševalci nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Trebnje so lažje poškodovano osebo odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Goreli gospodinjski aparati in drva

Na Ljubljanski cesti v Novem mestu se je včeraj popoldne iz dvorišča nekdaj proizvodnega objekta valil gost črn dim. Gasilci GRC Novo mesto so pogasili goreče gospodinjske aparate in drva na površini okoli štirih kvadratnih metrov.

Našel mino

Pri zemeljskih delih na Raki je včeraj popoldne občan našel neeksplodirano minometno mino, kalibra 81 mm, italijanske izdelave iz II. svetovne vojne. Zanjo sta poskrbela pripadnika Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Dolenjske regije.

Podrti drevesi na cesti

Nekaj po šesti uri popoldan sta dve podrti drevesi onemogočali cestni promet na relaciji Krško–Brestanica v naselju Sotelsko. Posredoval je delavec krškega Kostaka, ki je drevesi razžagal in odstranil.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava