Kopališče bodo odprli junija

20.10.2014 | 14:20

Končana so gradbena in zemeljska dela.

Končana so gradbena in zemeljska dela.

Izvir tik ob bodočem kopališču.

Izvir tik ob bodočem kopališču.

Ivo Kuljaj (Foto: B. B.)

Ivo Kuljaj (Foto: B. B.)

Novo mesto - Na Portovalu so pod teniškimi igrišči predstavili dela, ki so jih opravili v sklopu prve faze urejanja prostora za piknike ob reki Krki.

Končana so gradbena in zemeljska dela, uredili so tudi poti z javno razsvetljavo in zasadili zelenje. Manjkajo še leseni deli: gostinska hiša, bazenček na vodi in podesti, obljubljajo pa tudi sanitarije in prho. Doslej so porabili okoli 84 tisoč evrov, za dokončanje pa načrtujejo še dobrih 50 tisočakov.

Piknik prostor in kopališče bodo predvidoma odprli 20. junija prihodnje leto na prireditvi Noč na Krki, ki bo po novem potekala v času ob koncu šolskega leta. Ureditev je zasnoval arhitekt Tomaž Slak, dela je izvedla brežiška Hortikultura, nadzornik pa je Silvan Trpin. Investitor je mestna občina Novo mesto, polovico sredstev pa je iz naslova letošnje turistične takse prispeval Zavod za turizem.

»Načrtne imamo še večje. Radi bi, da občina kupi gozd Portoval in uredi sprehajalno in kolesarsko pot do Irče vasi, kjer bi zgradili brv čez Krko, s katero bi center mesta povezali s Češčo vasjo in Podbreznikom,« pripoveduje direktor Zavoda za turizem Ivo Kuljaj in dodaja, da bo z urejenim platojem ob Krki Novo mesto dobilo tudi nov prireditveni prostor.

B. B.

Galerija

Komentarji (24)

20.10.2014 2   (2)   (0)   OceniJan 
Na sliki 4 lepo pokazano kaj vse je narobe pri nas. Na srečo so v odhodu. Gospod direktor zavoda pa bi lahko občanom malo več bontona in spoštovanja pokazal kot pa takole samo "ljubavni tepih i zlatni lanac". Kot vedno.
20.10.2014 4   (4)   (0)   OceniObčan 
Kuljaj adijo. Primitivizem adijo. Prelomljene obljube adijo. Koalicija za spremembe bo, upam, čim prej našla način, kako se znebit škodljivih tipov, kot je tale.
20.10.2014 2   (2)   (0)   OceniNM 
pa ne z SDS v koaliciji, kjer sedita najmanj dva, ki sta zaslužna, da je gospa gospoda iz več slik spet nova direktorica javnega novomeškega zavoda.
20.10.2014 3   (3)   (0)   OceniŽupanovo trobilo 
A ni ta tip Kuljaj obljubil, da bo kopališče končano maja 2013 in da se bosta skupaj z onim drugim debelim tipom s fotk vrgla v Krko? Hvala bogu, da so Podgurci končno pogruntali, da je treba tej zalegi za vedno pokazat vrata.
20.10.2014 2   (2)   (0)   Ocenivprašanje 
Ni mi čist jasno, kako so si tile tole zamislili? Tam so nabiti neki neulupljeni smrekovi koli, ki so cik cak po višini. Prvih par metrob ob krki pa je zamazamo z nekim finim blatom. A je to zdaj zadnja faza, ali morda mislijo spomladi nadaljevati z deli? Ker tako kot je zdaj zame ni primerno za kopališče.
20.10.2014 3   (3)   (0)   Ocenimetličan 
Zanimiva družba. Moji znanki dolguje gospod iz fotografij denar pa ne more do njega ker je le-ta uradno brez službe in drugega dela...Tale podatek dokazuje drugače.
20.10.2014 4   (4)   (0)   OceniTRAPCI 
MORALA BI BITI NOVA DVORANA V PORTOVALU, KER SO JO "KEKCI" ZAJEBALI ODPIRAJO KOPALIŠČE ZA RACE IN GOSKE. SLIKALI SO SE MALO POZNO PO VOLITVAH IN NI VEČ ZANIMIVO. ODPRITE ŠE KAŠNO PASJE ZAVETIŠČE ALI KOKOŠNJAK, LJUDI TO ZELO ZANIMA. MOST V DOLŽINI 10 METROV V BRŠLJINU STE DELALI 15 MESECEV, MOGOČE VAM USPE ŠE KAKŠEN KONCERT V ŽABJAKU NATO PA KONČNO SPOKAJTE. BODOČIM PA TO, DA JE PRIORITETA OBVOZNICA OKOLI NOVEGA MESTA, UREDITEV CESTE ZA ŠOLARJE STREDNJEŠOLSKEGA TEHNIŠKEGA CENTRA, KOLESARSKE IN PEŠ POTI. PA TUDI SAMO PO SEBI UMENVEGA PROJEKTA PITNE IN NEOPOREČNE VODE.
20.10.2014 3   (3)   (0)   Ocenija 
morda ima gospod račun v tujini, morda tako kot gospa, ki ji je kekčeva julija z njegovo pomočjo off course omogočila novo direktorovanje. Spokajte, tako kot pravi predhodnik. Za zmeraj. Macedoni, če teh stvari ne očistiš, boš čez 4 leta pokal tud ti. Če bomo naslednja leta gledali te iste obraze, se raje odselim iz mesta.
20.10.2014 3   (3)   (0)   Ocenipa še tole 
A mi morda zna razložiti čemu služi tista škarpica tam ob ograji teniškega igrišča? A je bilo tisto res potrebno?
20.10.2014 3   (3)   (0)   OceniBralec 
Gospod Kuljaj adijo!!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava