kronika

Huje poškodovan mopedist. Dvakrat posredovali zaradi pretepačev

20.10.2014 | 13:10 | M. M.

Foto: PMP Obrežje

Foto: PMP Obrežje

Huje poškodovan mopedist. Dvakrat posredovali zaradi pretepačev
Huje poškodovan mopedist. Dvakrat posredovali zaradi pretepačev

Novomeški policisti so bili v soboto okoli 21.45 obveščeni o prometni nesreči v Gorenjem Karteljevem. 22-letni voznik mopeda je po njihovih ugotovitvah vozil po klancu navzdol in zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom. 22-letnik je padel in obležal ob robu vozišča. Policisti so še ugotovili, da je vozil neregistriran moped in med vožnjo ni uporabljal zaščitne čelade. Hudo poškodovanega so reševalci odpeljali v bolnišnico.

Na Obrežju zasegli 23200 zavojčkov cigaret

Na Mednarodni mejni prehod za cestni promet Obrežje je v petek, nekaj po 5. uri, na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila iz Srbije. Policisti so med temeljito mejno kontrolo posumili, da je vozilo predelano. Skupaj z delavci Mobilne enote carinskega urada Brežice so natančno pregledali notranjost vozila in našli skrit prostor, v katerem je bilo 23200 zavojčkov cigaret različnih znamk. O najdbi in zasegu cigaret so obvestili okrožnega državnega tožilca in preiskovalno sodnico. 38-letnemu državljanu Srbije so odvzeli prostost in ga pridržali, ovadili ga bodo zaradi kaznivega dejanja tihotapstva.

Pretepali bi se

V noči na soboto so bili policisti obveščeni o pretepu pred gostinskim lokalom v Novem mestu. Takoj so odšli na kraj ter vzpostavili javni red in mir. Ugotovili so, da sta dva moška pred lokalom izzivala in pretepala oškodovanca. Pred prihodom policistov sta nasilneža pobegnila, vendar so ju izsledili in prijeli. 18-letnemu in mladoletnemu kršitelju so odvzeli prostost in ju pridržali. 18-letnemu kršitelju bodo izdali plačilni nalog, zoper mladoletnika pa napisali obdolžilni predlog.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so v isti noči posredovali tudi črnomaljski policisti. Na prireditvenem prostoru se je kršitelj nedostojno vedel do ostalih gostov in jih spodbujal k pretepu. Kljub ukazom policistov se ni pomiril in je nadaljeval s kršitvami, zato so ga obvladali z uporabo prisilnih sredstev in pridržali. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.

Ostal brez avtomobila, vozniške že tako ni imel

Črnomaljski policisti so v petek nekaj pred 13. uro v Semiču ustavili 45-letnega voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 1,15 miligrama alkohola. Vozil je neregistriran avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Avtomobil so mu zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Trebanjski policisti so istega dne okoli 21. ure ustavili 30-letnega voznika osebnega avtomobila, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Kršitelj je odklonil odrejen strokovni pregled. Avtomobil so mu zasegli in napisali obdolžilni predlog.

Novomeški prometniki so bili v soboto popoldan obveščeni o nevarni vožnji voznika, ki je na avtocesti vijugal z vozilom in ogrožal ostale udeležence v prometu. Pri izvozu za Trebnje so izsledili in ustavili 39-letnega kršitelja in mu zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog odredili strokovni pregled. Kršitelj je to odklonil. Policisti so mu avtomobil začasno zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava