kolesarstvo

Kolesarji zadovoljni z minulo sezono

21.10.2014 | 08:30 | M. M.

ilustrativna slika (Foto: KK Adria Mobil, arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: KK Adria Mobil, arhiv DL)

Novo mesto - Za člansko moštvo KK Adria Mobil je dolga in naporna sezona. Tekmovati so začeli že sredi decembra 2013 na dirki Tour of Al Zubarah v Qatarju in končali v nedeljo na dirki VN Avtomojster v Podsmreki pri Ljubljani. Zabeležili so štirinajst zmag, od tega trinajst na uradnih dirkah UCI, so sporočili iz kluba.

Sezone se za ekipo ni začela najbolje. Decembra se je poškodoval Tomaž Nose in trenerju Boštjanu Mervarju je ostalo le devet kolesarjev. Kljub majhni ekipi je moštvo ostalo na ravni prejšnjih let. Dosegli so nekaj manj UCI točk, a po številu zmag ter osvojenih naslovih državnih prvakov presegli povprečje zadnjih let. Najbolj izstopa osvojen naslov državnega prvaka v cestni vožnji Mateja Mugerlija, ki ga je po dolgih sušnih letih Adrii Mobil priboril na prvenstvu v Gabrju. Razveseljiv podatek je tudi, da je kar sedem od devetih kolesarjev zmagalo vsaj eno dirko. Dosegli so tudi enega glavnih ciljev v sezoni, tj. uvrstitev na svetovno prvenstvo v špansko Ponferrado.

»S sezono sem lahko zadovoljen, čeprav nam na začetku, kljub dobremu dirkanju, rezultatsko ni ˝zalaufalo˝. Z devetimi tekmovalci in enim programom dirk smo zabeležili izvrsten izkupiček 13 UCI zmag in dosegli preko 807 UCI točk. Osvojili smo pet naslovov državnih prvakov. Izpostavil bi predvsem dejstvo, da so zmagovali različni kolesarji, in ne le Mugerli in Rogina. Dosegli smo tudi tri zmage na dirkah prve kategorije,«je sezono ocenil trener Boštjan Mervar.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava