ostali športi

Uspeh Novomeščanov na Koroškem

21.10.2014 | 09:00 | Tim Šfiligoj

Foto: NTZS

Foto: NTZS

Uspeh Novomeščanov na Koroškem
Uspeh Novomeščanov na Koroškem

Novo mesto - Ravne na Koroškem so v nedeljo gostile še drugo državno tekmovanje za člane v sezoni 2014/2015. Zmaga je pri moških odšla v roke Mitje Horvata, pri ženskah pa je domačine razveselila Manca Fajmut.

36-letni Mitja Horvat, ki je pred letošnjo sezono po dolgih letih zapustil NTK Kema Puconci in prestopil v Avstrijo, še naprej ohranja visok nivo igre in je po lanski zmagi na 2. TOP-8 v Puconcih, v nedeljo osvojil še 1. TOP-8 v sezoni 14/15. Pohod na vrh je Prekmurec napovedal že v prvi tekmi, ko je s 3:2 (-8, 5, -4, 9, 2) premagal Darka Jorgića (NTK Krka), ki je na koncu z identičnim izkupičkom zmag in porazov kot Horvat (6:1) osvojil 2. mesto.

Horvata je premagal le Matic Slodej (ŽNTK Maribor), ki je bil od končnega zmagovalca boljši s 3:2 (7, -4, -4, 6, 11) in je tekmovanje končal na 3. mestu, bil pa je na robu zmage, potem ko je tekmo proti Jorgiću izgubil po maratonski tekmi z 2:3 (-11, 3, -8, 5, -19).

Pri ženskah je bila na domačih tleh neizprosna Manca Fajmut (NTK Fužinar Interdiskont), ki je na poti do popolnega izkupička sedmih zmag brez poraza oddala zgolj dva niza, družbo na zmagovalnem odru sta ji delali Ivana Zera in Kristina Rahotin (obe NTK Vesna).

V dresu NTK Krka sta nastopila še Tilen Novak in Tilen Cvetko ter se izjemno lepo izkazala. Novak je v 2. kvalitetni skupini izgubil le dve tekmi in zasedel 2. mesto, Cvetko pa je v 3. kvalitetni skupini prav tako s petimi zmagami in dvema porazoma na koncu osvojil 1. mesto.

Igralci NTK Krka so bili tako znova uspešni na 1. TOP-8 RS za člane, čeprav je moral Uroš Slatinšek nastop zaradi obolenja odpovedati.

Dan prej sta bili naši ekipi aktivni tudi v SNTL.

Aktualni državni prvaki so v 1. SNTL doma s 5:2 premagali NTK Kema II, v 2. SNTL pa je mlada ekipa NTK Krka II (Tilen Cvetko, Peter Hribar in Aljaž Šmaljcelj) zabeležila zmagi nad vodečima ekipama, NTK Križe s 5:3 in NTD Kajuh-Slovan s 5:2 ter se povzpela na 5. mesto na lestvici.

‹ nazaj

Komentarji (3)

21.10.2014OceniNTK 
Tega športa pa ne poznam. Iz priimkov igralcev bi ga lahko uganil, menim pa, da je naloga novinarja, da napiše KAJ, ne samo KJE !
21.10.2014Oceninovinar 
Če je ta človek, ki je napisal to skropucalo od članka novinar, sem jaz Martin Luther King. Krater Media - ne obrodi vsako "šparanje" na kadru sadov!
21.10.2014Ocenipripomba 
Tim, zberi se, premisli, vedi da nismo vsi tvoja družba, ki vse to že ve in potem se spravi k pisanju. Tole res ni ničemur podobno.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava