kočevsko-ribniško

Včeraj zaprisegel novi občinski svet

21.10.2014 | 14:00 | M. L.-S.

Vladimir Prebilič je tudi uradno prevzel funkcijo župana. (Foto: M. L.-S.)

Vladimir Prebilič je tudi uradno prevzel funkcijo župana. (Foto: M. L.-S.)

Kočevje - Včeraj je v Kočevju potekala konstitutivna seja novega občinskega sveta. Na seji so potrdili mandate članom občinskega sveta, sprejeli ugotovitev o izvolitvi dr. Vladimirja Prebiliča za župana in ugotovitev, da Prebiliču zaradi nezdružljivosti funkcij preneha funkcija občinskega svetnika ter imenovali komisijo za volitve, imenovanja in mandatna vprašanja.

Prve redne seje se je udeležilo 23 od 25 na letošnjih lokalnih volitvah izvoljenih občinskih svetnikov – manjkala sta le Lilijana Štefanič in Janko Veber. Še kot izvoljeni svetnik je bil na seji prisoten tudi Vladimir Prebilič, zato je sejo vodila Ana Kosten, saj je običaj, da jo vodi najstarejši član oz. članica občinskega sveta.

Kot je povedal v poročilu o volitvah predsednik občinske volilne komisije Roman Poklač, je Moja Kočevska, lista dr. Vladimirja Prebiliča, v novem občinskem svetu dobila 12 mest, SD 6, Zavezništvo za Kočevsko 3, SMC 2 in SDS 1. Ker nobeden od kandidatov ni dobil dovolj preferenčnih glasov, so v občinski svet prišli kandidati po vrstnem redu na kandidatnih listah: Vladimir Prebilič, Lilijana Štefanič, Igor Mihelič, Milena Vidmar Romič, Roman Hrovat, Ana Kosten, Peter Pirc, Bojana Klepac, Primož Velikonja, Tina Kotnik, Dalibor Debartoli in Anja Janeš iz Moje Kočevske, Predrag Bakovič, Vesna Lisac, Janko Veber, Nina Palčič, Anton Vovko in Lejla Menzil iz SD, Zlatko Ficko, Lidija Vardijan Žagar in Julijan Rupnik iz Zavezništva za Kočevsko, Božidar Peteh in Jasna Vesel iz SMC ter Luka Bunjić iz SDS, za predstavnika romske skupnosti pa je bil izvoljen Elvis Majer.

Da bi čim prej prišli do delovnih teles občinskega sveta, pa so že na včerajšnji ustanovni seji sveta imenovali tudi komisijo za volitve, imenovanja in mandatna vprašanja. V komisijo so imenovali: Mileno Vidmar Romič za predsednico, za člane pa: Petra Pirca, Romana Hrovata, Bojano Klepac, Božidarja Peteha, Predraga Bakoviča in Vesno Lisac.

‹ nazaj

Galerija (14)

sejapom001
sejapom002
sejapom003
sejapom004
sejapom005
sejapom006
sejapom007
sejapom008
sejapom009
sejapom010
sejapom011
sejapom012
sejapom013
sejapom014

Komentarji (4)

23.10.2014 2 (2) (0)OceniAndrej 
Veber pa v jok! :-) :-) :-)
25.10.2014–6 (0) (6)Ocenistric 
Kdo pa je to Luka Bunjić? Prvič slišim zanjga.
27.10.2014 1 (1) (0)OceniSDS 
Luka je človek, ki je poenotil kočevsko SDS in jo skupaj z mlado ekipo uspešno vodil na dveh zadnjih volitvah.
27.10.2014–5 (1) (6)Ocenistric 
Hahahahaha, uspešnost, hahahahaha. Da ni tale Bunjić kaj v sorodu z Bratuško, k ma isto besedišče kot ona. Tko kot je ona rešila Slo, tko je Bunjić rešil stranko v Kočevju. Hahaha. Čudno da ni še za komisarja kandidiral, k je tko sposoben, hahahahahaha.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava