kronika

Na vlaku je bila skrita konoplja

21.10.2014 | 18:00 | M. M.

Foto: PMP Dobova

Foto: PMP Dobova

Foto: PMP Dobova

Foto: PMP Dobova

Foto: PMP Obrežje

Foto: PMP Obrežje

Policisti z Dobove so včeraj med mejno kontrolo pregledali potniški vlak, ki je bil iz Zagreba namenjen v München. V toaletnih prostorih so našli skrita dva zavitka z neznano snovjo. Preliminarni test je potrdil, da gre za dva kilograma prepovedane konoplje.

Dvema potnikoma, državljanu Brazilije in Argentine, so odvzeli prostost in ju pridržali zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. Policisti nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja. O odkritju in zasegu pa so obvestili pristojno tožilstvo, so danes sporočili s PU Novo mesto.

Kot smo poročali, je novomeška PU danes skupaj s Carinskim uradom Brežice že predstavila dva večja zasega na meji: gre za herion in večjo količino orožja.

Ukraden v Španiji, najden v Sloveniji

Na Mejni prehod za mednarodni cestni promet Obrežje, na izstop iz Slovenije, je včeraj pripeljal voznik osebnega avtomobila BMW X6. Policisti so ugotovili, da je številka šasije predrugačena, v schengenskem informacijskem sistemu pa je zabeleženo, da je bil avtomobil lani ukraden v Španiji. BMW so zasegli in o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo. 29-letnega voznika iz Hrvaške bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja prikrivanja.

Ostal brez vozila

Policisti Posebne skupine za nadzor prometa Postaje prometne policije Novo mesto so včeraj v Velikem Gabru ustavili 56-letnega voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 1,04 miligrama alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Tudi danes pa s PU Novo mesto poročajo o vlomih:

V tem tednu je v okolici Trebnjega nekdo vlomil v počitniško hišo in ukradel dve kosilnici, motorno žago in odeje. Lastnika je oškodoval za 1500 evrov.

V okolici Črnomlja pa je neznanec vlomil v garažo stanovanjske hiše in vzel tri motorne žage. Škode je za okoli 1000 evrov.

V okolici Šentruperta je včeraj nekdo skozi vrata na terasi vlomil v hišo in odnesel denar in zlat nakit. Lastnika je oškodoval za 2000 evrov.

‹ nazaj

Komentarji (1)

22.10.2014Oceniiii 
predrugačena.. sedi 5.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava