kronika

Avto odbilo v avtobusno postajališče; veter podira drevje

22.10.2014 | 07:05 | M. K.

Avto odbilo v avtobusno postajališče; veter podira drevje

Na Puščavi, občina Mokronog-Trebelno, sta se včeraj nekaj minut po 13. uri zaleteli dve osebni vozili, nakar je eno odbilo v avtobusno postajališče. Gasilci PGD Trebnje in Mokronog so zavarovali kraj nesreče, pomagali reševalcem nujne medicinske pomoči ZD Trebnje pri oskrbi poškodovanih, odklopili akumulatorja, očistili razlite motorne tekočine in odstranili poškodovani vozili. Poškodovana oseba je bila prepeljana v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Ob 13.40 se je na avtocesti med izvozom Novo mesto zahod in pokritim vkopom Karteljevo zgodila prometna nesreča, v kateri se je osebno vozilo zaletelo v odbojno ograjo. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj nesreče, s tehničnim posegom rešili ukleščeno osebo iz vozila, očistili razlite motorne tekočine in pomagali reševalcem nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto pri oskrbi poškodovanih. Dve poškodovani osebi sta bili prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Uspešna iskalna akcija

Včeraj ob 8.18 so bili vodniki reševalnih psov ZRPS Dolenjske in KZS Skupina 3-Štajerska, Koroška, Pomurje, Zasavje, Posavje in Dolenjska z Belo Krajino ERP vključeni v iskalno akcijo pogrešane osebe v okolici Črnomlja. Pogrešano osebo so našli.

Veter podiral drevje

Neurje z vetrom v današnjih zgodnjih jutranjih urah že povzroča težave. Ob 5.04 je na cesti Semič-Ručetna vas odlomljeno vejevje oviralo promet. Posredovali so delavci cestnega podjetja, ki so oviro odstranili.

Ob 5.11 je v kraju Vrh pri Šentjerneju podrto drevo popolnoma zaprlo cesto. Delavci JPEDŠ so drevo razžagali in odstranili.

Ob 5.22 je na cesti Metlika-Primostek podrto drevo oviralo promet. Drevo so razžagali in odstranili delavci cestnega podjetja.

Ob 5.28 je podrto drevo zaprlo cesto Gradnik-Omota v občini Semič. Drevo so razžagali in odstranili delavci cestnega podjetja.

Ob 3.51 so v občini Brežice delavci cestnega podjetja odstranili več podrtih dreves na relaciji Dobrava-Kapele-Podvinje, Čatež ob Savi-Krška vas in Prilipe-Podgračeno.

Ob 5.21 so v občini Sevnica delavci cestnega podjetja odstranili s cestišča električni drog na relaciji Sevnica-Podgorje ob Sevnični.

Danes brez elektrike

Distribucijska enota Novo mesto nadzorništvo Novo mesto obvešča odjemalce, da bo danes:

- od 8.00 do 13.00 ure zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP VEL. CEROVEC;

- od 8.00 do 9.30 odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP GOR. POLJE;

- od 10.00 do 11.00 odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP LUBANC;

- od 10.30 do 12.00 odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP MENIŠKA VAS;

- od 12.30 do 13.30 pa odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP MENIŠKA VAS 2.

Nadzorništvo Šentjernej obvešča odjemalce, da bo danes:

- od 6.00 do 7.00 ure zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP DOBRAVICA;

- od 8.00 do 9.00 odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP MAHAROVEC;

- od 10.30 do 11.30 odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP GRIČ PRI OTOČCU;

- od 12.00 do 13.00 ure pa odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP HRUŠICA.

Nadzorništvo Črnomelj obvešča odjemalce, da bo danes od 8.30 do 14.00 ure zaradi del prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP GOLEK PRI DRAGATUŠU.

V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena.

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce, da bo zaradi vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah motena dobava električne energije na danes med 8.30 in 12.00 uro na območju transformatorskih postaj Boršt med 8.30 in 12.00 uro na območju transformatorskih postaj Mala dolina, Gaj, med 8.00 in 12.00 uro na območju transformatorskih postaj Mrtvice, med 13.00 in 13.30 uro pa na območju transformatorskih postaj Celine Raka.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava