Novomeškim kolesarjem se bo pridružil Josip Rumac

22.10.2014 | 09:00

Josip Rumac (Foto: spletna stran kluba)

Josip Rumac (Foto: spletna stran kluba)

Novo mesto - KK Adria Mobil je okrepil 20-letni Josip Rumac, eden največjih mladih upov s Hrvaške. Zablestel je predlani, ko je na mladinskem svetovnem prvenstvu osvojil bronasto medaljo. Letos je bil član češke ekipe Etixx, v kateri je bil izbran za podmladek Pro tour ekipe Omega Pharma - Quick-Step .

Kot so še sporočili iz novomeškega kolesarskega kluba, Slovenija in Hrvaška v kolesarstvu odlično sodelujeta. Dvakrat je v Zagrebu gostovala Dirka Po Sloveniji. Plod odličnega sodelovanja je tudi mednarodna dirka Hrvaška - Slovenija. Adria Mobil pomaga organizatorju Vladimirju Miholjeviču pri nastajajoči dirki Po Hrvaški. Podpis pogodbe za naslednjo sezono mladega Rečana je tako le nadaljevanje uspešnega medsebojnega sodelovanja. Slovenija je že od nekdaj odskočna deska za hrvaške kolesarje na poti do poklicnih moštev. V Adrii Mobil so se kalili hrvaški profesionalci, ko so Vladimir Miholjevič, Kristjan Đurasek in Robert Kišerlovski.

»Ponudbo Adrie Mobil sem sprejel z veseljem, saj se zaradi bližine počutim kot doma. Klub je odlično organiziran in v svojih vrstah ima kolesarje, od katerih se lahko veliko naučim. Pričakujem, da bo trener Boštjan Mervar sestavil dober program dirk, da bom lahko upravičil prestop. Komaj čakam, da se začnejo treningi, saj sem zelo motiviran za naslednjo sezono. Zahvaljujem se upravi Adrie za prijazen sprejem in upam, da bom uresničil svoje sanje in upravičil zaupanje kluba,« je povedal Josip Rumac.

Za novomeški klub bodo v naslednji sezoni nastopali naslednji kolesarji: Marko Kump, Radoslav Rogina, Primož Roglič, Klemen Štimulak, David Per, Domen Novak, Kristjan Fajt Josip Rumac in Jon Božič. Ostaja še eno prosto mesto in težko bo najti primernega manjkajočega kolesarja, dodajajo v klubu.

M. M.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava