dolenjska

Občinski svet brez koalicije in opozicije

22.10.2014 | 16:00 | M. M.

Novi OS v občini Mirna (Foto: Lapego)

Novi OS v občini Mirna (Foto: Lapego)

Občinski svet brez koalicije in opozicije

Mirna - Novoizvoljeni devetčlanski občinski svet občine Mirna se je včeraj sešel na ustanovni seji. "Moja pričakovanja so, da ne bomo ne opozicija ne koalicija, ampak da bomo občinski svet z županom, ki bomo delali v dobrobit občine in občanov," ob začetku drugega mandata pravi župan Dušan Skerbiš.

Od 2.195 volilnih upravičencev v občini Mirna jih je prvo nedeljo v oktobru svoj glas oddalo 1.268, štirje pa so glasovali po pošti (57,95-odstotna volilna udeležba). V občinski svet so bili izvoljeni Zoran Remic, Janez Bračko in Vojko Strmole, Igor Kašič, Irena Dim, Barica Kraljevski, Jožko Tomšič, Jure Novak in Peter Smole, nov županski mandat pa so volivci zaupali dosedanjemu in prvemu županu mlade občine Dušanu Skerbišu (63,93 odst. glasov).

"Tri prioritete, ki bodo v novem mandatu, so vsekakor: prva je vodooskrba, druga so nova delovna mesta in tretja je ureditev cestne infrastrukture skozi Mirno in pa tudi po vaseh," pravi župan.

Ustanovno sejo je ob prisotnosti članov občinske volilne komisije do potrditve mandatov članov občinskega sveta in župana vodil najstarejši med izvoljenimi svetniki Janez Bračko, udeležilo pa se je je osem od devetih svetnikov, med katerimi je kar pet novih (Vojko Strmole, ki se je za včeraj opravičil, Igor Kašič, Irena Dim, Jožko Tomšič in Jure Novak) in le dve ženski (v prejšnjem, prvem sestavu 211. slovenske občine so bile štiri).

Člani občinskega sveta so se seznanili, da bodo seje ob torkih, v komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja pa so na javnem glasovanju izvolili Ireno Dim, Barico Kraljevski, Zorana Remica, Petra Smoleta in Janeza Bračka, ki bo komisiji tudi predsedoval, so še sporočili z Mirne.

Zvočni zapisi

Dušan Skerbiš o občinskem svetu brez opozicije in brez koalicije

‹ nazaj

Komentarji (1)

23.10.2014 1 (1) (0)Ocenikrajan 
Končno en normalen občinski svet. Bravo !

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava