dolenjska

Slavili so devetdeset let Jernikovega Frenka

23.10.2014 | 12:30 | M. L.

Franc Bregar desno z županom Dušanom Strnadom. (Foto: spletna stran občine Ivančna Gorica)

Franc Bregar desno z županom Dušanom Strnadom. (Foto: spletna stran občine Ivančna Gorica)

Še vedno tudi gasilec.  (Foto: spletna stran občine Ivančna Gorica)

Še vedno tudi gasilec. (Foto: spletna stran občine Ivančna Gorica)

Znojile pri Krki - V Znojilah pri Krki je nedavno praznoval 90. rojstni dan Franc Bregar, po domače Jernikov Frenk, kot poročajo na spletni strani občine Ivančna Gorica. Ob osebnem prazniku so mu na prav poseben način čestitali njegovi, krški, gasilci in krajani Znojil. Čestitke mu je izrekel tudi župan občine Ivančna Gorica Dušan Strnad, ki ob takih priložnostih redno obiskuje občane.

Franc še vozi traktor in avtomobil. Še vedno je tudi dejaven član PGD Krka, zato so mu veterani krških gasilcev pripravili prikaz gašenja požara s staro brizgalno. In v tej gasilski vaji je bil v glavni vlogi Franc. Na praznovanju so mu njegovi domači in krajani Znojil z zgodbami iz otroštva obujali spomine na nekdanje čase. Rojstni dan se je videl daleč, bi lahko rekli, kajti vaščani so v čast Francu Bregarju postavili mlaj. Tako so se mu oddolžili tudi za to, da rad priskoči na pomoč, kjer le more.

Jernikov Frenk je bil rojen 16. oktobra leta 1924 v Potoku pri Muljavi, kot eden izmed sedmih otrok, očetu Alojzu in materi Alojziji. Leta 1949 se je poročil z ženo Anico iz Velikih Kompolj in skupaj sta se preselila na Znojile pri Krki. Rodili so se jima Majda in Jože ter Franci in Anica, ki sta žal že pokojna. Franca razveseljuje osem vnukov in prav toliko pravnukov.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava