dolenjska

Vlada Urgentni center uvrstila v načrt razvojnih programov

23.10.2014 | 07:45 | STA, M. M.

SB Novo mesto (Foto: B. B.)

SB Novo mesto (Foto: B. B.)

Ljubljana, Novo mesto - Vlada je na včerajšnji redni seji v načrt razvojnih programov 2014-2017 uvrstila nov projekt, Urgentni center Novo mesto. Uvrstitev projekta v načrt razvojnih programov je nujna, saj v nasprotnem primeru ni možno podpisati pogodbe z izbranim izvajalcem, so v sporočilu po seji navedli na vladi.

Novi urgentni center bo omogočal ekipni pristop k obravnavi bolnika, takojšnje konzultacije med zdravniki različnih ravni in strok, hitrejše obravnave urgentnih primerov, manjše število neutemeljenih napotitev na diagnostiko, hitrejši in boljši dostop reševalnih vozil in pacientov ter manjše število neutemeljenih napotitev v bolnišnično obravnavo.

Investicija v Urgentni center Novo mesto obsega gradbeno obrtniška dela, elektro instalacije, strojne instalacije, zunanja dela ter dobavo opreme v skupni vrednosti dobrih šest milijonov evrov po tekočih cenah z vključenim DDV.

Projekt naj bi bil skladno s prostorskim aktom zasnovan tako, da bodo odpravljene vse neracionalnosti. Vso urgentno dejavnost bodo združili na eni lokaciji in jo nadgradi z možnostjo povezave s primarnim nivojem.

Namen investicije je omogočiti sodobne pogoje za izvajanje službe nujne medicinske pomoči za območje Jugovzhodne Slovenije, vključno z združitvijo bolnišnici najbližje primarne službe nujne medicinske pomoči in bolnišnične urgence na enem mestu. Ta združitev bo omogočala optimalno strokovno obravnavo bolnikov ob optimalnem razporejanju kadrov in učinkoviti uporabi opreme, vključno z reševalnimi vozili.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava