Obilo težav zaradi vetroloma; Kostanjevičani morajo vodo prekuhavati

23.10.2014 | 07:05

Foto: arhiv DL

Foto: arhiv DL

Poplave so tokrat našemu območju prizanesle, zato pa imajo dežurne službe precej dela zaradi močnega vetra in posledično podrtih dreves ter drogov, tudi strehe je razkrivalo, v Posavju pa je veter podrl kozolec in razkril cerkev. V nadaljevanju povzemamo poročilo regijskega dežurnega centra za obveščanje:

22. 10. 2014 ob 6.55 je na cesti Talčji Vrh–Tušev Dol podrto drevo popolnoma zaprlo cesto. Gasilci PGD Talčji Vrh so drevo razžagali in odstranili.

22. 10. 2014 ob 7.45 je v ulici Med vinogradi v Semiču veter razkril streho. Gasilci PGD Semič so s PVC folijo in z opeko pokrili streho v dolžini desetih kvadratnih metrov.

22.10.2014 ob 8.52 je na cesti Brusnice – Gorjanci v občini Novo mesto, podrto drevo oviralo promet. Drevo so razžagali in odstranili delavci cestnega podjetja.

22. 10. 2014 ob 9.24 je v Grabrovcu, občina Metlika, veter razkril streho starejše stanovanjske hiše. Gasilci PGD Metlika in Grabrovec so pokrili streho v velikosti 15 kvadratnih metrov.

Ob 7.08 je na Ciglerjevi ulici v naselju Višnja Gora, občina Ivančna Gorica, meteorna voda zalila kletne prostore. Gasilci PGD Višnja Gora so meteorno vodo s pomočjo potopnih črpalk izčrpali.

Ob 10.27 je v naselju Vas, občina Kostel, meteorna voda zalila klet stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Vas-Fara, ki so iz kletnih prostorov s pomočjo potopnih črpalk izčrpali vodo.

Ob 9.16 je v naselju Livold, občina Kočevje, meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Livold so s pomočjo potopne črpalke vodo izčrpali. Preventivno so črpalko namestili, da lahko občan sam nadzira črpanje.

Vetrolom tudi v Posavju

Ob 6.25 so v občini Brežice delavci cestnega podjetja odstranili podrto drevo s cestišča na relaciji Velika Dolina-Ponikve.

Ob 6.17 so v občini Sevnica delavci cestnega podjetja odstranili s cestišča več podrtih dreves in odpadlega vejevja na relaciji Blanca-Sevnica, Impoljca-Sevnica, Prešna Loka-Žabjak ter Šentjanž-Brunk.

Ob 7.38 je v naselju Metni vrh, občina Sevnica, močan veter podrl kozolec. Gasilci PGD Sevnica so izpod podrtega kozolca rešili poškodovan traktor. Kozolec je uničen v celoti.

Ob 8.05 je močan veter v kraju Orešje nad Sevnico odkril del strehe stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Sevnica, ki so pokrili približno dva kvadratna metra strehe.

Ob 13.20 so gasilci PGD Sevnica na Drožanjski cesti v Sevnici prekrili del strehe stanovanjske hiše, ki jo je odkril močan veter.

Ob 9.15 je na cesti Libna - Stara vas, občina Krško podrto drevo oviralo promet. Drevo so odstranili gasilci PGD Dolenja vas.

Ob 12.15 smo bili obveščeni o razkriti strehi cerkve v kraju Šedem, občina Krško. Gasilci PGE Krško so na kraju ugotovili, da zaradi strme strehe s svojo tehniko ne morejo posredovati, dela bo opravil krovec.

Počila cev na radiatorju

Včeraj popoldne ob 17.27 uri je na Seidlovi cesti v Novem mestu v stanovanju počila cev na radiatorju. Gasilci GRC Novo mesto so zaprli glavni ventil in posesali vodo iz prostora.

Najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev

Ob 16.54 je v Rožnem, občina Krško občan v gozdu našel minometno mino, ostanek iz druge svetovne vojne. Pripadnika Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Dolenjske regije sta nevarno najdbo odstranila in do uničenja varno uskladiščila.

Težave s pitno vodo …

Kostak obvešča vse uporabnike pitne vode, ki se oskrbujejo iz vodovodnega sistema Kostanjevica na Krki, da je potrebno vodo pred uporabo zaradi povečane motnosti prekuhavati. Obvestilo velja do preklica.

Navodila o prekuhavanju vode: Voda naj vre 3 minute. Zaradi možnosti naknadnega onesnaženja naj voda ostane v isti posodi, v kateri smo jo prekuhali. Hranimo jo v hladilniku, za pitje pa jo lahko uporabljamo 24 ur, izjemoma do 48 ur.

Če je voda motna, jo moramo pred prekuhavanjem precediti skozi več plasti čiste tkanine ali skozi čist papirnat filter (npr. pivnik, filter za kavo).

Ker je prekuhana voda lahko manj prijetnega okusa, za pitje priporočamo pripravo čaja oz. drugih napitkov, lahko pa jo zaužijemo v obliki juhe ali kakšne druge jedi.

… in elektriko

Distribucijska enota Novo mesto - nadzorništvo Šentjernej obvešča odjemalce, da bo danes:

- od 8:00 do 11:00 ure zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP GOR. VRHPOLJE;

- od 8:00 do 14:00 ure odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP OREŠNIKI, TP OREŠJE, TP JEVŠEVEC, TP VINICA PRI ŠMARJETI, TP VINICA PRI ŠMARJETI-VAS, TP OSREČJE, TP KOGLO, TP RAVNIK, TP MEVCE, TP GORENJA VAS;

- od 11:00 do 14:00 ure pa odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP DOL. SUHADOL.

Nadzorništvo Novo mesto obvešča odjemalce, da bo danes:

- od 8:00 do 13:00 ure zaradi del prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP VEL. CEROVEC;

- od 8:00 do 9:30 ure odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP GOR. GRADIŠČE PRI DOL. TOPLICAH;

- od 10:30 do 12:00 ure odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP SUHOR PRI DT;

- od 12:30 do 14:00 ure pa odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP RUMANJA VAS.

Nadzorništvo Trebnje obvešča odjemalce, da bo danes od 8:00 do 17:00 ure zaradi del prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP JORDANKAL .

V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena.

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce, da bo danes zaradi vzdrževalnih del motena dobava električne energije na področju nadzorništva Mokronog med 8. in 14. uro na območju TP Gornje Mladetiče, Spodnje Mladetiče, Pijavice vas in Hrastovica ter med 11. in 14. uro na območju TP Tržišče, Tržišče kolodvor, Vodale, Zgornje Vodale in Kaplja vas, na področju nadzorništva Brežice med 8.30 in 12. uro na območju TP Mala Dolina in Gaj ter na področju nadzorništva Krško mesto med 8. in 10. uro na območju TP Površje, med 10. in 12. uro na območju TP Vrh Videm in med 12. in 14. uro na območju TP Smednik.

M. K.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava