mladi dopisnik

Zakaj imamo radi gasilce

23.10.2014 | 10:40 |  Učenke OŠ Stari trg ob Kolpi in mentorica Marija Volf

Zakaj imamo radi gasilce
Zakaj imamo radi gasilce

Stari trg ob Kolpi - Oktober je mesec požarne varnosti in je posvečen gasilkam in gasilcem. Mladi zelo cenimo njihovo delo in jih spoštujemo.

Tole bom povedala kar po najstniško: »Gasilci so zakon!« Gasilce spoštujem, ker vem, da bi žrtvovali svoje življenje za tiste, ki so v nevarnosti. Kadar zaslišim zvok gasilske sirene, stečem k oknu, da ugotovim, v katero smer bodo odšli. Tudi sama bi rada postala gasilka. Nika Rauh, 6. r.

Gasilci so zame ljudje z velikim srcem. So pravi junaki, ker se žrtvujejo za druge. Če je poplava, potres ali ogenj, vedno priskočijo na pomoč. Ni pomembno, kdaj, kje in komu je potrebna pomoč. Ponosna sem, da sem tudi sama gasilka. Vse gasilke in gasilce zelo cenim. Lucija Konda, 6. r.

Gasilci so pravi junaki, saj pomagajo v vseh nesrečah. Letos so gasilci zelo garali, ko nas je prizadel žled. Nekatere naše gasilske čete so pred tedni odšle pomagat tudi ljudem v Bosno, kjer so bile velike poplave. Zato so gasilci res posebni ljudje. Živa Mihelić, 6. r

Tudi jaz mislim, da so gasilci dobri in plemeniti ljudje, ker so vedno pripravljeni pomagati. Vesela sem, da ima tudi moja družina kar nekaj pogumnih gasilcev, to sta bratranca Matej in Gal, dedi pa je že veteran. Vsako leto se razveselim gasilskega koledarja, ki ga prinesejo domači gasilci. Rada pogledam slike, ki prikazujejo naše gasilske junake. Veselim pa se tudi gasilske veselice. V Starem trgu jo imamo v juliju ali avgustu in takrat nas obišče veliko ljudi. Nekateri pridejo tudi iz oddaljenih krajev. Na gasilski veselici se vedno dobro zabavamo. Brez gasilcev res ne bi šlo! Andreja Kastelec, 8. r.

Pri veliko nesrečah najbolj pogosto pomagajo gasilci. Prisotni so ob požarih, poplavah, potresih, prometnih nesrečah in drugih dogodkih, ko se ljudje znajdejo v stiskah. Gasilci opravljajo sama dobra dela, zato je prav, da jih spoštujemo. Če ne bi imeli gasilcev, bi bilo med naravnimi in drugimi nesrečami veliko več smrtnih žrtev. Meni se zdi prav, da ima skoraj vsaka vas gasilce. Tako se počutimo varne pred različnimi nesrečami. Eva Vukelić, 8. r.

.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava