posavje

Ustanovna seja tudi v Krškem

23.10.2014 | 18:00 | M. M.

Foto: občina Krško

Foto: občina Krško

Ustanovna seja tudi v Krškem

Krško - Na ustanovni seji se je včeraj sestal tudi občinski svet občine Krško v novi sestavi, na kateri so med drugim potrdili mandat dosedanjemu županu Miranu Stanku.

Potem ko so minuto molka posvetili preminulemu častnemu meščanu mesta Krško Jožetu Habincu, ki je s svojim delom ter ljubeznijo do mesta in občine pustil opazno sled v življenju in razvoju krške občine, je vodenje seje prevzel najstarejši svetnik v novem sestavu Jožef Zupančič. Krški občinski svet bodo naslednja štiri leta sestavljali: Janez Barbič, Sonja Bračun, Terezija Deržanič, Vlado Grahovac, Franc Lekše, Boštjan Pirc, Jože Slivšek, Marija Stopinšek, Ana Somrak, Jože Žabkar in Mojca Železnik (vsi SLS), Dušan Dornik, Tajana Dvoršek, Davorin Naglič in Aleš Zajc (iz SMC), Vlado Bezjak, Alojz Marolt in Jožica Mikulanc (vsi DeSUS), Milena Bogovič Perko, Jože Olovec in Jožef Zupančič (iz SDS), Silvo Krošelj, Anton Petrovič in Tamara Vonta (vsi SD), Stanka Jurečič in Aljoša Preskar iz N.Si, Julijan Kerin in Tadej Radkovič (ROK), ter Olivera Mirkovič (IDS), za predstavnika romske skupnosti pa Moran Jurkovič.

Župan Stanko je po slavnostni prisegi v nagovoru poudaril, da je odgovornost vseh članov občinskega sveta, da s sodelovanjem in povezovanjem delujejo za dobro občank in občanov ter da s ciljem nadaljnjega razvoja občine sprejemajo modre odločitve. Ob tem je izpostavil, da bo morala biti njihova osrednja naloga razvoj gospodarstva.

Župan za podžupanjo imenoval Ano Somrak

Z današnjim dnem je Miran Stanko za podžupanjo občine Krško imenoval Ano Somrak, ki bo opravljala naloge na področju urejanja prostora in varstva okolja, skrbela za aktivno sodelovanje in usklajevanje programov s krajevnimi skupnostmi ter za področje romske problematike, so še sporočili iz krške občine.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava