mladi dopisnik

Nagradni izlet v Logarsko dolino

23.10.2014 | 13:40 | Zapisali učenci 8. r. OŠ Dolenjske Toplice: Matej Šenica, Blanka Gorše, Neja Turk, Darko Bjelajac in Eva Špelko

Nagradni izlet v Logarsko dolino

V petek, 19. septembra, smo se nekateri učenci udeležili nagradnega izleta v Logarsko dolino.

Pred šolo smo se zbrali deset minut pred odhodom avtobusa, učiteljice so preverile, če smo vsi. Nato smo vstopili v avtobus in se odpeljali proti Logarski dolini. Po približno treh urah vožnje smo prispeli v Mozirje, kjer smo se ustavili in imeli malico. Potem smo nadaljevali pot in čez eno uro prispeli v Logarsko dolino. Iz avtobusa smo vzeli vse svoje stvari in spoznali našega vodiča, ki je spregovoril nekaj besed o Logarski dolini in se tudi sam predstavil. Naredili smo še skupinsko fotografijo in nadaljevali s potjo. Videli smo škotsko visokogorsko govedo, ki je na pašnikih kar celo leto. Nato smo hodili do »tobogana«, po katerem so včasih spuščali hlode v dolino. To delo je bilo zelo nevarno, vendar so bili delavci dobro organizirani in je bilo zelo malo nesreč. Hlodi so po teh »toboganih« potovali tudi s hitrostjo 90 kilometrov na uro. Nasproti je bila koča v kateri so spali fantje, ki so opravljali to delo. Notri so imeli tudi svoje pripomočke. Notranjosti koče nismo najbolje videli, ker smo si jo lahko ogledali le skozi okno. Za nekaj minut smo se ustavili, da bi nekaj popili, nato pa smo nadaljevali z našo potjo. Sprehodili smo se skozi kamen sreče in si nekaj zaželeli, pri tem pa se kamna nismo smeli dotakniti. Hodili smo naprej in šli tudi mimo čistilne naprave. Kmalu smo se spet ustavili in imeli malico. Z avtobusom smo se zapeljali do slapa Rinka. Pot do slapa smo nadaljevali peš. Hodili smo do slapa, ki je bil na prvi pogled res veličasten. Lahko smo šli čisto blizu njega, a ne za dolgo, saj bi bili popolnoma mokri. Slikali smo se in se nato odpravili nazaj v dolino, kjer smo si lahko privoščili težko pričakovan sladoled. Kupili smo si še nekaj spominkov in odšli proti pravljičnemu gozdu. Tam smo si lahko ogledali različne kipce, hiške in pravljične junake iz različnih otroških zgodbic. Gozd je bil najbolj zanimiv mlajšim učencem.

Kmalu smo se odpravili domov. Imeli smo še krajši postanek v Mozirju za malico. Domov smo se vozili približno tri ure. Pred šolo smo prispeli okoli sedmih zvečer. Starši so nas že nestrpno pričakovali. Na izletu smo vsi zelo uživali.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava